Παιδιά στην Αυστραλία ανέπτυξαν αντισώματα χωρίς να είναι θετικά στον κορονοϊό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ιατρικό αίνιγμα: παιδιά στην Αυστραλία ανέπτυξαν αντισώματα στην Covid-19, χωρίς ποτέ να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Μια παράξενη υπόθεση ανοσίας στην Αυστραλία έχει εκπλήξει τους ιατρικούς ερευνητές. Image: Supplied

ν

ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ υπόθεση στην Αυστραλία έχει εκπλήξει τους ιατρικούς ερευνητές, καθώς τα παιδιά γονέων με Covid-19 ανέπτυξαν εξαιρετικά αποτελεσματικά αντισώματα χωρίς ποτέ τα ίδια να έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο ιατρικό περιοδικό Nature Communications, οι ερευνητές περιγράφουν την περίπτωση μιας 5μελούς οικογένειας στην οποία και οι δύο γονείς βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, έχοντας πάει σε έναν γάμο τον Μάρτιο χωρίς τα παιδιά τους.

Περίπου μια εβδομάδα μετά το γάμο, η μητέρα και ο πατέρας εμφάνισαν συμπτώματα όπως βήχα, μπουκωμένη μύτη, πυρετό και πονοκέφαλο.

Ολόκληρη η οικογένεια υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, αλλά μόνο οι γονείς βρέθηκαν θετικοί, παρά το γεγονός ότι ήταν συνεχώς κοντά στα παιδιά τους, τα οποία όλα βρέθηκαν αρνητικά.

«Ήταν εντυπωσιακό, γιατί ήμασταν μαζί μιάμιση εβδομάδα, αλλά δεν κόλλησαν», ανέφερε η μητέρα των παιδιών, Leila Sawenko, από τη Μελβούρνη.

Οι δύο γιοι, ηλικίας εννέα και επτά ετών, άρχισαν να εμφανίζουν ήπια συμπτώματα όπως ρινική καταρροή και ολόκληρη η οικογένεια έκανε ξανά τεστ. Για άλλη μια φορά, τα τεστ των παιδιών ήταν αρνητικά.

Το μικρότερο παιδί, ένα πεντάχρονο κορίτσι, παρέμεινε εντελώς ασυμπτωματικό, παρά τη συνεχή στενή επαφή με τους γονείς. Μάλιστα, το κοριτσάκι κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του!

Τα παράξενα ευρήματα των τεστ ώθησαν τους ιατρικούς ερευνητές να ζητήσουν από την οικογένεια να συμμετάσχει σε μια μελέτη, στην οποία συμφώνησαν. Δείγματα αίματος, σάλιου, κοπράνων, ούρων, καθώς και επιχρίσματα μύτης και λαιμού λαμβάνονταν από κάθε μέλος της οικογένειας κάθε δύο ή τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων.
ν

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

Το μυστήριο συνεχίστηκε καθώς στα τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), τα παιδιά επανειλημμένα αρνητικά στη νόσο Covid-19, αλλά το εκπληκτικό είναι ότι ανακαλύφθηκαν αντισώματα για τον ιό Sars-CoV-2, στο σάλιο όλων των μελών της οικογένειας!

Με άλλα λόγια, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, όλα τα παιδιά απέκτησαν ανοσία.

Δηλαδή ενεργοποιήθηκε η ανοσολογική τους αντίδραση στον ύψιστο βαθμό για να αντιμετωπίσει μια πιθανή μόλυνση ή, όπως λέει η μητέρα τους, ο «ιός εξαλείφθηκε πριν μετατραπεί σε Covid».

Όλα τα μέλη της οικογένειας που αρρώστησαν ανέκαμψαν χωρίς την ανάγκη ιατρικής βοήθειας, αλλά ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο ενεργοποιήθηκαν οι ανοσολογικές αντιδράσεις των παιδιών τόσο αποτελεσματικά εξακολουθεί να περιβάλλεται από μυστήριο.

«Το γεγονός ότι τα παιδιά απέκλεισαν τον ιό χωρίς καν να φανούν θετικά στα τεστ, υποδηλώνει ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ικανό να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον νέο κορονοϊό, χωρίς αυτά να νιώσουν κάποια αδιαθεσία», λέει ο παιδίατρος Shidan Tosif από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τα παιδιά είχαν μολυνθεί από τον Sars-CoV-2, αλλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα πρόβαλε μια τόσο άγρια ​​άμυνα που ο ιός μπλοκαρίστηκε και ως εκ τούτου ποτέ δεν εμφανίστηκε στα τεστ.

Υποπτεύονται επίσης ότι το ιικό φορτίο στον οργανισμό των παιδιών μειώθηκε κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα στα τεστ PCR, χάρη στην τεράστια ανοσοαπόκριση.

Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις. Προς το παρόν, επιστήμονες από το Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης και το Ινστιτούτο Έρευνας για τα Παιδιά Murdoch (MCRI) θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την οικογένεια για να δουν πώς μεταβάλλεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα με την πάροδο του χρόνου.

Η έρευνά τους πάντως δίνει μια πιθανή απάντηση στο μακροχρόνιο ερώτημα γιατί τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν ποτέ σοβαρά από Covid-19.
ν

 


Translate this post