Lockdown: Με τον ήλιο τα μπάζω με τον ήλιο τα βγάζω∙ τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Νέο σκληρό lockdown με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: News Media

ν

ΠΑΡΑ την παραδοχή ότι όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής, για τον περιορισμό των μολύνσεων, έχουν αποτύχει, η κυβέρνηση, καλυπτόμενη υπό τον μανδύα της «επιτροπής των ειδικών», επιμένει πάλι στα ίδια μέτρα ή σε ακόμα σκληρότερα, καταδικάζοντας σε αργό θάνατο εμπόριο, εστίαση και γενικά τη ζωή των Ελλήνων.

Έτσι, σήμερα αποφασίστηκε αυστηροποίηση των μέτρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αλλά και εφαρμογή σκληρού lockdown στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης. 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό:

α) Κάθε Σάββατο και Κυριακή απαγορεύεται η μετακίνηση των Ελλήνων. Θα γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ενεργούν όπως ο ανόητος βοσκός που έκλεινε τα πρόβατά του στο μαντρί πριν από τη δύση του ηλίου και το πρωί τα έβγαζε για βοσκή με την ανατολή. Τα πρόβατα, λοιπόν, επειδή υπέφεραν όλη μέρα από τη ζέστη και δεν βοσκούσαν τις ώρες της πρωινής και της νυχτερινής δροσιάς, αρρώσταιναν και πέθαιναν. Ο βοσκός απορούσε για το γεγονός και έλεγε με αφέλεια την φράση: «Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω∙ τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»

β) Απαγόρευση της λειτουργίας του λιανεμπορίου και των συναφών δραστηριοτήτων. Παραμένει μόνο η μέθοδος του clickaway από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ – και όποιος αντέξει.

γ) Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

δ) Το Σάββατο θα λειτουργούν μόνο σούπερ μάρκετ, φούρνοι βενζινάδικα, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

ε) Κλειστά θα παραμένουν το Σάββατο μέχρι νεωτέρας κομμωτήρια και καταστήματα για περιποίησης νυχιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

στ) Ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στις «κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

ζ) Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των Λυκείων. Για το λόγο αυτό τα Πανεπιστήμια κλείνουν την πόρτα στο 30% των μαθητών της Γ΄ Λυκείου με νομοσχέδιο της Κεραμέως.

η) Κλείνουν οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

θ) Παραμένουν ουσιαστικά κλειστές οι εκκλησίες (μέχρι 9 άτομα).

ι) Στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν από αύριο Σάββατο το πρωί στις 6 και έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
ν

 


Translate this post