Ο κορονοϊός θα αρχίσει σύντομα να εξαφανίζεται, λέει Βρετανός ανοσολόγος (vid)

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ, Κορονοϊός

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  | Eνημ. 22/11/2020, 07:40

Posted by Youmagazine Staff

 

Δεν χρειάζονται εμβόλια ή lockdown. Ο κορονοϊός θα αρχίσει σύντομα να εξαφανίζεται, υποστηρίζει ο ανοσολόγος Μάικ Γίντον, πρώην αντιπρόεδρος και ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της Pfizer.

Ο δρ Μάικ Γίντον άσκησε κριτική για τη διαχείριση του κορονοϊού στον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του να λογοκριθούν από το YouTube. Πηγή: News Media

ν

ΟΠΩΣ υποστηρίζει ο δρ Μάικ Γίντον (Mike Yeadon), κορυφαίος Βρετανός ανοσολόγος, πρώην ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Pfizer:

  • Η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν αποκτήσει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια Covid-19, από προηγούμενους κορονοϊούς όπως ο SARS-CoV-1 της περιόδου 2002-2004, ο MERS του 2012 και τουλάχιστον τέσσερα γνωστά στελέχη κορονοϊού που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

  • Πολλές ερευνητικές ομάδες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν δείξει ότι περίπου το 30% του πληθυσμού ήταν πιθανότατα ήδη άνοσο στην Covid-19 πριν κάνει την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός. 

  • Είναι λάθος να λέμε ότι ο ιός που προκαλεί την Covid-19 έχει ποσοστό θνησιμότητας 1 τοις εκατό. Το πραγματικό ποσοστό είναι κάτω του 0,2% όπως έδειξε έρευνα του καθηγητή Ιωαννίδη.

  • Το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο γιατί ο κορονοϊός βρίσκεται σε αποδρομή.

  • lockdowns προκαλούν περισσότερους θανάτους και βλάβες στην υγεία απ’ ότι ο κορονοϊός.

Ασκώντας δριμύτατη κριτική στην βρετανική κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «θανατηφόρα ανίκανη», ο κορυφαίος ανοσολόγος δρ Μάικ Γίντον λέει ότι τα lockdowns προκαλούν περισσότερους θανάτους και βλάβες στην υγεία απ’ ότι ο κορονοϊός και ότι δεν χρειάζονται γιατί πολλά άτομα που έχουν μολυνθεί από άλλους κορονοϊούς στον παρελθόν έχουν αποκτήσει ανοσία απέναντι στον νέο κορονοϊό που προκαλεί την Covid-19, όπως και σε άλλους συγγενείς ιούς.

Για κάποιο μυστηριώδη λόγο, το YouTube αφαίρεσε την Παρασκευή το βίντεο με τις δηλώσεις του διαπρεπούς επιστήμονα, ο οποίος είναι ειδικός στις αλλεργικές παθήσεις, την ανοσολογία και τις αναπνευστικές παθήσεις, με πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του ως αντιπροέδρου και επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου της Pfizer.

Προφανώς τα διαπιστευτήριά του ανοσολόγου δεν ήταν αρκετά για τους ψηφιακούς «λογοκριτές» του YouTube, που είπαν ότι αφαίρεσαν το βίντεο «επειδή παραβαίνει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube».

Το επίμαχο βίντεο μπορεί να το αναζητήσει κάποιος στο Facebook, στη διεύθυνση https://bit.ly/3kUJ0ZG.

Ο κορονοϊός έχει περάσει ήδη στο παρασκήνιο και θα μείνει στη μνήμη ως μια σχετικά δυσάρεστη αλλά κατά τα άλλα συνηθισμένη εποχική αναπνευστική νόσος, λέει ο δρ Γίντον. Πηγή: YouTube
ν

ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ

Σύμφωνα με τον δρα Γίντον, όλες οι εκτιμήσεις που οδήγησαν τόσο την βρετανική όσο και άλλες κυβερνήσεις στην επιβολή lockdown είναι εντελώς λανθασμένες.

Κατά πρώτον, το χειρότερο της νόσου έχει τελειώσει. Η Covid-19 έχει περάσει ήδη στο παρασκήνιο και θα μείνει στη μνήμη ως μια σχετικά δυσάρεστη αλλά κατά τα άλλα συνηθισμένη εποχική αναπνευστική νόσος.

Κατά δεύτερον, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν ήταν ποτέ ευπαθές στον ιό, χάρη στη διασταυρούμενη ανοσία που απέκτησε, καθώς στο παρελθόν είχε εκτεθεί σε άλλα είδη κορονοϊών.

Τα είδη αυτά κυμαίνονται από το σχετικά εξωτικό αλλά στενά σχετιζόμενο SARS-CoV-1, την παθογόνο αιτία πίσω από το ξέσπασμα του SARS 2002-2004 (16 Νοεμβρίου 2002 – 31 Ιουλίου 2003 παγκόσμια, και 19 Μαΐου 2004 στην Κίνα και εκτός Κίνας) έως τους κορονοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.
ν

ΤΑ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ

Ο δρ Γίντον πιστεύει ότι μεγάλο μέρος των τεστ που βγαίνουν θετικά στον κορονοϊό δεν αντανακλούν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, τα οποία είναι πολύ λιγότερα.

Και αυτό γιατί τα μοριακά τεστ (PCR) ανιχνεύουν υπολείμματα RNA του κορονοϊού, αλλά δεν μας λένε εάν προέρχονται από ζωντανούς ιούς ή από εκείνους που έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από το ανοσοποιητικό σύστημα κατά το παρελθόν.

Και κάτι άλλο. Οι μαζικές δοκιμές προκαλούν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, επειδή το προσωπικό που τα εκτελεί έχει προσληφθεί βιαστικά και δεν είναι εκπαιδευμένο στη σωστή διεξαγωγή των μοριακών τεστ.

Τα λανθασμένα αποτελέσματα προβάλλονται στη συνέχεια «φουσκωμένα» από τα μέσα ενημέρωσης ως ένα είδος θανάσιμης απειλής για τη ζωή της ανθρωπότητας, έτσι που ο φόβος και ο τρόμος φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων.

Το σκηνικό του τρόμου συμπληρώνεται με τους καθημερινούς θανάτους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά υπερήλικες, άνω των 70, που πάσχουν από βαρύτητα χρόνια νοσήματα.

Τουλάχιστον στη Βρετανία, όποιος έχει βγει θετικός σε τεστ Covid-19, αλλά αργότερα πέθανε από οποιαδήποτε άλλη αιτία, π.χ. από δυστύχημα, έμφραγμα ή καρκίνο, θα συμπεριληφθεί στους καταλόγους θανάτου από Covid.
ν

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των ατόμων που έχουν σήμερα αποκτήσει ανοσία στην Covid-19 υφίσταται σοβαρή υποβάθμιση, επειδή αυτό που εξετάζεται είναι η παρουσία αντισωμάτων στο αίμα.

Όμως, όπως διευκρινίζει ο δρ Γίντον, τα επίπεδα αντισωμάτων είναι αυξημένα όταν ένας οργανισμός αντιδρά σε μια ενεργή λοίμωξη, αλλά η μνήμη ανοσοαπόκρισης ‒η οποία καθορίζει εάν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ικανό να νικήσει μια ασθένεια‒ αποθηκεύεται στα Τ-κύτταρα, επομένως δεν είναι κάτι ανιχνεύσιμο.

Έτσι, ένα άτομο ενώ είναι απόλυτα ικανό να κατανικήσει την Covid-19 μπορεί να φανεί ότι δεν έχει καθόλου αντισώματα.

Ως προς τα ποσοστά θνησιμότητας από Covid-19 ο δρ Γίντον στέκεται στις εκτιμήσεις διαφόρων οργανισμών, οι οποίες δεν συμφωνούν μεταξύ τους.
ν

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τον δείκτη θνητότητας από Covid-19.
ν
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το ποσοστό θνησιμότητας από Covid-19 είναι 1,4%. Για το Imperial College London το ποσοστό είναι 1,2% ενώ μια αυστραλιανή μελέτη το κατεβάζει στο 0,75%. Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγειας (WHO) είναι 0,6%, για το Harvard 0.5%, το ίδιο και για τη SAGE (την ιατρική ομάδα που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση), ενώ μια μελέτη του Κατάρ δίνει 0,01%. Πηγή: Daily Mail

ν

Ο δρ Γίντον θεωρεί ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι μια μελέτη του Στάνφορντ που τοποθετεί τον δείκτη κάτω του 0,2%.

«Μετά από εκτεταμένες έρευνες σε όλο τον κόσμο, εξέχοντες επιστήμονες όπως ο Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό θνησιμότητας πλησιάζει το 0,2%».

Αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι στους 500 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί πεθαίνει ο ένας. Η μέχρι τώρα εκτίμηση ότι πεθαίνει 1 στους 100 είναι λάθος.
ν

Ο καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης. Πηγή: Stanford University Press
v

Μελετώντας ιατρικά στοιχεία από όλο τον κόσμο, ο καθηγητής Ιωαννίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι από λοιμώξεις του αναπνευστικού αφορούν άτομα άνω των 70 ετών, με το ποσοστό θνησιμότητας να κυμαίνεται από 0,00-0,23% με μέσο όρο το 0,04%.

Στο βίντεο που αφαιρέθηκε από το YouTube, ο δρ Γίντον έκανε επίσης μνεία της Great Barrington Declaration, της διακήρυξης τριών καθηγητών από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, η οποία έχει υπογραφεί από περισσότερους από 44.000 επιστήμονες, εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία και κλινικούς γιατρούς, συμπεριλαμβανομένου του νικητή του βραβείου Νόμπελ δρα Μάικλ Λέβιτ, που είναι κατά του lockdown.
ν

ΠΟΛΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΜΥΝΑΣ

Γνωρίζουμε ότι δεν παράγουν αντισώματα όλοι όσοι μολύνονται από τον κορονοϊό. Όμως το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα έχει πολλές γραμμές άμυνας.

Πράγματι, το ανοσοποιητικό σύστημα των περισσότερων υγιών ανθρώπων παρακάμπτει τη σύνθετη και εντατική διαδικασία δημιουργίας αντισωμάτων επειδή ο ιός μπορεί να ξεπεραστεί με άλλα μέσα.

Αυτά περιλαμβάνουν την έμφυτη ανοσία που έχει κάποιος απέναντι στις λοιμώξεις, τις προστατευτικές εκκρίσεις και αντιδράσεις (το δέρμα και τα έλαια του, το αντανακλαστικό του βήχα, τα δάκρυα κτλ.). την φλεγμονώδη απόκρισή (μια προστατευτική διαδικασία που επιτρέπει στο σώμα να καθαρίσει τη μόλυνση από λοίμωξη ή τραυματισμό), καθώς και την παραγωγή μη ειδικών κυττάρων (φαγοκύτταρα) που στοχεύουν σε έναν ιό ή βακτήριο όταν εισβάλλει.

Επιπλέον, το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει ειδικά αντισώματα που προστατεύουν από έναν συγκεκριμένο ιό ή βακτήριο (και προσδίδουν ανοσία), καθώς και τα Τ-κύτταρα (λεμφοκύτταρα που είναι φυσικοί φονείς) που είναι επίσης ειδικά.

Εάν ο άνθρωπος ήταν τόσο αδύναμος, όπως τον παρουσιάζουν τα εξαγορασμένα μέσα ενημέρωσης και το πολιτικο-ιατρικό μπλοκ συμφερόντων, τότε θα είχε εξαφανιστεί προ πολλού.
ν

Ένα Τ-κύτταρο (κόκκινο χρώμα) επιτίθεται σε καρκινικά κύτταρα (γαλάζιο χρώμα). Πηγή: AP-HP/ Twitter
v

Ο δρ Μάικ Γίντον (Mike Yeadon) έχει πτυχίο στη βιοχημεία και την τοξικολογία, και πήρε το διδακτορικό με βάση έρευνες στη φαρμακολογία του αναπνευστικού συστήματος. Επί 30 χρόνια ήταν επικεφαλής ερευνών για νέα φάρμακα στη φαρμακευτική βιομηχανία. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Pfizer. Ίδρυσε το δική του εταιρεία βιοτεχνολογίας (Ziarco) την οποία πούλησε το 2017 στη Novartis, τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο.
ν

David Attenborough’s warning: are humans responsible for pandemics? | Extinction: The Facts – BBC
ν

ν

 


Translate this post