Οι παιδικές πούδρες της Johnson & Johnson είναι καρκινογόνες (vid)

Κατηγορία NEWS, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

HEALTH PROBLEMS

Posted by Youmagazine Staff

 

Χιλιάδες αγωγές από Αμερικανούς για προϊόντα της Johnson & Johnson που περιέχουν αμίαντο και είναι καρκινογόνα.

Μπουκάλια της Johnson & Johnson με Baby Powder σε ράφι φαρμακείου στη Νέα Υόρκη. Πηγή: Reuters / Lucas Jackson

ν

ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ το πρακτορείο Reuters η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson εξετάζει μια νέα στρατηγική αποποίησης ευθύνης για να γλυτώσει από τις χιλιάδες αγωγές που έχουν γίνει εναντίον της από Αμερικανούς πολίτες για την πρόκληση βλαβών από τα προϊόντα της.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αμφιλεγόμενη σκόνη ταλκ που υπάρχει στις παιδικές πούδρες και τις πούδρες για μωρά (Baby Powder) και η οποία περιέχει εδώ και δεκαετίες αμίαντο (asbestos), μια ουσία διαβόητη για τις καρκινογόνες ιδιότητές της.

Να σημειωθεί ότι ο αμίαντος, ένα εκ των πυριτικών ορυκτών, θεωρείται επικίνδυνος και σήμερα η χρήση του έχει απαγορευθεί, καθώς η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

Τα προϊόντα Talcum της εταιρείας Johnson & Johnson περιέχουν αμίαντο και η χρήση τους έχει προκαλέσει καρκίνο σε χιλιάδες Αμερικανούς.

Για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των καταγγελιών, η Johnson & Johnson εξετάζει τη δημιουργία μιας χωριστής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης για να περιορίσει το ύψις των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβάλει στα θύματα.

Αφού οι παιδικές πούδρες της Johnson & Johnson περιέχουν καρκινογόνα υλικά, σκεφτείτε τι θα περιέχει το εμβόλιο της ίδιας εταιρείας.
v

China Denies Hacking Claims & Blue Origin Makes History | Boom Bust
v

v

 


Translate this post