Δείτε την ταινία «Planet of the Humans» του Μάικλ Μουρ

Κατηγορία MAGAZINE, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  | Ενημ. 27/5/2020 | 21/6/2020

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε την ταινία «Ο πλανήτης των ανθρώπων» του γνωστού ακτιβιστή και περιβαλλοντολόγου Μάικλ Μουρ που θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη για τις επόμενες ημέρες.

ν

ΕΝΑ καινούριο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή έδωσε στη δημοσιότητα ο Μάικλ Μουρ (Michael Moore) με τίτλο «Planet of the Humans».

Η ταινία, που είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jeff Gibbs, εδώ και χρόνια συνεργάτη του Μουρ, θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο YouTube για τις επόμενες 30 μέρες.

Το ντοκιμαντέρ, στο οποίο εκτελεστικός παραγωγός ήταν ο ίδιος ο Μουρ δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, παραμονή της σημερινής επετείου της Ημέρας της Γης.

Δεν εστιάζει απλά και μόνο στις καταστροφικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, αλλά παρουσιάζει και μια κριτική θεώρηση των τρόπων με τους οποίους ‒σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου‒ «το περιβαλλοντικό κίνημα έχασε τη μάχη, μέσω επιλογών που έγιναν με καλή θέληση αλλά αποδείχθηκαν καταστροφικές, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης ότι τα ηλιακά πάνελ και οι ανεμογεννήτριες θα μας σώσουν, και με το να παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Wall Street».
ν

Michael Moore Presents: Planet of the Humans | Full Documentary | Directed by Jeff Gibbs
ν

ν

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Την Δευτέρα 25 Μαΐου το ντοκυμαντέρ του Μάικλ Μουρ «κατέβηκε» από το  YouTube.

Όπως ανέφερε το RT, η απόσυρση έγινε εξαιτίας του ότι η ταινία αποκαλύπτει τη διαφθορά του λεγόμενου «πράσινου κινήματος», το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει υιοθετήσει τις θέσεις των μεγάλων βιομηχανιών που καταστρέφουν το περιβάλλον – φυσικά με το αζημίωτο.

Ο “Πλανήτης των Ανθρώπων”, που ανέβηκε στο YouTube για δωρεάν προβολή την Ημέρα της Γης, προκαλώντας τρόμο στο βιομηχανικό κατεστημένο για τα στοιχεία που παρουσιάζει αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα τη Δευτέρα 25 Μαΐου, αφότου ένας Βρετανός περιβαλλοντικός φωτογράφος υπέβαλε δήθεν αξίωση για «πνευματικά δικαιώματα». Ωστόσο, προς τιμήν του, το YouTube επανέφερε μετά από λίγο το έργο του Μάικλ Μουρ.

Μπορείτε πάντα να δείτε την ταινία στο site του Μάικλ Μουρ, πατώντας εδώ.

ν

 


Translate this post