Μικρός περιβαλλοντολόγος ξεσπά σε κλάματα (βίντεο)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα μικρό αγόρι ξεσπά σε κλάματα μόλις αντιλαμβάνεται πόσο βλάπτουν οι άνθρωποι τον πλανήτη. Δείτε το βίντεο.

45KH42HJ65JH6J537537

Η Γαία του Τζιμ Λάβλοκ θα μπορούσε να είναι περήφανη… Πηγή: Facebook
v

Ο ΤΖΙΜ ΛΑΒΛΟΚ (J.E. Lovelock), ο πατέρας της οικολογίας, πρώτος διακήρυξε ότι η Γη είναι ζωντανή κι ότι η ιδέα αυτή ανάγεται στην αρχαία εποχή. Πράγματι, το όνομα Γαία αναφερόταν σε μια ζωντανή οντότητα και χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Πρόκειται για μια μεγάλη θεά, τη Μητέρα Γη, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν Γαία, η οποία έφταιξε τη Γη για χάρη των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα περίπλοκο οικοσύστημα.
Το άλλο όνομα της Γαίας είναι Φύση.
Εκτός του Λάβλοκ, ο Ρώσος επιστήμονας Βλαντίμιρ Βερνάντσκι συνέλαβε επίσης την ιδέα της «Βιόσφαιρας», μια έννοια που τη χρησιμοποιούμε όλοι χωρίς να θυμόμαστε τον διακεκριμένο εμπνευστή της. οι δύο επιστήμονες εισήγαγαν αυτούς του όρους (Γαία και Βιόσφαιρα) για να δείξουν την ικανότητα της Γης να κρατά το περιβάλλον σταθερό, σε κατάσταση που επιτρέπει την ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι, αγνώμονες απέναντι σε αυτό που τους δίνει ζωή και τους συντηρεί, καταστρέφουν την φύση με τις πανταχού παρούσες τοξικές χημικές ουσίες.
Καταστρέφουν τα δάση, ξεριζώνοντας ή καίγοντας τα δέντρα, μολύνουν τις θάλασσες με σκουπίδια, ενώ με τους χλωροφθοράνθρακες και το υποξείδιο του αζώτου καταστρέφουν το όζον στη στρατόσφαιρα και γενικά διαταράσσουν το οικοσύστημα της Γης.
Με αυτό τον τρόπο, όμως, ο χρόνος ζωής της Γης συνεχώς μειώνεται και δεν της μένει πολύς ακόμα. Κάποια στιγμή η Γη θα αποσύρει την υποστήριξή της στη ζωή έτσι όπως την γνωρίζουμε.
v

55KH42HJ65JH6J537537

Κύματα για λίγες μέρες, μόλυνση για πάντα. Αηδιαστικά σκουπίδια και μπάζα γεμίζουν όλες τις θάλασσες του πλανήτη. Η φωτογραφία είναι από την εξωτική Ιάβα της Ινδονησίας. Photo: Zak Noyle. Πηγή: Supplied
v

Σήμερα, ένα από τα επιχειρήματα των οικολόγων είναι: «Σκεφτείτε τα παιδιά!» Αυτό όμως που δεν σκέπτονται οι μεγάλοι, το σκέφτηκε ο Χένρι, ένα σχολιαρόπαιδο από το Μάουντ Βέρνον της Βιρτζίνια, το οποίο, βλέποντας ένα βίντεο σχετικά με τη ρύπανση στο σχολείο του, ανησύχησε για τις επιπτώσεις που έχουν στον πλανήτη μας οι πράξεις των ανθρώπων.
«Ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί», λέει με δάκρυα στα μάτια.
“Οι άνθρωποι είναι αγροίκοι και βάναυσοι. Πετούν σκουπίδια στο έδαφος, κόβουν δέντρα, μετατρέπουν τα δάση σε χώρους, σε δρόμους».
«Αυτό είναι κακό. Οι άνθρωποι είναι χαζοί ή είναι κάτι άλλο που δεν θα ήθελα να πω».
Μερικές φορές η ωμή ειλικρίνεια και η σοφία των παιδιών είναι απαράμιλλη. Παρακολουθήστε το συγκινητικό βίντεο που στις 28 Μαΐου είχε πάνω από 7.000.000 προβολές.
v

Emotional Environmentalist
v

 


Translate this post