Ο φουκαράς ο Μπάιντεν πάσχει από Αλτσχάιμερ (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ/ΗΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Μπάιντεν υποφέρει από σοβαρή γνωστική διαταραχή. Το τελευταίο του ολίσθημα: ξέχασε το όνομα του υπουργού Άμυνας που διόρισε ο ίδιος.

«Είναι απάνθρωπο να βάζεις αυτόν τον άνδρα σε αυτή τη θέση», γράφει ένας χρήστης του Twitter. Πηγή: News Media

ν

ΣΤΙΣ αναπτυγμένες χώρες, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης έφερε στο προσκήνιο την άνοια (α στερητικό + νους) με πιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ σαν ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.

Η νόσος που εξελίσσεται προοδευτικά, πλήττει το νευρικό σύστημα καταστρέφοντας τη μνήμη και άλλες σημαντικές νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας – μια ομάδα διαταραχών του εγκεφάλου που οδηγεί σε απώλεια της πνευματικής λειτουργίας και κοινωνικών δεξιοτήτων. Στη νόσο Αλτσχάιμερ, τα εγκεφαλικά κύτταρα εκφυλίζονται και πεθαίνουν, προκαλώντας μια σταθερή μείωση στη μνήμη και στη διανοητική λειτουργία

Αρχικά, ένα άτομο με Αλτσχάιμερ παρουσιάζει δυσκολία να θυμηθεί απλά πράγματα ή ονόματα. Καθώς η νόσος εξελίσσεται, το άτομο δεν ξέρει πια πως να χρησιμοποιήσει καθημερινά αντικείμενα.

Σε μεταγενέστερα στάδια της νόσου μπορεί να ξεχάσει ακόμη και σημαντικές πληροφορίες για τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ κάποιοι θα παρουσιάσουν και διαταραχές συμπεριφοράς π.χ. γίνονται βίαιοι.

Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι έκδηλα στον Τζο Μπάιντεν, τον πρόσφατα εκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο πρέπει να κατέβαλε η πίεση της προεκλογικής εκστρατείας.

Και το γεγονός ότι βρέθηκε στη θέση του πλανητάρχη επιδείνωσε την κατάστασή του. Γι’ αυτό και φημολογείται ότι δεν του παρέδωσαν τα «κλειδιά» του πυρηνικού οπλοστασίου. Και όπως γράφει ένας χρήστης του Twitter:

«Πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό; Είναι σε σοβαρή γνωστική παρακμή. Είναι απάνθρωπο να βάζεις αυτόν τον άντρα σε αυτή τη θέση. Εάν ήταν παππούς κάποιου, σίγουρα θα τον είχαν αναγκάσει να συνταξιοδοτηθεί».
ν

ν

Το τελευταίο «κατόρθωμα» του Μπάιντεν είναι ότι λησμόνησε το όνομα [Λόιντ Όστιν] του υπουργού Άμυνας τον οποίο ο ίδιος διόρισε σε αυτή τη θέση.

Αυτό έγινε χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος ανακοινώνει τον διορισμό δύο γυναικών στρατηγών ως επικεφαλής δύο στρατιωτικών διοικήσεων των ΗΠΑ, όταν ξαφνικά χάνει τον ειρμό της σκέψης του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην στρατηγό. Συνεχίζω να τον αποκαλώ στρατηγό, αλλά εγώ… είναι ο τύπος που ασχολείται με εκείνα τα πράγματα εκεί κάτω», είπε ο Μπάιντεν, πιθανώς αναφερόμενος στον Όστιν και το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον «υπουργό» που συνέστησε τις δύο γυναίκες για τις θέσεις στη διοίκηση.
ν

ν

Πολλοί λυπήθηκαν για την κατάσταση του Μπάιντεν και για το γεγονός ότι κάποιοι τον έσπρωξαν στην ηλικία των 78-79 ετών στη θέση αυτή, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποσυρθεί και να ξεκουράζεται στην Καραϊβική.

Ύστερα από τη σύντομη ομιλία του, ο Μπάιντεν έφυγε από το δωμάτιο βαδίζοντας αργά, ακολουθούμενος από την Κάμαλα Χάρις. Η κατάστασή του δεν διέφυγε της προσοχής όσων παρακολουθούσαν, με πολλούς από τους θεατές να εκφράζουν τον οίκτο τους και να σχολιάζουν τον προφανή «νοητικό εκφυλισμό» του προέδρου.

«Είναι φανερό πως όταν φεύγει, δεν ξέρει πού πρέπει να πάει», σχολίασε ο συγγραφέας και πρώην δημοσιογράφος των New York Times, Άλεξ Μπέρενσον. Πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν συμπεριφέρεται σαν ένας ηλικιωμένος συγγενής που «αρχίζει να τα χάνει».

Τον Δεκέμβριο είπε λάθος το όνομα του υποψηφίου που είχε επιλέξει για να ηγηθεί του υπουργείου Υγείας, του Σαβιέρ Μπετσέρα (Xavier Becerra).

Την περασμένη εβδομάδα οι πολιτικοί αναλυτές κατηγόρησαν την ομάδα του Μπάιντεν ότι κρατά τον πρόεδρο με σφιχτό λουρί, όταν, ενώ ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα ήταν «χαρούμενος» να δεχτεί ερωτήσεις από τον Τύπο κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης, η ομάδα του τερμάτισε γρήγορα τη ζωντανή ροή.

Είναι πράγματι θλιβερό να γελοιοποιείται έτσι μπροστά σε όλο τον κόσμο ένας αξιοπρεπής άνθρωπος.
ν

 


Translate this post