Κηδεία Σουλεϊμανί: «Είσαι ο στρατηγός της καρδιάς μας»

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Με αυτό το σύνθημα, μια ανθρώπινη θάλασσα αποχαιρέτησε σήμερα τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή από τους Αμερικανούς στο Ιράκ.

Ανθρώπινη θάλασσα αποχαιρετά τον πιο αγαπημένο στρατιώτη του Ιράν. Πηγή: YouTube

ν

ΜΙΑ ανθρώπινη θάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους του Αβάζ σήμερα, την πρώτη ημέρα του τριήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στο Ιράν για τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε την Παρασκευή από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στο Ιράκ.

Τοποθετημένα στο σκέπαστρο φορτηγού στολισμένου με λουλούδια και καλυμμένου με ύφασμα που φέρει την απεικόνιση του Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ, τα φέρετρα με τις σορούς του Σουλεϊμανί και του Αμπού Μέχντι αλ-Μουχάντις, του φιλοϊρανού, ιρακινού στρατιωτικού διοικητή που σκοτώθηκε μαζί του, πέρασαν για τον ύστατο χαιρετισμό ανάμεσα από το πυκνό πλήθος που συγκεντρώθηκε για να θρηνήσει τον πιο αγαπημένο στρατιώτη του Ιράν, στο κέντρο της πόλης Αβάζ.
ν

 

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανών πλημμύρισαν την πόλη Αβάζ για το ύστατο χαίρε στον στρατηγό Σουλεϊμανί που δολοφονήθηκε κατόπιν εντολής Τραμπ. Πηγή: YouTube
ν

 

Η σορός του στρατιωτικού ηγέτη Κασέμ Σουλεϊμανί επαναπατρίστηκε στο Ιράν. Μαυροφορεμένοι άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του Αβάζ, κλαίγοντας και κρατώντας αφίσες του στρατηγού, καθώς το φέρετρό μεταφερόταν μέσα από τα πλήθη. Πηγή: YouTube
ν

Πόλη του νοτιο-δυτικού Ιράν, με ισχυρή παρουσία του αραβικού στοιχείου, η πόλη Αβάζ, είναι η πρωτεύουσα του Κουζεστάν, μαρτυρικής επαρχίας του ιρανοϊρακινού πολέμου (1980-1988) κατά τη διάρκεια του οποίου ξεκίνησε η πορεία του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Οι τιμές προς τον στρατηγό θα συνεχισθούν σήμερα στην πόλη Μασάντ, στην συνέχεια σήμερα και αύριο στην Τεχεράνη και έπειτα στην πόλη Κομ. Θα ακολουθήσει η ταφή του στρατηγού στην γενέτειρά του Κερμάν.
ν


ν

Τα συγκεντρωμένα πλήθη κρατούσαν σημαίες κόκκινες (στο χρώμα του αίματος των μαρτύρων), πράσινες (στο χρώμα του Ισλάμ) και λευκές, στολισμένες με θρησκευτικά συνθήματα, καθώς και πορτρέτα του στρατηγού, διοικητή των επίλεκτων δυνάμεων Κουντς, του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
ν


ν

Το πρακτορείο ειδήσεων Isna κάνει λόγο για «αναρίθμητο πλήθος», το πρακτορείο Mehr για «απίστευτο πλήθος» και η κρατική τηλεόραση για «ένδοξο πλήθος».

Άνδρες και γυναίκες κλαίνε χτυπώντας το στήθος υπό τους ήχους του μονότονου σιιτικού τραγουδιού: «Πραγματοποίησες το όνειρό σου, συνάντησες τον ιμάμη Χουσεΐν».

O Χουσεΐν Ιμπν Αλί ήταν εγγονός του προφήτη Μωάμεθ και θεωρείται ως ο τρίτος ιμάμης των Σιιτών. Το ιερό του βρίσκεται στην πόλη Καρμπάλα του Ιράκ.
ν

«Πραγματοποίησες το όνειρό σου, συνάντησες τον ιμάμη Χουσεΐν», τραγουδούσε το πλήθος στην κηδεία του Σουλεϊμανί στην πόλη Αβάζ. Image: Hossein Mersadi / Fars News Agency / WANA / Reuters
ν

Ο πρώην επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα ότι η πόλη Χάιφα του Ισραήλ και ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελέσουν στόχο των αντιποίνων της Τεχεράνης για τον φόνο του στρατιωτικού διοικητή της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.
ν


ν

«Η εκδίκηση του Ιράν απέναντι στην Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί θα είναι σκληρή… Η Χάιφα και τα ισραηλινά στρατιωτικά κέντρα θα συμπεριληφθούν στα αντίποινα», είπε ο Μοχσέν Ρεζαεΐ, σε ομιλία του προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη για να θρηνήσει τον Σουλεϊμανί. Η ομιλία αυτή μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
ν

Hundreds of thousands of grieving Iranians farewell to Soleimani | RT
ν

ν

 


Translate this post