Covid-19: Εξεγέρσεις κατά του lockdown σε Δανία και Αυστρία (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

EΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κινητοποιήσεις σε Δανία και Αυστρία κατά των μέτρων περιορισμού που βλάπτουν την οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων, και τους στερούν την ελευθερία.

Πηγή: YouTube/Ruptly

v

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Δανοί, κρατώντας πυρσούς και φορώντας προσωπεία, κατέβηκαν στους δρόμους του Άαρχους, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Δανίας, για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας.

Η φλογερή διαδήλωση έγινε νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και οργανώθηκε από μια ομάδα που αποκαλείται «Άντρες στα Μαύρα» (Men in Black), που αντιτίθενται στο lockdown, το οποίο καταστρέφει την οικονομική, κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή της χώρας.

Οι εκτροφείς βιζόν ήδη έπαθαν τεράστια ζημιά από την απόφαση της κυβέρνησης να σκοτώσει το σύνολο των μικρών θηλαστικών επειδή θεωρήθηκαν φορείς του κορονοϊού.

Η θανάτωση αυτή προκάλεσε εκτεταμένες ανησυχίες σε ειδικούς και μη για πιθανή μόλυνση των υπόγειων υδάτων, ενώ σε λιγότερες από δύο εβδομάδες αφότου χιλιάδες βιζόν θάφτηκαν σε μια στρατιωτική περιοχή στη δυτική Δανία, εκατοντάδες από αυτά βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια στο αμμώδες έδαφος καθώς είχε ξεκινήσει η αποσύνθεσή τους, σύμφωνα με τη Δανική Κτηνιατρική και Διατροφική Αρχή.

Τα βιζόν θάφτηκαν σε τάφρους βάθους περίπου 2,5 μέτρων και καλύφθηκαν με περίπου 2 μέτρα χώματος. Όμως οι Δανοί φοβούνται ότι μπορεί να μολύνουν τα νερά μιας λίμνης στην οποία κάνουν μπάνιο και η οποία βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τους ομαδικούς τάφους.

Οι ομαδκοί τάφοι φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο. Αρκετοί βουλευτές επέκριναν τη βιαστική θανάτωση και έχουν ζητήσει τα νεκρά βιζόν να ξεθαφτούν και να μεταφερθούν σε αποτεφρωτήρα απορριμμάτων.
ν

Torch-lit march | Danish protesters denounce COVID restrictions | RT
ν


ν

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Παρόμοια κινητοποίηση έγινε σήμερα Κυριακή στη Βιέννη, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα.
ν

Από τα επεισόδια στη Βιέννη. Πηγή: AFP / Alex Halada
ν

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μια απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η αστυνομία μπλόκαρε τις κεντρικές οδούς και επιτέθηκε στους διαδηλωτές προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Οι διαδηλωτές εξακολουθούν να παραμένουν στην πλατεία Maria Theresa στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αψηφώντας το κρύο και την απαγόρευση των αρχών.
ν

ν

Διαδηλωτές απέναντι σε αστυνομικούς στην Βιέννη. Πηγή: AFP / APA / Herbert Neubauer
ν

Παντού στην Ευρώπη οι λαοί υπερασπίζονται τα δικαιώματα που έχουν και τις ατομικές ελευθερίες τους απέναντι στις δικτατορικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Κάθε αντίδραση είναι μια όαση υγείας μέσα στην παραφροσύνη που έχει γεννήσει ο κορονοϊός της γρίπης, που περισσότερο από τα σώματα έχει πειράξει τα μυαλά των ανθρώπων.

ν

 


Translate this post