Ο Τάραντ θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Μπρέντον Τάραντ, υπεύθυνος για τη μαζική σφαγή στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη.

Ο Τάραντ προσερχόμενος στο δικαστήριο έκανε μια χειρονομία με την οποία αναγνωρίζονται οι οπαδοί της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ακροδεξιός εξτρεμιστής που κατηγορείται για το μακελειό σε δύο τζαμιά της Κράισττσερτς θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη, καθώς φαίνεται ότι «έχει τα λογικά του», δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης που διορίστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας. 
Σε βάρος του Μπρέντον Χάρισον Τάραντ ασκήθηκε δίωξη το Σάββατο για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή, από δικαστήριο της περιφέρειας της Κράισττσερτς, σε μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αυστραλός έκανε μια χειρονομία με την οποία αναγνωρίζονται οι οπαδοί της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής.
Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε από το δικαστήριο στην προκαταρκτική διαδικασία, δήλωσε πως ο 28χρονος Αυστραλός είπε πως δεν θέλει συνήγορο.
«Θέλει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του» στη δίκη, εξήγησε ο δικηγόρος, κρίνοντας πως δεν τίθεται θέμα για το εάν στην υπόθεση του Τάραντ ο κατηγορούμενος μπορεί να επικαλεστεί πως είχε το ακαταλόγιστο από ποινική άποψη.

ν

ν

 


Translate this post