«Οι Ταλιμπάν είναι το άλλο πρόσωπο της Αμερικής», λέει ο Τσετσένος πρόεδρος (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

«Οι Ταλιμπάν είναι το άλλο πρόσωπο της Αμερικής. Προετοιμαστείτε για το χειρότερο», λέει ο Τσετσένος πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Τσετσένος πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ. Πηγή: Imago-Images / ITAR-TASS / Press Office Republic of Chechnya

ν

ΟΠΩΣ ο Μπιν Λάντεν, η Αλ Κάιντα και ο ISIS, έτσι και οι Ταλιμπαν είναι ένα ακόμη κατασκεύασμα των Αμερικανών, ένα ακόμη σχέδιο των ΗΠΑ, για να πλήξουν τους μουσουλμάνους, ισχυρίζεται ο πρόεδρος των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, προσθέτοντας ότι οι λαοί του Ουζμπεκιστάν, του Τατζικιστάν, της Κιργιζίας και του Τουρκμενιστάν πρέπει να ετοιμαστούν να υπερασπιστούν τα σύνορά τους.

Ενώ πολλά δυτικά ΜΜΕ επιχαίρουν για τη «νίκη» των Ταλιμπάν και την βιαστική έξοδο των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, συγκρίνοντας την πτώση της Καμπούλ με την πτώση της Σαϊγκόν στο Βιετνάμ το 1975, ο Τσετσένος πρόεδρος Καντίροφ έχει άλλη γνώμη.

Χωρίς να παρασύρεται από τις σκηνές πανικού στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστηρίζει ότι οι Ταλιμπάν δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τους Αμερικανούς, όπως έκαναν και με τον Μπιν Λάντεν (ηγέτη της Αλ Κάιντα και πρώην πράκτορα της CIA) τον οποία εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν για να ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1980.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές με εκατοντάδες Αφγανούς να προσπαθούν να ανέβουν πάνω στα αμερικανικά αεροπλάνα που εγκατέλειπαν την πόλη. Πολλοί Αφγανοί, σαν να ήταν παιχνίδι για μικρά παιδιά, γαντζώθηκαν στα πλαϊνά ενός αεροσκάφους και όταν αυτό πήρε ύψος άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος και να σκοτώνονται.

Χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο, κάποιοι λένε ότι από το αεροπλάνο τους έριξαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί.
ν

Αφγανοί πέφτουν από αμερικανικό αεροπλάνο κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Πηγή: Twitter
ν


v

Τα περισσότερα βίντεο με τις σκηνές από το αεροδρόμιο της Καμπούλ αφαιρέθηκαν από τους λογαριασμούς τους από το Youtube επειδή θίγουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ν

Taliban in Afghanistan: Terrifying Video Shows People Falling Off Plane Mid-Air In Kabul | Indiatimes
ν

ν

ν

ν

Ελικόπτερα και πύραυλοι στα χέρια των Ταλιμπάν!

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών όπλων έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν. Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, παραδέχτηκε ότι πολλά αμερικανικά όπλα που προορίζονταν για τον αφγανικό στρατό βρίσκονται τώρα στα χέρια των Ταλιμπάν, θέτοντας ερωτήματα για το πώς οι ΗΠΑ σκοπεύουν να το χειριστούν.

«Προφανώς δεν πρόκειται, αν τους τα ζητήσουμε, να έρθουν στο αεροδρόμιο να μας τα παραδώσουν», είπε την Τρίτη ο σύμβουλος.

Στα χέρια των Ταλιμπάν έπεσαν κάθε είδους όπλα και πυρομαχικά, οχήματα, άρματα μάχης, πύραυλοι και βαρύ πυροβολικό. Επίσης σημαντικός αριθμός ελικοπτέρων Black Hawk, που είχαν εγκαταλειφτεί στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ μετά την υποχώρηση των Αμερικανών, αν και για τα τελευταία σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Στο πλευρό των Ταλιμπάν και η… ΕΕ

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι είναι στο πλευρό των Ταλιμπάν! Μάλιστα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, αφού συνεχάρη τους Ταλιμπάν, είπε ότι έχουμε να διδαχτούμε πολλά από αυτούς (άραγε τι;) προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες προσδοκούν να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν κτλ. κτλ.

«Οι Ταλιμπάν κέρδισαν τον πόλεμο, οπότε θα πρέπει να μιλήσουμε μαζί τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ.

Η νέα μεγάλη απάτη των ΗΠΑ

Σε αντίθεση με τις χαρές και τα πανηγύρια των ΜΜΕ, ο Τσετσένος πρόεδρος Καντίροφ είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός. Μιλώντας σε βίντεο είπε:

«Η Αμερική εξαπάτησε για ακόμη μια φορά τους Μουσουλμάνους. Είπαν ότι δεν θα φύγουν ποτέ [από το Αφγανιστάν] και τώρα τους εγκαταλείπουν όλους και φεύγουν τρέχοντας», είπε ο Καντίροφ. «Φανταστείτε, εδώ και δεκαετίες, άνθρωποι πεθαίνουν εκεί. Πριν από πέντε χρόνια, είχαν ήδη σκοτωθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες!»

«Εμείς, και τα συμμαχικά μας έθνη, πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας και να προετοιμαστούμε για το χειρότερο», είπε, προσθέτοντας ότι οι Ουζμπέκοι, οι Τατζίκοι, οι Κιργίζιοι και οι Τουρκμένιοι πρέπει να ετοιμαστούν να υπερασπιστούν τα σύνορά τους.
ν


ν

Να σημειωθεί ότι ο Τσετσένος πρόεδρος είναι σύμμαχος της Ρωσίας και έχει καλές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Καντίροφ, ένας ένθερμος μουσουλμάνος, καταφέρεται τακτικά εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIS). Όπως το Ανώτατο Ρωσικό Δικαστήριο, έτσι και η Τσετσενία κήρυξε τους Ταλιμπάν τρομοκρατική οργάνωση στις 14 Φεβρουαρίου 2003 και απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα τους σε εθνικό επίπεδο.

Δεν αποκλείεται οι Αμερικανοί να ενισχύσουν τους Ταλιμπάν και να τους ετοιμάσουν να εισβάλλουν στα όμορα κράτη που γειτονεύουν με την Ρωσία, που παραμένει πάντα ο ένας και μοναδικός εχθρός του ΝΑΤΟ.

Ο ανατραπείς Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκανί, σύμμαχος των Αμερικανών, έφυγε από τη χώρα κουβαλώντας μαζί του πολλά εκατομμύρια δολάρια. Από το 2001 που κατέλαβαν το Αφγανιστάν οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 978 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως βγήκαν κερδισμένοι έχοντας αντλήσει από τη χώρα πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 από το Πανεπιστήμιο Brown.
ν

 


Translate this post