Μυστηριώδη σύμβολα σε κύβους από μόλυβδο ανακαλύφθηκαν σε ποταμό

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μυστηριώδης μεταλλικοί κύβοι με μια μυστηριώδη γραφή χαραγμένη πάνω τους, βρέθηκαν σε ποταμό της Αγγλίας στο νότιο Κόβεντρι.

Ποια είναι η σημασία αυτών των συμβόλων; Image: Will Read / Reddit / Facebook. Πηγή: Supplied

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει η εφημερίδα Coventry Telegraph, πυκνό μυστήριο καλύπτει τους 60 μεταλλικούς κύβους που βρέθηκαν από έναν ψαρά σε ποταμό του Κόβεντρι στην Αγγλία, που βρίσκεται 153 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου και 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπέρμιγχαμ.

Οι κύβοι ανακαλύφθηκαν τυχαία από τον Γουίλ Ρηντ (Will Read) ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη αλιεία με μαγνήτη, έψαχνε για παλιά νομίσματα και κρυμμένους θησαυρούς με τους δύο μικρούς γιους του στον ποταμό Sowe στο νότιο Κόβεντρι.

Καθώς ανέσυρε τους πρώτους κύβους από την κοίτη του ποταμού νόμισε ότι ήταν σκουπίδια, όταν διάκρινε τα εγχάρακτα σύμβολα στις πλευρές των κύβων, μέσα σε καλά τετραγωνισμένα πλέγματα.

Η ποικιλία των σχεδίων και των συμβόλων είναι εντυπωσιακή. Τι αντιπροσωπεύουν όμως;

«Τις ημέρες που ήμασταν σε περιορισμό λόγω κορονοϊού, διασκεδάζαμε με την μαγνητική αλιεία σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο του ποταμού», ανέφερε ο Ρηντ στην τοπική εφημερίδα. «Αρχικά “ψαρέψαμε” μερικά κλειδιά και κάποιες πένες, βαρίδια και κομμάτια από εργαλεία, όταν ανασύραμε αυτά τα περίεργα αντικείμενα. Αρχικά νομίσαμε ότι ήταν πλακάκια».

«Ήμασταν σε ζωντανή σύνδεση με φίλους στο Facebook και άρχισα να τους δείχνω τους κύβους. Ήταν αρκετά μικροί – μπορούσες να κρατήσεις κάποιον με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Ζυγίζουν 125 γραμμάρια ο καθένας».

Τα σύμβολα πάνω τους φαίνεται να ανήκουν σε κάποιο αρχαίο είδος σανσκριτικής γραφής και μάλιστα αντιπροσωπεύουν αριθμούς.
ν

Κάποια σημεία μοιάζουν με yantra, τα σύμβολα της ινδικής θρησκείας που χρησιμοποιούνται σε ορισμένες μυστικές τελετές. Image: Will Read / Reddit / Facebook. Πηγή: Supplied
ν

Τα σύμβολα στους κύβους είναι τοποθετημένα μέσα σε ένα πλέγμα τετραγώνων. Image: Will Read / Reddit / Facebook. Πηγή: Supplied
ν

«Όπως πληροφορήθηκα», συνεχίζει ο Γουίλ Ρηντ, «παρόμοιοι κύβοι υπάρχουν στην Ινδία με προσευχές χαραγμένες στις πλευρές τους. Τους κύβους αυτούς οι πιστοί τους ρίχνουν στο τρεχούμενο νερό, αφού κάνουν μια ευχή, πιστεύοντας ότι έτσι θα εισακουστούν από τους θεούς ή τα πνεύματα».

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς τα δεκάδες αυτά μεταλλικά αντικείμενα, που σχετίζονται με αρχαίες μυστικιστικές τελετές των Ινδουιστών βρέθηκαν σε ποταμό της Αγγλίας.
νν

Κατ’ άλλους πρόκειται για αστρολογικά σύμβολα που έχουν σκοπό να ζητήσουν την προστασία του Ραχού, ο οποίος στη βεδική αστρολογία θεωρείται πλανήτης με θεϊκές δυνάμεις. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί ένα νόμισμα που βρέθηκε στην περιοχή με τη μορφή της θεάς Ambika (ή Adi Shakti)  η οποία έχει οκτώ χέρια με τα οποία κρατά μια ποικιλία όπλων.
ν

Mysterious Peculiar Cubes Discovered in Coventry River | Blast World Mysteries
ν

ν

 


Translate this post