Δανοί βουλευτές προς Τραμπ: Δεν πωλείται η Γροιλανδία

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, για να απεμπλακεί από το σκάνδαλο Επστάιν, πέταξε την ρουκέτα να αγοράσουν οι ΗΠΑ την Γροιλανδία. Αλλά πήρε την κατάλληλη απάντηση.

ν

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έπρεπε να ονομαστεί «ρουκετάκιας», καθώς στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από το σεξουαλικό σκάνδαλο Επστάιν που συγκλονίζει τις ΗΠΑ, πετάει διάφορες ρουκέτες δεξιά κι αριστερά για να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης.

Μια από τις πρόσφατες ρουκέτες του ήταν η πρόταση να αγοράσουν οι ΗΠΑ την Γροιλανδία, το μεγαλύτερο νησί του κόσμου, που ανήκει στη Δανία.

Οι Δανοί πολιτικοί περιγέλασαν την ιδέα του Τραμπ: «Πρέπει να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, εντελώς εκτός εποχής», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Είμαστε διαθέσιμοι για δουλειές, αλλά ΟΧΙ για πώληση», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας Άνε Λόνε Μπάγκερ στο πρακτορείο Reuters.

Τα περί αγοράς της Γροιλανδίας αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα Wall Street Journal.

«Αν το σκέπτεται αληθινά αυτό, τότε είναι η τελική απόδειξη πως έχει τρελαθεί», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό DR ο Σόρεν Έσπερσεν, εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος για εξωτερικές υποθέσεις.

«Η σκέψη ότι η Δανία θα πουλήσει 50.000 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς γελοία», δήλωσε.

Η Γροιλανδία, ένα αυτοδιοικούμενο τμήμα της Δανίας που βρίσκεται ανάμεσα στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, εξαρτάται από την οικονομική στήριξη της Δανίας.

«Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι στη Γροιλανδία πιστεύουν πως είναι καλύτερα να έχουν μια σχέση με τη Δανία απ’ ό,τι με τις ΗΠΑ», είπε στο Reuters η Όγια Χέμνιτς Λάρσεν, Δανή βουλευτής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της Γροιλανδίας, του Inuit Ataqatigiit (IA).

«Το πρώτο που σκέπτομαι είναι “Όχι, ευχαριστώ”», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, που πιστεύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης και ο μεγαλύτερος ειρηνοποιός από καταβολής κόσμου, πρόκειται να επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο την Κοπεγχάγη και η Αρκτική θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας.
ν

ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ Η ΚΡΗΤΗ;

Αν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μάθει ότι εμείς οι Έλληνες πουλιόμαστε, και είχε κάνει μια συμφέρουσα πρόταση να αγοράσει ας πούμε την Κρήτη, όχι μόνο θα του δίναμε το νησί, αλλά ολόκληρη τη χώρα και μαζί ό,τι άλλο είχαμε και δεν είχαμε!

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ασχολείται με όλα τα ζητήματα οργανώνοντας ευρείες κυβερνητικές συσκέψεις, ας εξετάσει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και ας ενημερώσει διά του υπουργού Εξωτερικών τον κ. Τραμπ ότι πουλιόμαστε και μάλιστα σε τιμή πολύ πιο συμφέρουσα απ’ ότι αν αγόραζε την Γροιλανδία.

Άλλωστε η χώρα αυτή βγάζει μόνο παγάκια, ενώ εμείς έχουμε Μύκονο και Σαντορίνη. Είναι κρίμα να τα πάρουν σε λίγο καιρό τζάμπα οι Τούρκοι…
ν

 


Translate this post