Χάος στις ΗΠΑ: Γυναίκα έπεσε νεκρή στο Καπιτώλιο από πυρά στρατιωτών (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 3:21

Youmagazine Newsroom

 

Συνολικά 4 διαδηλωτές νεκροί, μεταξύ αυτών μια γυναίκα, από τα πυρά στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς στο Καπιτώλιο. Έγιναν 52 συλλήψεις.

Υποστηρικτές του Τραμπ εισορμούν και καταλαμβάνουν το Καπιτώλιο. Πηγή: YouTube/ABC

ν

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ» την ήττα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον DC, όπου τους μίλησε για την εκλογική απάτη του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών.

Κατόπιν κάλεσε τους συγκεντρωμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Έγινε το αντίθετο. Οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, και ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, κάλεσαν την Εθνοφρουρά για την αποκατάσταση της τάξης.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.

Στο μεταξύ, με ένα βίντεο που ανήρτησε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους διαδηλωτές που έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο πως «πρέπει να πάτε σπίτια σας τώρα. Πρέπει να έχουμε ειρήνη».
v

Άσλι Μπάμπιτ (Ashli Babbitt). Η άοπλη γυναίκα που έπεσε νεκρή στο Καπιτώλιο από πυρά στρατιωτών της Εθνοφρουράς, δέχτηκε σφαίρα στο στήθος. Πηγή: Twitter
ν

ν

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό στο εσωτερικό του Καπιτώλιου, ακούγεται ένας πυροβολισμός πριν η κάμερα δείξει μια γυναίκα να πέφτει κάτω, με αίμα να αναβλύζει από το στόμα της.
ν

ν

Νωρίτερα, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο αυτής της επίσημης συνεδρίασης. Αφότου άκουσαν την ομιλία του, μερικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα και η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAN έδειχναν να πέφτουν δακρυγόνα και σφαίρες μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου από τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς.
ν

Στρατιώτες πυροβολούν στο ψαχνό μέσα στο Καπιτώλιο. Πηγή: Twitter
ν

Μια γυναίκα πέφτει στο πάτωμα χτυπημένη από τα πυρά. Πηγή: Twitter
ν

Αίμα αναβλύζει από το στόμα της γυναίκας. Λίγο αργότερα θα διαπιστωθεί απλώς ο θάνατός της. Πηγή: Twitter
ν

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον DC επιβεβαίωσε πως μια πολίτης φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας πως διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς αρκετών αστυνομικών που συνεχίζουν την μάχη για να επανακτήσουν τον έλεγχο στο Καπιτώλιο.
ν

Εικόνες της τηλεόρασης δείχνουν το χάος που επικρατεί στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον και τη χτυπημένη γυναίκα που μεταφέρεται από τραυματιοφορείς. Πηγή: Twitter/MSNBC
ν

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τοπική ώρα (01:00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες διαδηλώσεις οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ημέρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζον Μπάιντεν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (13:00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.
ν

ν

Τα έκτακτα μέτρα στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον θα διαρκέσουν για 15 ημέρες, δηλαδή έως τις 20 Ιανουαρίου όπου θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο Τζο Μπάιντεν.

Συνολικά, η κατάληψη του Καπιτώλιου στοίχισε τη ζωή σε 5 άτομα (τέσσερις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό), ενώ άλλα 52 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της συγκλονιστικής ημέρας διαδηλώσεων, την οποία οι ΗΠΑ θα θυμούνται για πολύ καιρό.
ν

US Capitol locked down as Trump supporters clash with police – ABC SPECIAL REPORT | ABC7 News Bay Area
ν

ν

 


Translate this post