Η αποψίλωση των δασών στη Βραζιλία σχεδόν τετραπλασιάστηκε (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Η αποψίλωση των τροπικών δασών στη Βραζιλία τον Ιούλιο τετραπλασιάστηκε από τον αντίστοιχο μήνα του 2018, σύμφωνα με έρευνα του INPE.

ν

Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ των δασών στη Βραζιλία τον Ιούλιο σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τον αντίστοιχο μήνα του 2018, αποκαλύπτουν επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη και επιβεβαιώνουν ότι η τάση είναι εξαιρετικά ανησυχητική, παρ’ ότι αυτό αμφισβητείται συστηματικά από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανήκει στην άκρα δεξιά. 

Το βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE), ο δημόσιος οργανισμός ο οποίος είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί την αποψίλωση των δασών στην Αμαζονία, έκανε λόγο περί εκδάσωσης 2.254 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα, από 596,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Ιούλιο του 2018, ήτοι διαπίστωσε αύξηση 278% μέσα σ’ έναν χρόνο.

Δεδομένα του INPE που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα έκαναν επίσης λόγο περί αύξησης κατά 88% της αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς. Οι δασικές περιοχές που αποψιλώθηκαν έφθασαν τα 6.833 τετραγωνικά χιλιόμετρα τους 12 προηγούμενους μήνες, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον ίδιο οργανισμό.

Κάθε χρόνο, κόβεται και καταστρέφεται μια έκταση δάσους βροχής περίπου ίση με την Πελοπόννησο. Τα φυτά και τα ζώα που ζούσαν σε αυτή την έκταση είτε πεθαίνουν είτε πρέπει να βρουν ένα νέο δάσος για να κατοικήσουν.

Ο άνθρωπος είναι ο κύριος λόγος καταστροφής των δασών βροχής ή αποψίλωσης. Και ο λόγος που καταστρέφει τα δάση είναι η απληστία, η προσδοκία κερδών από την εκμετάλλευση.

Αυτή η συμπεριφορά θα γίνει για τον άνθρωπο μπούμερανγκ και θα τον καταστρέψει, γιατί μόνο από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου παράγεται το 37% του οξυγόνου που υπάρχει στην ατμόσφαιρα που αναπνέουμε. Ταυτόχρονα, το δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί πάνω από 43.800 είδη φυτών και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια είδη εντόμων.

Όμως ο άνθρωπος μπροστά στην προσδοκία του κέρδους γίνεται τυφλός.
ν

Sharp rise in Amazon deforestation in Brazil under Bolsonaro
ν

ν

 


Translate this post