Ο σκοτεινός λόγος που Κίνα και ΠΟΫ κρύβουν την αλήθεια για τον κοροναϊό (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κίνα και ΠΟΫ κατηγορούνταιται ότι απέκρυψαν την αλήθεια για τον κοροναϊό με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλωθεί σε πάνω από 24 χώρες.

Ο έρωτας στην εποχή του κοροναϊού. Image: AFP / Minh Nguyen. Πηγή: Supplied

ν

ΤΟΣΟ το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) κατηγορούνται ότι δεν έλαβαν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την άμεση καταπολέμηση του νέου κοροναϊού Covid-19, όπως ονομάστηκε, και ότι συνεχίζουν να αποκρύπτουν την αλήθεια για τους αριθμούς των κρουσμάτων και των θανάτων.

Ο ΠΟΫ κατηγορείται ότι, προκειμένου να κατευνάσει την Κίνα, καθυστέρησε δύο μήνες να αντιδράσει και να ζητήσει τη λήψη μέτρων που θα περιόριζαν την επιδημία, με αποτέλεσμα ο κοροναϊός να εξαπλωθεί σε πάνω από 24 χώρες.

Αν ο ΠΟΫ είχε αντιδράσει έγκαιρα, ο ιός δεν θα είχε διαδοθεί σε άλλες χώρες ούτε θα υπήρχαν φαινόμενα όπως του κρουαζιερόπλοιου που είναι σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, με 3.700 επιβαίνοντες από τους οποίους οι 175 είναι μολυσμένοι.

Ούτε ο πρώτος θάνατος από κοροναϊό στην Ευρώπη, με έναν 80χρονο Κινέζο τουρίστα να πεθαίνει στο νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι.
ν

Ο ΠΟΫ κατηγορείται ότι για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους καθυστέρησε να αντιδράσει στην εξάπλωση του κοροναϊού σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την Κίνα. Image: Supplied
ν

Η κινεζική κυβέρνηση έχει λάβει δραστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να απολυμάνει όλη τη χώρα καθώς η επιδημία του κοροναϊού βρίσκεται σε έξαρση. Image: Supplied
ν

Από την πλευρά της η Κίνα κατηγορείται ότι αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων. Αν κρίνουμε από τα μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης, τα κρούσματα ξεπερνούν κατά πολύ τα 75.000 και οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι από τους 1.700 που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα.
ν

Coronavirus outbreak: Local report says disinfecting system in China cleans workers in 20 seconds | Global News
ν

ν

Αμφιβολία επικρατεί επίσης για τον αριθμό των «θεραπευμένων» που ανέρχονται στους 10.000. Πώς θεραπεύτηκαν αυτοί οι άνθρωποι; Έχει βρεθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή; Και γιατί δεν εφαρμόζεται και τους υπόλοιπους; Άραγε οι «θεραπευθέντες» ανέπτυξαν αντισώματα; Ποιοι είναι και πού κατοικούν; Απέκτησαν ανοσία απέναντι στον κοροναϊό ή κινδυνεύουν να ξανακυλήσουν;

Δεν υπάρχει καμία απάντηση σε αυτά τις ερωτήματα. Αντίθετα επικρατεί πλήρες σκοτάδι, ενώ αν είχε βρεθεί κάποια θεραπεία, αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει παγκόσμια είδηση!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν κάπου 67.000 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, 338 στην Ιαπωνία, 72 στη Σιγκαπούρη, 56 στο Χονγκ Κονγκ, ενώ διψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχουν πάνω από 10 χώρες.

Ακολουθούν δύο βίντεο. Στο πρώτο, που είναι μέρος της προπαγάνδας του ΚΚΚ, βλέπουμε «χαρούμενους» ασθενείς που λένε ότι θεραπεύτηκαν ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού, καθώς και νοσηλεύτριες που λένε ότι στην αρχή φοβήθηκαν, αλλά με τη σοφή καθοδήγηση του κόμματος, πλέον δεν φοβούνται! Άλλωστε ο κοροναϊός είναι κάτι… απλό!

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…
ν


ν

Το δεύτερο βίντεο δείχνει την πραγματική κατάσταση των ασθενών και της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, όπου η απελπισία είναι διάχυτη. Επιπλέον, δύο ρεπόρτερ, οι Fang Bin και Chen Qiushi, που είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με την κατάσταση στην Ουχάν, δείχνοντας π.χ. ένα φορτηγό έξω από ένα νοσοκομείο, γεμάτο πτώματα για καύση, οι δύο ρεπόρτερ έχουν εξαφανιστεί, στα πλαίσια των αυστηρότερων οδηγιών για έλεγχο των πληροφοριών που βγαίνουν από την Κίνα.

Το βίντεο αναφέρεται επίσης στον θάνατο του ηρωικού γιατρού Li Wenliang που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον νέο κοροναϊό.

…ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ν


ν

Ενώ ο κοροναϊός ήταν γνωστός από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019, ο ΠΟΫ δεν αντέδρασε παρά στο τέλη του Ιανουαρίου 2020, όταν πλέον ο κοροναϊός είχε εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times, ο λόγος της καθυστερημένης αντίδρασης του ΠΟΫ οφείλεται στο ότι η Κίνα πίεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην χαρακτηρίσει την επιδημία «κρίσιμη κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» (public health emergency of international concern). Και αυτό γιατί η Κίνα είναι ο κύριος χρηματοδότης του ΠΟΫ και τα μέλη του δεν ήθελαν να μείνουν χωρίς χρήματα!

Πάνω απ’ όλα το προσωπικό συμφέρον και το κέρδος! Η οικονομική υποστήριξη από την Κίνα είναι σημαντική για το μέλλον του οργανισμού, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, του κορυφαίου δωρητή της, την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύουν να μειώσουν τη συνεισφορά τους κατά 53%.
ν

ν

Ο λόγος που η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τον ΠΟΫ να μην κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι γιατί δεν ήθελε να γίνει ο κοροναϊός «όπλο» στα χέρια της αντιπολίτευσης και των αντιπάλων του κομμουνιστικού κόμματος.

Ο ΠΟΫ όχι μόνο της έκανε το χατίρι, αλλά ο επικεφαλής του, ο ανεκδιήγητος Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, βγήκε στη Γενεύη και επαίνεσε το ΚΚΚ και τον ηγέτη του Σι Τζινπίνγκ, λέγοντας ότι κάνουν «καταπληκτική δουλειά», περιορίζοντας τον κοροναϊό στο εσωτερικό της Κίνας. Επομένως, οι άλλες χώρες δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Οι θάνατοι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, αλλά θα συμβαίνουν μόνο στο εσωτερικό της Κίνας!
ν

ΣΕΝΑΡΙΑ DOOMSDAY

Ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Γκάμπριελ Λέουνγκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, ο νέος κοροναϊός Covid-19 μπορεί τελικά να μολύνει έως το 60% της ανθρωπότητας. Αν αυτό συμβεί και αν ο ιός σκοτώνει το 1% περίπου των ασθενών, τότε θα πρέπει να αναμένονται γύρω στα 50 εκατομμύρια θύματα, αριθμός ανάλογος ‒ή και χειρότερος‒ με εκείνον της «ισπανικής γρίπης» στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό, αν σκεφτούμε ότι ο HIV, ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας που προκαλεί τη νόσο του AIDS, έχει σκοτώσει έως τώρα 11.000.000 ανθρώπους. Το 2018 υπολογίστηκε ότι πεθαίνουν παγκοσμίως από τον ιό 770.000 άτομα (μεταξύ 570.000-1.100.000 ατόμων, καθώς πολλοί θάνατοι π.χ. στην Αφρική δεν καταγράφονται), αλλά αυτό θεωρείται από τον ΠΟΫ «τεράστια επιτυχία», καθώς τα θύματα είναι κατά 56% λιγότερα από ότι το 2004 (η αιχμή) και κατά 33% λιγότερα από ότι το 2010, λόγω της εκτεταμένης πρόσβασης στην αντιρετροϊκή θεραπεία (ART).

Για τον κοροναϊό Covid-19 είναι αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι θάνατοι είναι καθημερινά εκατοντάδες και οι μολύνσεις χιλιάδες, καθώς ο Covid-19 εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων ταχύτερα από ότι προηγούμενοι κοροναϊοί που προήλθαν από τα ζώα.
ν

How will coronavirus end? | news.com.au
ν

ν

 


Translate this post