Επτά σημάδια ότι έχετε βρει το ιδανικό ταίρι

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε βρει το ιδανικό ταίρι; Υπάρχουν επτά αδιάψευστα σημάδια για να το διαπιστώσετε.

Image credit: Pixabay20

ν

ΔΙΑΖΥΓΙΑ και χωρισμοί είναι συχνό φαινόμενο. Το 2019 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 750.000 διαζύγια, ενώ ο κορονοϊός επιδείνωσε την κατάσταση. Η κορυφαία βρετανική δικηγορική εταιρεία Stewarts κατέγραψε αύξηση 122% στις αιτήσεις διαζυγίου μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2020, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο βρετανικός οργανισμός Charity Citizen’s Advice ανέφερε αύξηση στις αναζητήσεις για διαδικτυακές συμβουλές για τον τερματισμό μιας σχέσης. Στις ΗΠΑ, ένας μεγάλος ιστότοπος νομικών συμβάσεων στα τέλη του 2020 αύξηση κατά 34% στις αιτήσεις διαζυγίου, με τους νεόνυμφους που παντρεύτηκαν τους προηγούμενους πέντε μήνες να αποτελούν το 20% των αιτήσεων. Το ίδιο συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα, υπάρχουν κάποιοι τυχεροί άνθρωποι. Πρόκειται για αυτούς που έχουν βρει το πνευματικό τους ταίρι, δηλαδή κάποιον με τις ίδιες αντιλήψεις, και μαζί, με αγάπη και κατανόηση, αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες της ζωής, δεμένοι θαρρείς με ακατάλυτα δεσμά.

«Συγγενικά πνεύματα» μπορούν να χαρακτηριστούν τα ζευγάρια που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, κοινές αξίες για τη ζωή και την ίδια κοσμοθεώρηση. Πρόκειται για ανθρώπους που συνηχούν στην ίδια συχνότητα και έχουν παρόμοια πνευματική κατεύθυνση.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει μόνο μεταξύ ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι ή παντρεμένοι. (Για τις αδελφές ψυχές έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο). Μπορεί να συμβεί και σε άτομα του ιδίου φύλου που έχουν δεσμούς φιλίας από την εποχή που ήταν ακόμη μαθητές ή μαθήτριες στο σχολείο και εξακολουθούν να βλέπονται, παρ’ όλο που τώρα μπορεί να βρίσκονται ακόμη και σε διαφορετικές χώρες. Αυτός ο βαθύς δεσμός φιλίας δείχνει ότι είναι συγγενή πνεύματα.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άτομα που γνωρίζουμε αργότερα, αλλά αμέσως αισθανόμαστε οικεία μαζί τους, σαν να τα γνωρίζαμε σε όλη μας τη ζωή.
ν

Τα σημάδια ενός συγγενικού πνεύματος
ν

1. Μαζί τους νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία

Επειδή υπάρχει οικείωση, το να βρίσκεσαι κοντά του ή κοντά της σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμος/η και να είσαι ο εαυτός σου. Κάποιοι βιώνουν μια αίσθηση ανακούφισης, ενώ άλλοι μια αίσθηση πληρότητας. Ο βαθύτερος εαυτός σας αισθάνεται ότι έχει βρει μια άλλη ψυχή που σας γνωρίζει και σας καταλαβαίνει, με την οποία μπορείτε να συνομιλήσετε εμπιστευτικά και να αποκαλύψετε τις αδυναμίες σας ή να ζητήσετε βοήθεια. Από την πρώτη κιόλας στιγμή υπάρχει μεταξύ σας εμπιστοσύνη.
ν

2. Έχετε πολλά κοινά ενδιαφέροντα

Εσείς και το συγγενικό σας πνεύμα πιθανότατα θα σκέφτεστε όμοια, θα ενεργείτε όμοια και σε μεγάλο βαθμό θα νιώθετε όμοια. Όταν συναντάς ένα συγγενικό πνεύμα, νιώθεις σαν να γνωρίζεις έναν παλιό καλό φίλο ή συγγενή που με κάποιο μαγικό τρόπο εμφανίστηκε στο παρόν. Τα συγγενικά πνεύματα έχουν περίπου τις ίδιες ιδιοτροπίες, τις ίδιες αξίες και αποστροφές, την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Τείνουν να αλληλοσυμπληρώνονται με τρόπους που οι άλλοι απλά δεν μπορούν να κάνουν ή να καταλάβουν.
ν

3. Με αυτούς μαθαίνετε καλύτερα τον εαυτό σας

Τα συγγενικά πνεύματα έρχονται μερικές φορές στη ζωή μας με τρόπο μαγνητικό για να μας φέρουν ξανά σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, με κάποια ξεχασμένη ικανότητα ή σοφία, ή για να μας κάνουν να νιώσουμε ολοκληρωμένοι. Λειτουργούν σαν καθρέπτες στους οποίους βλέπουμε τον εαυτό μας, τις αδυναμίες και τα λάθη κι έτσι μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ενισχύουν τις δυνάμεις της ζωής και μας βοηθούν να θυμηθούμε και να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό για τον οποίο γεννηθήκαμε.
ν

4. Βλέπετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο

Το να βλέπετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο είναι προϋπόθεση για την ευτυχία και μακροημέρευσή σας σαν ζευγάρι. Αν ο ένας κοιτάζει στην ανατολή και ο άλλος στη δύση, σύντομα θα επέλθει χωρισμός. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση, να έχετε κοινό ορίζοντα.  Οι διαφορετικές κατευθύνσεις οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους. Είμαστε με έναν άνθρωπο για να γινόμαστε καλύτεροι και όχι για να θυμώνουμε και να εκνευριζόμαστε. Επίσης, τα συγγενικά πνεύματα αντέχουν να μάθουν την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή είναι άβολη και οδυνηρή.
ν

5. Υπάρχει τηλεπαθητικός δεσμός

Επειδή βλέπετε τα πράγματα με παρόμοιο τρόπο, συχνά μπορείτε να προβλέψετε τι θα πει το πνευματικό σας ταίρι για ένα συγκεκριμένο θέμα. Τα συγγενικά πνεύματα συχνά αναπτύσσουν μεταξύ τους έναν τηλεπαθητικό δεσμό που τους επιτρέπει να γνωρίζουν τι σκέπτεται ή αισθάνεται ο/η σύντροφός τους.
ν

6. Αναγνωρίζετε ο ένας τον άλλο αμέσως

Τα συγγενικά πνεύματα αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά. Πολλές φορές πρόκειται για ψυχές που έχουν συναντηθεί σε κάποια προηγούμενη ζωή. Έτσι, σε αυτή την ενσάρκωση, όταν συναντώνται ή λίγο μετά, αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον. Η αίσθηση «Κάπου σε ξέρω!» είναι διάχυτη, ενώ δεν έχετε συναντηθεί ποτέ πριν. Σας καταλαμβάνει όμως μια χαρά, ένας ενθουσιασμός ότι έχετε βρει έναν νέο συμπαίκτη στο παιχνίδι της ζωής.
ν

7. Έχετε υποστήριξη

Το κυριότερο είναι ότι έχετε μεγάλη υποστήριξη από το άτομο που αισθάνεστε σαν σύντροφο ψυχής. Το πνευματικό σας ταίρι θα σας υποστηρίξει με κάθε τρόπο, ανοίγοντας πολλές φορές δρόμο για να προχωρήσετε. Η κριτική θα είναι καλοπροαίρετη και θα γίνεται με σκοπό τη βελτίωση σας. Το συγγενικό σας πνεύμα θα σας βοηθήσει να πάρετε σωστές αποφάσεις για τη ζωή σας. Από τη μεριά σας χρειάζεται προσοχή γι’ αυτό που θα ζητήσετε, αν ποτέ ζητήσετε κάτι, το οποίο δεν θα πληγώσει ούτε θα φέρει προβλήματα στο πνευματικό ταίρι σας ή θα το αποδυναμώσει. Πρέπει να παρέχετε ανάλογη υποστήριξη με αυτή που λαμβάνετε. Θα σεβαστείτε ο ένας τον άλλον και θα αγαπάτε ο ένας τον άλλον, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις ή τις επιλογές που έχετε κάνει.
ν

 


Translate this post