«Η μάσκα είναι φίμωτρο» – Μαχητικές διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Βερολίνο (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μαχητικές διαδηλώσεις απλών πολιτών κατά της χρήσης μάσκας και άλλων περιοριστικών μέτρων σε Λονδίνο και Βερολίνο.
ν

ν

ΜΙΑ μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο κατά του υποχρεωτικού κανόνα για τις μάσκες, των πρωτοκόλλων και άλλων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, κατέληξε σε σύγκρουση με την αστυνομία και συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ τραυματίστηκαν 18 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 20.000 άτομα έκαναν το Σάββατο πορεία στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας με κατεύθυνση την Πύλη του Βρανδεμβούργου, ενώ σύμφωνα με τους διαδηλωτές, ο αριθμός ήταν πολύ υψηλότερος.

Οι διαδηλωτές, χωρίς να κρατούν αποστάσεις ή να φορούν μάσκες οι περισσότεροι, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα ενάντια στους περιορισμούς του Covid-19, τους εμβολιασμούς και τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας. Κεντρικό σύνθημα ήταν: «Οι μάσκες είναι φίμωτρα».

Η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και ρόπαλα, με τη δικαιολογία ότι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές για την τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους.
ν

Διαδηλωτές στο Βερολίνο, 1 Αυγούστου 2020. Image: Reuters / Fabrizio Bensch. Πηγή: Supplied
ν

Η διαδήλωση στο Βερολίνο ήταν ογκώδης και μαχητική. 1 Αυγούστου 2020. Image: Reuters / Fabrizio Bensch. Πηγή: Supplied
ν

Ένας από τους διαδηλωτές κρατούσε πανό με έναν κόκκινο σταυρό που με την προσθήκη ιατρικών εξαρτημάτων μετατρέπεται σε αγκυλωτό σταυρό. 1 Αυγούστου 2020. Image: Reuters / Christian Mang. Πηγή: Supplied
ν

Ακτιβιστές βγήκαν επίσης χθες στους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν, μια μέρα μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.
ν

«Η μάσκα είναι φίμωτρο». Από την επίσης μαχητική διαδήλωση στο Λονδίνο. 1 Αυγούστου 2020. Image: Ruptly
ν

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ, όπου άκουγαν ομιλητές να καταγγέλλουν ότι τα κυβερνητικά μέτρα κατά της κορονοϊού στρέφονται ουσιαστικά κατά των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαν προς την πρωθυπουργική κατοικία στη Downing Street, σταματώντας έξω από τα κεντρικά γραφεία του BBC.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Πηρς Κόρμπιν, αδελφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στην Αγγλία τα καλύμματα προσώπου είναι υποχρεωτικά σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το μέτρο από τις 8 Αυγούστου επεκτείνεται σε μουσεία, κινηματογράφους, γκαλερί τέχνης και χώρους λατρείας. Επίσης, μετέθεσε κατά δύο εβδομάδες αργότερα το άνοιγμα επιχειρήσεων όπως παγοδρόμια, μπόουλινγκ και καζίνο.

Υπάρχουν διαφωνίες ακόμη και μεταξύ των ειδικών για το εάν η μάσκα προσφέρει επαρκή προστασία από τον κορονοϊό. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα συμβούλευε τους πολότες να φορούν μάσκα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι η χρήση της είναι αποτελεσματική.
ν

Berlin: Thousands protest against coronavirus restrictions | Telegraph
ν

ν

Ανάλογες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία γίνονται αυτές τις μέρες στη Χιλή αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επίκεντρο το Πόρτλαντ του Όρεγκον και το Όστιν του Τέξας.
ν

USA: Portland descends into chaos amid violent clashes between police and protesters | Ruptly
ν

ν

 


Translate this post