Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι ο εκλεκτός του Θεού!» (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η τρέλα του μεγαλείου! «Είμαι ο εκλεκτός του Θεού», δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος την «άκουσε» ότι είναι ο εκλεκτός του Θεού! Image: Supplied

ν

ΚΑΠΟΤΕ ο Ιησούς, έχοντας βαρεθεί τον Παράδεισο, κατέβηκε στη Γη για να διασκεδάσει. Πήγε σ’ ένα μπαρ και έπιασε κουβέντα με έναν θαμώνα. Ήπιαν μερικά ποτά κι ο Αμερικανός τον κέρασε ένα τσιγάρο, εκλεκτό.

Τσιγάρο από καλή ποιότητα, φούντα Λιβανέζικη, με άρωμα βαρύ εξωτικό και νοσταλγία Ανατολής.

Αφού την «άκουσε» ο Ιησούς, σκέφτηκε: «Τι καλός άνθρωπος! Αξίζει να κάνω κάτι γι’ αυτόν. Θα του αποκαλύψω ποιος είμαι!»

Σκύβει προς τον συμπότη του και του λέει εμπιστευτικά: «Ξέρεις, είμαι ο Ιησούς!»

«Καλό το πράμα, ε;» λέει εκείνος.

Φαίνεται ότι και στον Λευκό Οίκο καπνίζουν κάποιο καλό «πράμα», διαφορετικά δεν εξηγείται πώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ την «άκουσε» και αυτοανακηρύχτηκε «εκλεκτός» του Θεού!
ν

“I AM THE CHOSEN ONE

Μιλώντας σήμερα στον κήπο του προεδρικού μεγάρου, και αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, αφού επέκρινε τους προηγούμενους προέδρους ότι δεν έκαναν τίποτα για το γεγονός ότι η Κίνα έκλεψε από τις ΗΠΑ γύρω στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ότι είναι ο «εκλεκτός» για να χειριστεί τις εμπορικές ανισορροπίες με την ασιατική αυτή χώρα.

Θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει μια άλλη φράση, όπως «το βάρος πέφτει τώρα στους ώμους μου» ή «σε μένα έλαχε ο κλήρος να τα βάλω με την Κίνα» ή κάποια άλλη ανάλογη. Όμως όχι.

«Είμαι ο εκλεκτός… Έτσι, τα βάζω με την Κίνα. Τα βάζω με την Κίνα στο εμπόριο. Και ξέρετε κάτι; Κερδίζω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, διεκδικώντας έναν τίτλο (“I am the chosen one”) που συνήθως αποδίδεται σε ηγετικές μορφές θρησκειών, όπως ο Ιησούς ή ο Μωάμεθ.
ν

President Trump: “I am the chosen one” | C-SPAN
ν


ν

Όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν αρνητικά την αυτοανακήρυξη του Τραμπ σε «εκλεκτό του Θεού» – μια δήλωση που ξεπερνά τα όρια της μεγαλαυχίας.

Το CNN σε άρθρο του, αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο Τραμπ πιστεύει πράγματι ότι είναι ο εκλεκτός του Θεού (Yes, Donald Trump really believes he is ‘the chosen one’), επισημαίνοντας ότι την ώρα που έλεγε τη φράση, αντί να κοιτάζει τους ρεπόρτερ, έστρεψε τα μάτια του προς τον ουρανό.
ν


ν

Στη συνέχεια το CNN, αφού επισημαίνει ότι η φράση “I am the chosen one” δεν ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου, αλλά αντανακλά το παραφουσκωμένο Εγώ του προέδρου, υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι το επόμενο αγαπημένο βιβλίο του Τραμπ μετά την Αγία Γραφή είναι το “The Art of the Deal” (Η τέχνη της διαπραγμάτευσης) που έχει γράψει ο ίδιος και είναι ένας ύμνος στο think big. Ένα απόσπασμα:

«Μου αρέσει να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια. Πάντα έχω τέτοια. Για μένα είναι πολύ απλό. Είναι στη φύση μου. Αφού σκέφτεσαι έτσι κι αλλιώς, καλό είναι να σκέφτεσαι σε μεγάλη κλίμακα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέπτονται ταπεινά, επειδή φοβούνται την επιτυχία, φοβούνται να παίρνουν αποφάσεις, φοβούνται τη νίκη. Και αυτό δίνει σε ανθρώπους σαν κι εμένα ένα τεράστιο πλεονέκτημα».

Όταν στα αγγλικά λέμε “think big” δεν παρακινούμε κάποιον να σκέφτεται με μεγαλοφροσύνη και μεγαλοπρέπεια, αλλά να σκέπτεται φιλόδοξα και ακόρεστα, προτάσσοντας το Εγώ του σαν αρπακτικό.

Στα χρόνια του παρασιτικού καπιταλισμού και της πλαστής ευμάρειας, εμείς εδώ στην Ελλάδα, είχαμε ξεπεράσει σε αλαζονεία ακόμη και τους Αμερικανούς. Σε κάθε κουβέντα που γινόταν, άκουγες τη φράση «το όριο είναι ο ουρανός». Η φράση δεν αναφερόταν σε υψιπετή σχέδια, αλλά περιέγραφε το πόσο ακόρεστη ήταν η απληστία μας. Στα επόμενα χρόνια το πληρώσαμε με λιτότητα, υποδούλωση της χώρας, αυτοκτονίες και δυστυχία.

Όσο για τον Τραμπ, σ’ αυτόν ταιριάζει η φράση του Σοφοκλή (Αντιγόνη 620-623) «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Μια φράση που ταιριάζει γάντι και σ’ εμάς τους Έλληνες.
ν

 


Translate this post