ΗΠΑ και Ιαπωνία αποσύρουν όλα τα Boeing 777 με κινητήρες Pratt & Whitney

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία ακινητοποιούν όλα τα αεροσκάφη Boeing 777 με κινητήρες Pratt & Whitney 4000.

Από τη «φλογερή» προσγείωση στο Ντένβερ της πτήσης UA328. Image credit: @BroomfieldPD Twitter / @speedbird5280 (Hayden Smith) via Instagram

ν

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ εταιρεία United Airlines «εθελοντικά» καθήλωσε τον στόλο της από αεροσκάφη Boeing 777 με κινητήρες Pratt & Whitney 4000 για να περάσουν από εκτεταμένο έλεγχο, ύστερα από την παρ’ ολίγον τραγωδία στο Ντένβερ με αεροσκάφος που ο κινητήρας του έπιασε φωτιά.

Το αεροσκάφος με 231 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, προσγειώθηκε το Σάββατο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, πολλά κομμάτια του όμως έπεσαν στις αυλές των τριγύρω κατοικιών.

Μετά το περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας εξέδωσε οδηγία για επείγουσα καθήλωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου μέχρι να εξεταστούν από ειδικούς.

Η εντολή καθήλωσης ήρθε μετά τη δήλωση του Διαχειριστή της FAA, Steve Dickson, ο οποίος είπε ότι αφού η ομάδα εμπειρογνωμόνων της ασφάλειας της αεροπορίας «εξέτασε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα ασφαλείας σχετικά με το χθεσινό (20/02/21) περιστατικό», διέταξε «άμεσες και εντατικές επιθεωρήσεις των αεροσκαφών Boeing 777 εξοπλισμένων με κινητήρες Pratt Whitney PW4000».

Στο μεταξύ, η Japan Airlines και η All Nippon Airways προσγειώθηκαν τα 32 επιβατικά αεροσκάφη του ίδιου μοντέλου, πριν ακόμη οι ιαπωνικές αρχές μεταφορών εκδώσουν παρόμοια απαγόρευση πτήσεων.

Έτσι, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία καθήλωσαν στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη Boeing 777 με κινητήρες P & W4000 μετά από την «φλογερή» προσγείωση στο Ντένβερ.

Να σημειωθεί ότι δύο χρόνια πριν, έγινε το ίδιο από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο με τη σειρά αεροσκαφών Boeing 737 MAX, μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές αεροσκαφών MAX 8 τον Οκτώβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019.
ν

ν

 


Translate this post