To tweet του Έλον Μασκ στα αρχαία ελληνικά (vid)

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Με μια φράση στα αρχαία ελληνικά σχολίασε ο Ίλον Μασκ μια ανάρτηση του λογαριασμού «The Babylon Bee» στο Twitter.

Πηγή: YouTube

ν

TO TWEET του Ίλον Μασκ στα αρχαία ελληνικά: «Ειδέναι μεν μηδέν πλην αυτό τούτο ειδέναι» («Δεν γνώριζε τίποτα εκτός από ένα, ότι δηλαδή δεν γνώριζε τίποτα») έγραψε ο ιδρυτής της Τesla κάτω από ένα άρθρο με τίτλο «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαθαίνει νέες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου στο Ivy League University».

Το σχόλιο του Μασκ έγινε σε χιουμοριστική ανάρτηση του λογαριασμού, που έχει ως σλόγκαν «τα fake news που μπορείς να εμπιστευτείς», σχετικά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

O λογαριασμός «Babylon Bee» δημοσιεύει σατιρικά άρθρα για τη θρησκεία, την πολιτική και για γνωστές προσωπικότητες.

Η απάντηση στον ιδρυτή των Tesla και SpaceX ήρθε επίσης στα αρχαία ελληνικά.

Την ανάρτηση του Μασκ έσπευσε δε να σχολιάσει στον δικό του λογαριασμό και ο… υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας retweet ανάρτηση της Ελληνικής Αγωγής.
ν


ν

Την ανάρτηση του κ, Γεωργιάδη σχολίασε με τη σειρά της η χρήστης MiraMar58:

«Μήπως ν’ ασχοληθείτε και με την ευημερία των σύγχρονων συμπατριωτών σας; Οι πρόγονοι δεν σας έχουν καμία ανάγκα για την υστεροφημία τους».
ν

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΔΡΟΜΙΟ

Να θυμίσουμε ότι ο Μασκ έχει επιλέξει από την ελληνική μυθολογία όνομα για το υπό κατασκευή δεύτερο πλωτό διαστημοδρόμιο της SpaceX που θα τεθεί σε λειτουργία το 2022. Το διαστημοδρόμιο θα ονομάζεται Δείμος (Deimos). Δείμος σημαίνει τρόμος.

Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του, τον θεό του πολέμου, στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες του Αγαμέμνονα και του Αχιλλέα.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση του Starship, του διαστημικού αεροσκάφους, που ο Musk σκοπεύει να στείλει στον Άρη. Η SpaceX αγόρασε δύο offshore πετρελαϊκές πλατφόρμες στο Τέξας για να τις χρησιμοποιήσει ως θαλάσσια διαστημοδρόμια.

Το πρώτο διαστημοδρόμιο έχει την ονομασία Φόβος (Phobos)

Δείμος και Φόβος ονομάζονται επίσης τα δύο φεγγάρια του πλανήτη Άρη.
v

What Is The Price Of Success? — Elon Musk Speech | Business Core
v

v

 


Translate this post