ΒΙΝΤΕΟ – Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν (Κωνσταντίνος) Καρνάζης

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Έλληνας σούπερ-δρομέας Ντιν (Κωνσταντίνος) Καρνάζης βρίσκεται στην Αυστραλία όπου μετέχει στη διοργάνωση Χίλια Μίλια προς το Φως.

Ο Ελληνοαμερικανός υπεραθλητής Ντιν (Κωνσταντίνος) Καρνάζης. Image: Supplied

ν

Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν (Κωνσταντίνος) Καρνάζης φιγουράρει στη λίστα με τα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και δικαίως. Όταν μιλάμε για αγώνες αντοχής και υπερπροσπάθεια, το όνομα του Καρνάζη μπαίνει πρώτο στη λίστα. Αν ήταν αμάξι στο οδόμετρο θα έβλεπες ότι έχει διανύσει γύρω στα 160.000 χιλιόμετρα έως τώρα, αλλά θα θαύμαζες επίσης την άριστη κατάσταση της μηχανής του!

Ο Ντιν βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Αυστραλία όπου τρέχει στη διοργάνωση Kayo 1000 Miles to Light (Χίλια Μίλια προς το Φως) στη Νέα Νότια Ουαλία.

Με την τετραμελή ομάδα των ΗΠΑ, της οποίας είναι μέλος, αλλά και με άλλους δρομείς της αυστραλιανής ομάδας, τρέχουν για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σε θέματα ψυχικής υγείας και να συγκεντρώσουν χρήματα για την υπηρεσία ReachOut Australia που προσφέρει διαδικτυακή ψυχική στήριξη σε νέους και τους γονείς τους.

Ένας υπεραθλητής

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διασχίσουν την Αυστραλία ξεκινώντας από το Περθ και να καταλήξουν στο Σίδνεϊ, αλλά όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Καρνάζης το πρόσφατο lockdown άλλαξε ριζικά τα σχέδια της διοργάνωσης. «Θα τρέχουμε καθημερινά 160 χλμ και θα συναγωνιζόμαστε την αυστραλιανή ομάδα σε δέκα διαφορετικούς τύπους αγώνων» ανέφερε.

Ταυτόχρονα με τον υπεραθλητή, μετέχουν γύρω στα 2.500 άτομα για να «τρέξουν εικονικά» σε αυτή τη διοργάνωση του “1000 Miles to Light” που ξεκίνησε το Σάββατο, 14 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί μετά από 1000 μίλια (1600χλμ) στις 24 Αυγούστου.

O Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης είναι γεννημένος στο Ίνγκλγουντ του Λος Άντζελες. Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Αρκαδία και η μητέρα του γεννήθηκε και έζησε στην Ικαρία. Είναι παντρεμένος με την Τζούλι, με την οποία γνωρίζονται από το Λύκειο, και έχουν δύο παιδιά την Αλεξάντρεια και τον Νικόλα.

Ο Ντιν έδειξε από μικρός έφεση στα αθλήματα και ειδικά σε όσα απαιτούσαν αντοχή. Σε ηλικία 11 ετών διέσχισε όλη την απόσταση του Γκραντ Κάνυον.

Το 2004 νίκησε στον Υπερμαραθώνιο του Μπαντγουότερ, στην «Κοιλάδα του Θανάτου», τρέχοντας 135 μίλια με θερμοκρασία 49 βαθμών Κελσίου, σε 27 ώρες και 22 λεπτά. Το 2002, έτρεξε στην Ανταρκτική με θερμοκρασία μείον 40° χωρίς ειδικά παπούτσια για χιόνι. Το 2005 έτρεξε 560 χλμ. σε 80 ώρες και 44 λεπτά, χωρίς να κοιμηθεί και ένα χρόνο μετά έτρεξε 50 μαραθώνιους, σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, μέσα σε 50 ημέρες.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία όμως ήταν ο μαραθώνιος στην Ανταρκτική, στον οποίο δήλωσε συμμετοχή ενώ ήξερε ότι υπήρχαν πιθανότητες να μην γυρίσει πίσω ζωντανός. Μαζί με άλλους πέντε αθλητές, αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο έχουν ως κοινό την αγάπη τους για τους αγώνες αντοχής.

Ο Ντιν Καρνάζης έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με τα επιτεύγματά του όπου περιγράφει τις αφόρητες δυσκολίες και τον φόβο που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για ένα μήνα στην «παγωμένη έρημο» της Ανταρκτικής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα δρόμου στην Αυστραλία θα βρείτε στην ιστοσελίδα KAYO 1000 MILES TO LIGHT – Running Heroes.

v

Dean Karnazes, the ULTRAmarathon Man | Human Limits | UPROXX Studio
v

v

 


Translate this post