Νότια Κορέα: 83 θάνατοι από το εμβόλιο γρίπης (vid)

Κατηγορία NEWS, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Νότια Κορέα ανέφερε 83 θανάτους από το εμβόλιο γρίπης, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια του προγράμματος εμβολιασμού.

Image credit: Pixabay20

ν

Η ΝΟΤΙΑ Κορέα ανέφερε ότι 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού έλαβαν το εμβόλιο γρίπης, μια εβδομάδα αφότου η Σεούλ δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού. Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι οι θάνατοι δεν συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Ο εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας της χώρας, ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), ανακοίνωσε το Σάββατο ότι 83 άτομα πέθαναν αφού συμμετείχαν σε μια κρατική πρωτοβουλία δωρεάν εμβολιασμού με σκοπό να φανεί αν το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει από την Covid-19.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αφορούσαν ηλικιωμένους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο στοιχεία από τον KDCA.

Συγκεκριμένα, 37 άτομα ήταν 70 ετών, 34 άτομα ήταν ηλικίας 80 ετών και άνω, τέσσερα άτομα ήταν 60 ετών, ενώ οκτώ από τα άτομα που πέθαναν ήταν κάτω των 60 ετών.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επανειλημμένα επέμειναν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν άμεση σχέση των εμβολίων της γρίπης και των θανάτων. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Σάι-Κιουν ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να γίνει έρευνα για πιθανά κενά ασφάλειας, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν λίγο μετά τη λήψη των εμβολίων γρίπης έφτασε τους 30. Νωρίτερα, η Κορεατική Ιατρική Ένωση κάλεσε τη Σεούλ να σταματήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού εν αναμονή μιας πλήρους επανεξέτασης.

Οι πρώτες ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολιασμού εμφανίστηκαν μετά την αποκάλυψη ότι ορισμένες από τις δόσεις είχαν εκτεθεί σε θερμοκρασία δωματίου λίγη ώρα πριν χορηγηθούν στο κοινό.

Η Νότια Κορέα έχει 51,6 εκατομμύρια πληθυσμού. Από αυτούς έχουν εμβολιαστεί 11,5 εκατομμύρια, στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού.

Παρά τους θανάτους, οι εμβολιασμοί στην Νότια Κορέα και τις γειτονικές χώρες συνεχίζονται κανονικά.
v

Most Singapore clinics unaffected by suspension of flu vaccines after deaths in South Korea | CAN
v

v

 


Translate this post