Διαμαρτυρίες σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ για το lockdown λόγω Covid-19

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι πολίτες στη Βρετανία εξεγείρονται απέναντι στην πολιτική και ιατρική τυραννία που καταπατά βασικά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Σύλληψη διαδηλωτή στο Λίβερπουλ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020. Πηγή: Ruptly

ν

ΠΟΛΙΤΕΣ στο Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική και ιατρική τυραννία που με πρόσχημα τον κορονοϊό επιβάλλει lockdown, καταπατώντας βασικά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο ιός της ασθένειας Covid-19 είναι ένας άλλος κορονοϊός που έχει αντικαταστήσει τον παλιό «καλό» ιό της εποχικής γρίπης. Ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 είναι συνήθως ασυμπτωματικός και προσβάλλει κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία υποφέρουν από βαριά χρόνια νοσήματα, καρκίνο, παχυσαρκία, νοσήματα του εντέρου και των νεφρών, διαβήτη με επιπλοκές, χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, μεταμοσχεύσεις, καρδιαγγειακά κ.ά.

Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε το lockdown χρησιμοποιώντας ψευδείς ιατρικές προβλέψεις που μιλούσαν για 4.000 θανάτους ημερησίως!

Στην Αγγλία, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ πλημμύρισαν από διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους περιορισμούς της κυβέρνησης λόγω Covid 19.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Έγιναν τουλάχιστον τρεις συλλήψεις και επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα.
ν

ν

Η αστυνομία μιλά για τεράστια πλήθη που συγκεντρώθηκαν στο St George’s Hall στο κέντρο του Λίβερπουλ περίπου στις 6.30 μ.μ. Οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας, αλλά συγκεντρώθηκαν ξανά αργότερα το βράδυ στο Pier Head, τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ένας διαδηλωτής συνέκρινε την πολιτική των lockdown με τον πανικό που προκλήθηκε το 1999 από τον λεγόμενο «ιό της χιλιετίας», ο οποίος αποδείχθηκε αδικαιολόγητος.

Τότε όλοι πίστευαν ότι με τον ερχομό του 2000 θα σταματούσε κάθε δραστηριότητα στη Γη και ότι τα πάντα θα έπαυαν να λειτουργούν.

«Ανησυχώ για τα παιδιά μου. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι παρόμοιο με ό,τι είχε συμβεί το έτος 2000, με τον “ιό της χιλιετίας”, όταν οι κυβερνήσεις έλεγαν επί ένα εξάμηνο ότι η ζωή θα σταματήσει. Σήμερα είναι το ίδιο πράγμα. Ο φόβος είναι αυτός που τα καθορίζει όλα. Ουσιαστικά, καλούμαστε να ελέγξουμε τον φόβο», είπε ένας διαδηλωτής στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ruptly.
ν

Παντού στον κόσμο οι πολίτες εξεγείρονται απέναντι στην πολιτική και ιατρική τυραννία. Εδώ από διαμαρτυρία κατά του lockdown στο Τορόντο, στις 25 Απριλίου 2020. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Στις 5 Νοεμβρίου έγινε επίσης διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον του lockdown και της χρήσης μάσκας. Οι διαδηλωτές, που φορούσαν τις γνωστές μάσκες Γκάι Φωκς, επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, απωθήθηκαν όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στους γύρω δρόμους. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και συλλήψεις.
ν

Μια γυναίκα έχει συλληφθεί από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του Million Mask March κατά του lockdown και της χρήσης μάσκας στο Λονδίνο. Image: Reuters / Henry Nicholls

ν

ΦΡΑΚΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ!

Το Λίβερπουλ είναι η πρώτη πόλη στην Αγγλία που επλήγη από τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19. Πρόσφατα, επιβλήθηκαν περιορισμοί στις 14 Οκτωβρίου και τώρα έχουμε αυστηροποίηση των μέτρων που θα διαρκέσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, το Λίβερπουλ έγινε η πρώτη πόλη στην οποία θα γίνουν τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό, ακόμη και με τη βία. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση κατέβασε στους δρόμους 2.000 στρατιώτες για την επιβολή της τάξης!

Στο μεταξύ, φοιτητές πανεπιστημίου στο Μάντσεστερ διαδήλωσαν στους δρόμους γύρω από την πανεπιστημιούπολη Fallowfield διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της ανέγερσης ενός φράκτη γύρω από τις αίθουσες τους ως «μέτρο ασφαλείας» για να κρατούν αποστάσεις και να αποφεύγουν τη μεταξύ τους επικοινωνία!

Είναι φανερό πως όσοι σκέπτονται να ορθώσουν φράκτες γύρω από τους κοιτώνες των φοιτητών είναι ανισόρροποι και ψυχασθενείς!

Δυστυχώς, οι ανισόρροποι και οι ψυχασθενείς διοικούν σήμερα τον κόσμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι φοιτητές πανηγυρίζουν καθώς γκρεμίζεται ο φράκτης.
ν

ν

 


Translate this post