ISIS: Θα θυσιάσουμε 700 ομήρους στον Αλλάχ! (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 700 ομήρους, μεταξύ αυτών Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες, και απειλεί να σκοτώνει 10 άτομα την ημέρα.

Μερικοί από τους ομήρους που βρίσκονται στα χέρια των Ισλαμιστών. Πηγή: YouTube

ν

ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2018 παρουσία κοινού, λέγοντας ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) έχουν συλλάβει περίπου 700 ομήρους σε τμήμα της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο δυνάμεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και ότι έστειλαν τελεσίγραφο ότι θα εκτελούν 10 άτομα καθημερινά.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες, προσθέτοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος επέκτεινε τον έλεγχό του στην εδαφική επικράτεια που ελέγχεται από τις ΗΠΑ και τις υποστηριζόμενες από αυτές δυνάμεις.

ν

ν

Όπως αναφέρει η βρετανική Sun, οι τζιχαντιστές κρατούν τους αιχμαλώτους κάπου νότια του ποταμού Ευφράτη στο έδαφος της Συρίας που δοκιμάζεται για έβδομη χρονιά από τον εμφύλιο πόλεμο.
ν

Το Ισλαμικό Κράτος έχει συλλάβει 700 ομήρους στη Συρία και απειλεί να τους εκτελέσει. Πηγή: YouTube
ν

Μιλώντας στο Σότσι, το τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν πρόσθεσε πως το ISIS αντί να έχει εξουδετερωθεί, έχει επεκτείνει τον έλεγχό του στην εδαφική επικράτεια της Συρίας που ελέγχεται από αμερικανικές και άλλες δυτικές δυνάμεις και κατηγόρησε την Αμερική για «καταστροφική» αποτυχία.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, «οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν στείλει τελεσίγραφο με δεκάδες αιτήματα και απειλούν πως αν δεν γίνουν δεκτά, θα εκτελούν 10 ομήρους τη μέρα».
«Είναι φρικτό, μια καταστροφική αποτυχία», πρόσθεσε ο Πούτιν.
«Μεταξύ των ομήρων βρίσκονται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες».
Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι απαιτήσεις των τζιχαντιστών.
ν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι. Πηγή: YouTube
ν

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας ανέφερε την Τετάρτη ότι μαχητές του ISIS συνέλαβαν περίπου 700 ομήρους στην επαρχία Deir al-Zor της Συρίας, αφού επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων σε περιοχή ελεγχόμενη από τις δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηριστικά: «Από τότε επικρατεί απόλυτη σιωπή, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».
Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν τα στραβά μάτια την ώρα της επίθεσης, παρ’ όλο που υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν αμερικανικά μαχητικά να πετούν στον ουρανό εκείνη την ώρα.
Αν και ο αριθμός των 700 ομήρων δεν επαληθεύτηκε από ανεξάρτητη πηγή, κυκλοφόρησαν εικόνες που όντως δείχνουν μια τζιχαντιστική επίθεση στην περιοχή.
Οι εικόνες δείχνουν πολλούς αιχμαλώτους, ενώ οι τζιχαντιστές κάνουν τον γνωστό χαιρετισμό με το δάχτυλο προς τον ουρανό, κρατώντας από τα μαλλιά τα θύματά τους.

ν

ν

 


Translate this post