Μυστηριώδης μονόλιθος ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα (pics+vid)

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας μυστηριώδης μονόλιθος ανακαλύφθηκε από κρατικούς υπαλλήλους στην έρημο της Γιούτα, όμοιος με τον μονόλιθο της Οδύσσειας του Κιούμπρικ.

Η περίεργη κατασκευή που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα. Πηγή: Twitter

ν

ΚΡΑΤΙΚΟΙ υπάλληλοι προστασίας της άγριας ζωής, έπεσαν πάνω σε μια περίεργη δομή που μοιάζει με μονόλιθο στην έρημο της Γιούτα, πυροδοτώντας διάφορα σενάρια στο διαδίκτυο εξαιτίας της ομοιότητας που έχει με τον μονόλιθο στην ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” (1968), σε σενάριο Άρθουρ Κλαρκ.

Οι κρατικοί υπάλληλοι έκαναν καταμέτρηση μεγαλοκέρατων προβάτων (Ovis canadensis) σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της νοτιοανατολικής Γιούτα την περασμένη εβδομάδα όταν εντόπισαν από το ελικόπτερο τους ένα παράξενο αντικείμενο στο έδαφος. Όταν πήγαν κοντά, συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για έναν μεταλλικό μονόλιθο που είχε τοποθετηθεί όρθιος σε μια απομονωμένη περιοχή της ερήμου, σε έναν μυχό από κόκκινα βράχια.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με το προσωπικό να πηγαίνει κοντά για να περιεργαστεί το αντικείμενο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει ύψος 3-3,6 μέτρα.

Σε δελτίο τύπου, το υπουργείο δήλωσε ότι δεν θα αποκαλύψει την τοποθεσία του μονόλιθου για να μην κατακλυστεί από περίεργους, επειδή βρίσκεται σε μια «πολύ απομακρυσμένη» περιοχή. Οι αρχές φοβούνται ότι όσοι πάνε εκεί μπορεί να πέσουν και να τραυματιστούν, καθώς το έδαφος είναι απότομο.

Το υπουργείο υπενθύμισε επίσης στο κοινό ότι είναι παράνομο να πηγαίνει κανείς μόνο από περιέργεια ή για να παίξει σε προστατευόμενες περιοχές.
ν

Ο μονόλιθος έχει ύψος μεταξύ 10-12 πόδια ή 3-3,6 μέτρα. Πηγή: Twitter
ν

Η εμφάνιση του μονόλιθου ενώπιον των πιθήκων στην ταινία του Κιούμπρικ, σηματοδοτεί την εμφάνιση του έμφρονος ανθρώπου (homo sapiens). Εκατομμύρια χρόνια μετά, πιθανόν ο μονόλιθος της Γιούτα να σηματοδοτεί την αυγή ενός νέου είδους ανθρώπου ‒ή την ανάγκη για ένα νέο είδος ανθρώπου‒ πιο πνευματικού και λιγότερο επιζήμιου από το σημερινό. Πηγή: Twitter
ν

Ο μονόλιθος έγινε αντιληπτός από υπάλληλους προστασίας της άγριας ζωής. Πηγή: Twitter
ν

ν

Στο δελτίο τύπου, το υπουργείο αναφέρει –όχι χωρίς κάποια δόση χιούμορ‒ ότι «είναι παράνομο να εγκαθιστά κάποιος κατασκευές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια από δημόσια ομοσπονδιακή αρχή, ανεξάρτητα από τον… πλανήτη από τον οποίο προέρχεται!»

Η μυστηριώδης κατασκευή προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του Twitter να παραβάλλουν τον μονόλιθο της Γιούτα με τον περίφημο μονόλιθο από την ταινία “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που προβλήθηκε το 1968.

Η εμφάνιση του μονόλιθου ενώπιον των πιθήκων στην ταινία του Κιούμπρικ, σηματοδοτεί την εμφάνιση του έμφρονος ανθρώπου (homo sapiens). Εκατομμύρια χρόνια μετά, πιθανόν ο μονόλιθος της Γιούτα να σηματοδοτεί την αυγή ενός νέου είδους ανθρώπου ‒ή την ανάγκη για ένα νέο είδος ανθρώπου‒ πιο πνευματικού και λιγότερο επιζήμιου για τον εαυτό του και τον πλανήτη.
ν

2001: A Space Odyssey, black monolith | urffue
ν

ν

 


Translate this post