CEO της Pfizer: “Δεν ξέρουμε αν το εμβόλιο σταματά τη μετάδοση του κορονοϊού”

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer ομολόγησε ότι «δεν είναι βέβαιος» ότι το εμβόλιό του σταματά τη μετάδοση της νόσου Covid-19.

Ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ομολόγησε ότι αγνοεί εάν το εμβόλιο ανακόπτει τη μετάδοση του κορονοϊού. Πηγή: News Media

ν

ΤΙΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Μπορεί η Pfizer να είναι μια γερμανο-αμερικάνικη πολυεθνική και η συμπαραγωγός του εμβολίου BioNTech να είναι συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς, όμως η αλήθεια να λέγεται. Ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, δεν απέκρυψε το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην είναι σαφές εάν όσοι λάβουν το εμβόλιο της εταιρείας θα σταματήσουν να μεταδίδουν τον κορονοϊό σε άλλους.

Η δήλωση αυτή έγινε μόλις μια μέρα αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο άρον-άρον.

Ακόμη και ο δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής του συστήματος υγείας των ΗΠΑ, επέκρινε τους Βρετανούς, χαρακτηρίζοντάς τους «επιπόλαιους» (Superficial), επειδή ενέκριναν ένα αμφιλεγόμενο εμβόλιο, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να το εξετάσουν!

Όπως είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID): «Εμείς (δηλαδή η FDA) εξετάζουμε τα δεδομένα του εμβολίου πολύ προσεκτικά», εξηγώντας ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θα λάβουν ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό, όπως πρέπει να είναι κάθε εμβόλιο.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά είπε ότι η διάθεση του εμβολίου θα είναι ταχύτατη, μόλις λάβει το πράσινο φως από τους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «μένει να δούμε στην πράξη αν οι παραλήπτες του εμβολίου που είναι φορείς του ιού, θα μπορούν να τον μεταδώσουν σε άλλους».

Ο Μπουρλά τα είπε αυτά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Lester Holt του NBC, το βράδυ της Πέμπτης: «Παρ’ όλο που εγώ θα έχω προστασία, μήπως μεταδώσω τον ιό σε άλλους ανθρώπους;»

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Δεν είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό τώρα», απάντησε ο Μπουρλά.

Εκτός από αυτό, το εμβόλιο της Pfizer παρουσιάζει πολλές δυσκολίες σε θέματα αποθήκευσης, μεταφοράς και διανομής, καθώς πρέπει να βρίσκεται σε παγωμένο περιβάλλον μείον 70 βαθμών Κελσίου – μια ψύξη που ελάχιστοι καταψύκτες στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει παραγγείλει 25 εκατομμύρια διπλές δόσεις του εμβολίου της Pfizer.
ν

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Την πρώτη ψυχρολουσία τη δέχτηκε η Αυστραλία, που ακολουθώντας τη μητέρα Βρετανία, παρήγγειλε στην Pfizer 10 εκατομμύρια διπλές δόσεις του εμβολίου – μια παραγγελία στην οποία η Pfizer δεν μπορεί να ανταποκριθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Τελικά παραμένει άγνωστο πόσα εμβόλια θα διατεθούν στην Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, κάτι που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισαν να πει πως τα σύνορα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για «αρκετό καιρό».

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Pfizer στην WSJ, η εταιρεία θα μπορέσει να διανείμει εντός του 2020 μόνο 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου διεθνώς, αντί για τα 100 εκατ. δόσεις που προϋπολόγιζε αρχικά, εξαιτίας προβλημάτων με την αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών για την παραγωγή του εμβολίου.

Η εταιρεία, ωστόσο, συνεχίζει να υπολογίζει ότι θα παραγάγει άνω του 1 δισ. δόσεις εντός του 2021.

«Η κλιμάκωση της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών καθυστέρησε περισσότερο απ’ όσο αναμέναμε», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας. «Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το αποτέλεσμα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου ήλθε επίσης κάπως αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο ‒που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα ενός μηνός μεταξύ τους‒ εξετάζεται ήδη από τις αρχές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να εγκριθεί εντός του Δεκεμβρίου τόσο από τις αμερικανικές όσο και από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές υπηρεσίες.

Σειρά θα πάρει, στη συνέχεια, το εμβόλιο της αμερικανικής Moderna.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθάνει το 95%, σύμφωνα με την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, σε 44.000 εθελοντές.

Ωστόσο, άλλο οι μερικές χιλιάδες νέων και υγειών εθελοντών που το έλαβαν και άλλο τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πρόκειται να το λάβουν.
ν

Αριστερά, ο δρ Άντονι Φάουτσι επέκρινε τους Βρετανούς για τη βιασύνη τους να εγκρίνουν ένα άγνωστο εμβόλιο. Δεξιά, η Isabelle Bekeredjian-Ding, επικεφαλής του Τμήματος Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Paul-Ehrlich που ανήκει στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικής στο Langen της Γερμανίας. Πηγή: YouTube

ν

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ;

Επειδή το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ανήκει στα mRNA εμβόλια, δηλαδή στα εμβόλια «γενετικού αναπρογραμματισμού» που επεμβαίνουν στα ριβοσώματα των κυττάρων, έχουν εκφραστεί φόβοι για την εμφάνιση καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων ύστερα από μερικά χρόνια, μετά τη λήψη του εμβολίου.

Η καθηγήτρια Isabelle Bekeredjian-Ding, επικεφαλής του Τμήματος Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Paul-Ehrlich που ανήκει στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικής στο Langen της Γερμανίας, εξηγεί χωρίς περιστροφές το γιατί, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Horizon, τον Απρίλιο του 2020.

«…Το mRNA (σ.σ.: “το μονοπάτι” που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna) μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας, χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί κάτι συμπληρωματικό.

»Κάνοντας το ανθρώπινο σώμα να παραγάγει το ίδιο της παθολογικές πρωτεΐνες, τα εμβόλια mRNA περικόπτουν την βιομηχανική διαδικασία παραγωγής (σ.σ.: εννοεί των πρωτεϊνών που χρειάζονται για τα κλασικού τύπου εμβόλια) κι έτσι μπορούν να παραχθούν ευκολότερα και γρηγορότερα απ’ τα παραδοσιακά (σ.σ.: εξ ου και η ταχεία ανάπτυξη του εμβολίου, πολύ ταχύτερη απ’ ό,τι προβλεπόταν).

»Σ’ αυτήν την περίπτωση το κύριο όφελος είναι η ευκολία παραγωγής του εμβολίου…»

«Πρόκειται για έναν πολύ μοναδικό τρόπο παρασκευής εμβολίου και, μέχρι στιγμής, κανένα (τέτοιο) εμβόλιο δεν έχει λάβει άδεια για μολυσματικές ασθένειες», λέει η καθηγήτρια Isabelle Bekeredjian-Ding.

Με απλά λόγια, η τεχνολογία mRNA αναγκάζει το σώμα να κάνει ένα μέρος της δουλειάς που έως τώρα έκανε η φαρμακοβιομηχανία, η οποία, μετατρέποντας το ανθρώπινο σώμα σε εργαστήριο, γλυτώνει χρόνο και αυξάνει τα κέρδη για λογαριασμό των εταιρειών!

Όπως σημείωνε η καθηγήτρια στο περιοδικό Horizon τον Απρίλιο: «Αυτό που είναι η τωρινή πραγματική πρόκληση είναι, νομίζω, να καταλάβουμε αν πράγματι τέτοια εμβόλια θα μπορέσουν πραγματικά να προκαλέσουν μια αποτελεσματική προστατευτική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού στους ανθρώπους και να καταλάβουμε επίσης τι ποσότητες mRNA χρειάζονται για να γίνει αυτό».

Κανονικά χρειάζονται τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε επίσης στους παράγοντες που εξακολουθούν να είναι άγνωστοι, όπως, για παράδειγμα, αν το εμβόλιο θα επιλέξει τις σωστές πρωτεΐνες-στόχους, ή πόσο στοχευμένη στον ιό θα είναι η αντίδραση του οργανισμού.

Παραμένει επίσης ασαφές αν θα υπάρξουν παρενέργειες όπως η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού, όπως έγινε τους περασμένους μήνες σε κάποιες περιπτώσεις (χωρίς εμβόλιο) οδηγώντας σε πνευμονική εμβολή και θάνατο ή και κατά πόσον θα υπάρξουν περιπτώσεις που με υπάρχοντα τον ιό στον οργανισμό, το mRNA εμβόλιο θα επιδεινώσει την κατάσταση.
ν

 


Translate this post