Ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επισκέφθηκε νοσοκομείο χωρίς μάσκα (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς απέδειξε πόσο γελοίο είναι να φοράς μάσκα, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν σε προστατεύει από τον κορονοϊό.

Ο Μάικ Πενς χαιρετά με τον αγκώνα έναν ασθενή με κορονοϊό. Image: Supplied

ν

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μάικ Πενς, ο οποίος ηγείται της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου σχετικά με την πανδημία Covid-19, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κατά την επίσκεψή του στην κλινική Μέιο (Mayo) στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, παρά το γεγονός ότι η μάσκα αποτελεί μέρος της πολιτικής της κλινικής.

Ο Πενς, που επισκέφθηκε το προσωπικό του νοσοκομείου και ασθενείς, ήταν ο μόνος που δεν φόρεσε μάσκα σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Mayo Clinic, «όλοι οι ασθενείς, οι επισκέπτες και τα μέλη του προσωπικού πρέπει να φορούν μάσκα (…) για να προστατευθούν από τη μετάδοση της ασθένειας Covid-19»

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο εξηγεί ότι «ενημέρωσε σχετικά το γραφείο του αντιπροέδρου» πριν από την επίσκεψή του.

Ο Πενς απάντησε εξηγώντας ότι δεν χρειαζόταν να φορέσει μάσκα με δεδομένο ότι «Εφόσον δεν έχω προσβληθεί από τον κορονοϊό, πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με τους ερευνητές, με τα φανταστικά μέλη του υγειονομικού προσωπικού, να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους ευχαριστήσω», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Υποβάλλομαι τακτικά σε τεστ για τον κορονοϊό, όπως και όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον μου», πρόσθεσε.
ν

Ο Αντιπρόεδρος συνομιλεί με ένα μέλος του ερευνητικού προσωπικού στα εργαστήρια της Mayo Clinic. Image: Supplied
ν

Με τον τρόπο του ο Πενς έδειξε αυτό που γνωρίζουν όλοι οι ειδικοί, ότι οι μάσκες που κυκλοφορούν δεν προστατεύουν τον χρήστη τους από τον κορονοϊό και φοριούνται μόνο για ψυχολογικούς λόγους.

Μάσκες πρέπει να φορούν όσοι νοσούν ή έχουν νοσήσει, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το τελευταίο πρέπει όμως να φορά ειδικές μάσκες και όχι αυτές που πωλούνται 1 ευρώ.

Άλλωστε, θεραπευτήρια όπως η Mayo Clinic έχουν υψηλό επίπεδο καθαριότητας, απολύμανσης και προστασίας από τα μικρόβια.
ν

Mike Pence shuns coronavirus mask rule on Mayo Clinic visit | Guardian
ν

ν

 


Translate this post