Ένας άλλος μονόλιθος εμφανίστηκε σε λόφο της Ρουμανίας (vid)

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας μεταλλικός μονόλιθος εμφανίστηκε στις 27 Νοεμβρίου στη Ρουμανία, μια εβδομάδα αφότου αναφέρθηκε μια παρόμοια ανακάλυψη στη Γιούτα.

Συνδέονται μεταξύ τους οι δύο μονόλιθοι; Image Credit: YouTube / Bloomberg / Ziar Piatra Neamt

ν

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ του μονόλιθου της Γιούτα συνεχίζεται, μετά την εξαφάνιση της αινιγματικής μεταλλικής κατασκευής, με την εμφάνιση ενός άλλου μονόλιθου, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, στη βόρεια Ρουμανία.

Οπωσδήποτε ο μονόλιθος της Γιούτα προκάλεσε εντύπωση καθώς παρέπεμπε στον μυστηριώδη μονόλιθο που εμφανιζόταν στο αριστούργημα επιστημονικής φαντασίας του Άρθουρ Κλαρκ “2001: Οδύσσεια του Διαστήματος”.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησαν να εξηγήσουν την μυστηριώδη εμφάνισή του σε ένα φαράγγι στο Εθνικό Πάρκο Μπράις Κάνυον της Γιούτα, πλέκοντας διάφορα σενάρια και θεωρίες, για το ποιος τον τοποθέτησε εκεί και ποιος ήταν ο σκοπός του.

Λίγες μέρες μετά την ανακάλυψή του, ο μονόλιθος της Γιούτα εξαφανίστηκε, το μυστήριο όμως συνεχίζεται με τη «μετακίνησή» του στην Ευρώπη και την εμφάνισή του στο λόφο Batca Doamnei στη βόρεια Ρουμανία.

Ο νέος μονόλιθος, ύψους 4 μέτρων, ανακαλύφθηκε κοντά σε ένα αρχαίο φρούριο στην πόλη Piatra Neamt.

Ωστόσο, ο ρουμανικός μονόλιθος διαφέρει από τον αμερικάνικο, καθώς είναι διακοσμημένος με περίεργα σχέδια τύπου βουστροφηδόν που είναι χαραγμένα στις τρεις μεταλλικές επιφάνειες του αντικειμένου. (Βουστροφηδόν = τρόπος γραφής με εναλλασσόμενη φορά∙η μια γραμμή (στίχος) είναι γραμμένη από δεξιά προς αριστερά, η επόμενη από αριστερά προς δεξιά, η επόμενη από δεξιά προς αριστερά κ.ο.κ.).
ν

ν

ν

ν

Η εμφάνιση του νέου μονόλιθου αντιμετωπίστηκε με χιούμορ: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού για όσους πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή στο σύμπαν», έγραψε ο τοπικός δήμαρχος Αντρέι Καραμπελέα (Andrei Carabelea) στο Facebook. «Υποθέτω ότι κάποιοι θρασείς εξωγήινοι έφηβοι, που δεν σέβονται κανέναν, έφυγαν από το σπίτι με το UFO των γονιών τους και άρχισαν να φυτεύουν μεταλλικούς μονόλιθους σε όλο τον κόσμο».

«Πήγαν πρώτα στη Γιούτα και στη συνέχεια ήρθαν στην Piatra Neamt. Είμαι περήφανος που επέλεξαν την πόλη μας», σημειώνει ο δήμαρχος. Και συνεχίζει:

«Πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να είναι γοητευτικές, θα ήθελα να δω αυτή την τυχαιότητα ως περαιτέρω απόδειξη ότι η πόλη μας είναι ξεχωριστή. Για τους γήινους και (ίσως) όχι μόνο γι’ αυτούς».

Ωστόσο, συνέχισε ο δήμαρχος, θα ήταν καλό εάν οι υπεύθυνοι για τον μονόλιθο είχαν ζητήσει εκ των προτέρων άδεια εγκατάστασης, προσθέτοντας ότι ελπίζει να βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών στην περιοχή.
v

Mysterious Monolith Found in Romania After Similar One Vanishes from Utah Desert | Bloomberg Quicktake: Now
v

ν

 


Translate this post