Το 90% των τεστ που γίνονται για τον κορονοϊό είναι λανθασμένα!

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Από τον Πήτερ Άντριους (*)

 

Το 90% όσων βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό είναι στην πραγματικότητα υγιείς, αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times.

Οι έλεγχοι για τον Covid-19 στηρίζονται στο ευαίσθητο τεστ HPV που χρησιμοποιείται στη γυναικολογία για τον εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Image credit: Pixabay20

ν

ΠΑΝΩ από το 90% των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δεν έχουν μολυνθεί από κάποιον ιό και φυσικά δεν τον μεταδίδουν. Κάθε στατιστικό στοιχείο για την ασθένεια Covid-19 είναι ψευδές.

Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται συνήθως από τους λοιμωξιολόγους ως «ασυμπτωματικά», αλλά ο λόγος που δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα ούτε νοσούν οφείλεται στο ότι δεν έχουν τον ιό.

Παρ’ όλα αυτά, εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βρεθεί θετικά στον Covid-19, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τεστ που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και δείχνουν μόλυνση εκεί όπου δεν υπάρχει τίποτα.

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times στις 29 Αυγούστου, με τίτλο: Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be”.

Κορυφαίοι ιολόγοι των ΗΠΑ έχουν εκπλαγεί από τις αποκαλύψεις σχετικά με την χαλαρότητα με την οποία γίνονται τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Αποδεικνύεται ότι τα τεστ που περιορίζονται σε ένα απλό “θετικό” ή “αρνητικό” αποτέλεσμα δεν είναι αξιόπιστα, καθώς δεν μας λένε τίποτα για την κατάσταση και τη μεταδοτικότητα κάθε ατόμου.

Δεδομένα από τρεις πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νεβάδα και Μασαχουσέτη) δείχνουν πως όταν η εξέταση στηρίζεται μόνο στην ποσότητα του ιού που βρέθηκε σε ένα άτομο, το 90 τοις εκατό των τεστ που βρέθηκαν «θετικά» θα έπρεπε να είναι αρνητικά, καθώς τα δήθεν μολυσμένα άτομα μεταφέρουν μικρές μόνο ποσότητες του ιού, ποσότητες που δεν είναι μεταδοτικές. Επομένως δεν αποτελούν κίνδυνο για τους υπόλοιπους και δεν χρειάζεται να απομονωθούν.

Άλλωστε, κάθε άνθρωπος μεταφέρει καθημερινά πάνω του μικροποσότητες μικροβίων (ιούς, βακτήρια, μύκητες).

Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό μέρος των καθημερινών «κρουσμάτων» που αναφέρονται με υστερικό τρόπο από τα mainstream media είναι πραγματικοί ασθενείς με Covid-19 που χρειάζονται θεραπεία, καθώς και απομόνωση για να μην μολύνουν άλλους.
ν

Τώρα αποδεικνύεται ότι τα τεστ του Covid-19 που περιορίζονται σε ένα “θετικό” ή “αρνητικό” αποτέλεσμα δεν είναι αξιόπιστα. Image credit: Pixabay20

ν

ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ… ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Είναι δυνατόν τόσα τεστ να είναι όλα λανθασμένα;»

Φαίνεται πως είναι δυνατό να συμβεί. Το κλειδί βρίσκεται στην ευαισθησία των δοκιμών PCR (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης) για τον Covid-19, ευαισθησία που αποδεικνύεται ότι μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί σύμφωνα με το γούστο των εταιρειών που διενεργούν τα τεστ.

Ουσιαστικά με το τεστ HPV χρησιμοποιείται στη γυναικολογία για να προσδιοριστεί αν υπάρχει στον τράχηλο της μήτρας DNA από τους τύπους ογκογόνων HPV (τους συνηθέστερους από αυτούς που προκαλούν καρκινογένεση). Το τεστ αυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και τώρα χρησιμοποιείται για τον Covid-19.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εταιρείες δοκιμών επέλεξαν το υπερβολικά υψηλό όριο ευαισθησίας των 40 κύκλων PCR ‒ πράγμα που σημαίνει ότι το DNA σε ένα δείγμα αυξάνεται εκθετικά 40 φορές για να ενισχύσει το σήμα του.

Με το τεστ αυτό ανιχνεύονται ακόμη και τα πιο αμυδρά ίχνη ενός νεκρού ιού, ή ακόμη και τα υπολείμματα από προηγούμενες λοιμώξεις. Επομένως, είναι εύκολο να βγει κάποιος «θετικός» στον κορονοϊό ενώ δεν είναι.

Η καθηγήτρια Juliet Morrison, ιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, είπε ότι ακόμη και ένα όριο 35 κύκλων PCR είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον 40. Είπε ότι «σοκαρίστηκε» που οι εξετάσεις γίνονται με 40 κύκλους PCR, καθώς και ότι όλοι οι επικεφαλής για την καταπολέμηση του Covid-19 στις ΗΠΑ το δέχτηκαν τόσο αβίαστα.
ν

Μια ιατρική βοηθός παίρνει δείγμα από έναν συνάδελφό της στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Image: Supplied

ν

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Η κλίμακα της λεγόμενης «πανδημίας» είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερη από ό,τι μας οδήγησαν να πιστέψουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα κρούσματα είναι περίπου το ένα δέκατο εκείνων που ανακοινώνονται καθημερινά από τους πολιτικούς και τα φερέφωνά τους για να δικαιολογήσουν τα lockdown, τις καραντίνες και τα μαζικά τεστ.

Κάποιοι μπορεί να σοκαριστούν από το γεγονός ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μικρότερο από ό,τι φαίνεται. Αλλά για έναν σκεπτόμενο που εξετάζει όλα τα στοιχεία για τον Covid-19, σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τον Covid-19 για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους σε κρίσιμους τομείς όπως οι θέσεις εργασίας και η οικονομία, ενώ οι λοιμωξιολόγοι διογκώνουν την πραγματικότητα γιατί είναι η πρώτη φορά που ήρθαν από την αφάνεια στο προσκήνιο και ερωτοτροπούν με την πιθανότητα απόκτησης πολλών χρημάτων (από τις φαρμακευτικές εταιρείες).

Ο κυβερνητικός οργανισμός FDA (Food and Drug Administration) παραδέχτηκε πρόσφατα ότι δεν έχει ιδέα για το πώς δουλεύουν τα διάφορα εργαστήρια δοκιμών, ποια στάνταρντς εφαρμόζουν και ότι ο οργανισμός απλώς δέχεται τα στοιεχία που του στέλνουν.

Εν κατακλείδι. Κανένα από τα στοιχεία που δίνονται καθημερινά –όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους– δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι οφείλεται στον κορονοϊό. Αντί να υπάρχει φόβος και υστερία, θα έπρεπε να επικρατήσει η λογική και οι δημοσιογράφοι να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και όχι απλώς να δέχονται άκριτα ό,τι τους λένε.

__________________

(*) Ο Πήτερ Άντριους (Peter Andrews) είναι ιρλανδικής καταγωγής συντάκτης επιστημονικών θεμάτων και συγγραφέας με έδρα το Λονδίνο. Ειδικεύεται στις βιοεπιστήμες και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης με πτυχίο γενετικής.
ν

 


Translate this post