Covid-19: Συγκρούσεις μαθητών και αστυνομίας στους δρόμους του Παρισιού

Κατηγορία Ευρώπη

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οδομαχίες στο Παρίσι, καθώς εξαγριωμένοι μαθητές Λυκείου συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι. Πηγή: Twitter

ν

ΜΑΘΗΤΕΣ Λυκείου συγκρούστηκαν με την αστυνομία σήμερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια δυναμικής διαδήλωσης για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορονοϊού. Ξέσπασαν βίαια επεισόδια, φωτιές και οδομαχίες, ενώ καταστράφηκε τουλάχιστον ένα όχημα της αστυνομίας.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα Λύκειο στην Κομπιένη (Compiegne), στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της παιδείας και για τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους μαθητές.

Αυτή είναι η δεύτερη διαδήλωση στο Παρίσι τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι δάσκαλοι και οι μαθητές αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει τα σχολεία ανοιχτά κατά τη διάρκεια του εθνικού lockdown, υποστηρίζοντας ότι η αναγκαστική έκθεση σε πολυσύχναστο περιβάλλον θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.
ν

ν

Εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν νέους να βάζουν φωτιά σε οδοφράγματα που είχαν στηθεί έξω από ένα Λύκειο, ενώ προσπάθησαν να ανατρέψουν ένα αστυνομικό αυτοκίνητο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε και ότι οι μαθητές πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.
ν

ν

Ο δήμαρχος της Κομπιένης Φιλίπ Μαρινί είπε στο γαλλικό BFMTV ότι «η ηρεμία επέστρεψε» στην περιοχή μετά τις συγκρούσεις, ενώ η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και υπήρξε ένα «απαράδεκτα υψηλό» ποσοστό ζημιών στην περιοχή εξαιτίας των ταραχών.

Σε μια παρόμοια διαμαρτυρία την Τρίτη, οι αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους μαθητές όταν κατέλαβαν ένα Λύκειο για να διαμαρτυρηθούν για τις «γεμάτες» αίθουσες μαθημάτων και τα κακά υγειονομικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Το Σάββατο, η Γαλλία σημείωσε ρεκόρ μολύνσεων έχοντας 86.852 κρούσματα. Από την έναρξη της πανδημίας, η Γαλλία έχει 1.714.361 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 39.849 θανάτους που συνδέονται με την ασθένεια Covid-19.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, το σύστημα υγείας της Γαλλίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εξαιτίας περικοπών που έχουν γίνει στη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και των ελλείψεων που υπάρχουν σε κλίνες ΜΕΘ, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
ν

Intervenant contre le blocage d’un lycée, la police gaze un journaliste au visage | Sputnik France Play
ν

ν

 


Translate this post