Κίνα: Τραγικές εικόνες με τους νεκρούς συνεχώς να αυξάνονται (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 900, με τις κινεζικές αρχές να αρπάζουν με βίαιο τρόπο ανθρώπους για να τους βάλουν σε καραντίνα.

Ο ιός μεταδίδεται μέσω του αέρα, αναφέρει αξιωματούχος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων της Σαγκάης.

Ένας αστυνομικός και δύο νοσηλευτές περιμένουν αυτό το ζευγάρι να ηρεμήσει προκειμένου να το συλλάβουν και να το απομονώσουν σε ένα μεγάλο μεταφερόμενο κιβώτιο. Πηγή: Twitter

ν

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ζωή των Κινέζων που ζουν στις πόλεις που έχουν χτυπηθεί από τον θανατηφόρο κοροναϊό είναι δραματική. Εκτός του ότι οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε φαντάσματα, με κλειστά μαγαζιά, αγορές, γραφεία και ελάχιστους ανθρώπους στο δρόμο, σαν να επικρατούν συνθήκες πολέμου, με τις συγκεντρώσεις και τις ομαδικές δραστηριότητες απαγορευμένες, όσοι εμφανίσουν ύποπτα σημάδια του κοροναϊού, συλλαμβάνονται πολλές φορές με βίαιο τρόπο και οδηγούνται στην απομόνωση.  

Οι συλλήψεις και οι περιορισμοί γίνονται στα πλαίσια των προσπαθειών της κινεζικής κυβέρνησης να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Παρασκευή δείχνει τρεις κατοίκους που αγωνίζονται να ξεφύγουν, καθώς οδηγούνται βίαια έξω από ένα διαμέρισμα από ανθρώπους με λευκές στολές. Κάποιος αντιστέκεται ξαπλωμένος στο πάτωμα, κρατώντας το πλαίσιο της πόρτας, πριν τελικά οι ασπροντυμένοι μασκοφόροι τον μεταφέρουν κρατώντας τον από τα χέρια και τα πόδια.
ν

ν

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Kunshan, που βρίσκεται στην επαρχία Τσιανγκσού κοντά στη Σαγκάη. Η οικογένεια δεν ήταν ωστόσο «αθώα», καθώς μόλις είχε επιστρέψει από την επαρχία Χουμπέι που είναι το επίκεντρο του κοροναϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press που επικαλείται έκθεση του επίσημου σταθμού επικοινωνιών Jiangsu Communication.

Ένα δεύτερο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Πέμπτη δείχνει ένα νεαρό ζευγάρι αγκαλιασμένο να στέκεται στο πεζοδρόμιο, ενώ ένας αστυνομικός και δύο νοσηλευτές περιμένουν (προφανώς τον άνδρα να ηρεμήσει την κοπέλα), προτού οδηγηθεί (τουλάχιστον ο ένας από τους δύο) σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα δοχείο απομόνωσης στο πίσω μέρος ενός κρατικού οχήματος.
ν

ν

Το βίντεο γυρίστηκε στην πόλη Σουτσόου επίσης στην επαρχία Τσιανγκσού στην ανατολική Κίνα, δίπλα στο δήμο της Σανγκάης. Η πόλη βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Γιανγκτσέ που περνάει από την Ουχάν, την πόλη-κέντρο της επιδημίας.

Ένα τρίτο βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης εκκένωσης Αμερικανών πολιτών από την Ουχάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δείχνει πόσο σοβαρά οι αρχές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο.
ν

ν

Στο μεταξύ ο αριθμός των θανάτων από τη νέα επιδημία κοροναϊού αυξήθηκε την Κυριακή στους 904, με την έντονα χτυπημένη από τον θανατηφόρο ιό επαρχία Χουμπέι να αναφέρει 97 νέους θανάτους και 3.062 νέα κρούσματα σε μια μέρα.

Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κοροναϊό έχει πλέον ξεπεράσει εκείνον από τον ιό του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), ο οποίος σκότωσε 774 άτομα την περίοδο 2002-2003.
ν

ν

Μόνο στην επαρχία Hubei, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 800. Ωστόσο, το σύνολο των 908 θανάτων έχουν μέχρι στιγμής συμβεί στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.
ν

Incredible drone footage takes us inside deserted coronavirus epicentre | news.com.au
ν

ν

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ;

Στο μεταξύ ένας αξιωματούχος της Σαγκάης επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται μέσω του αέρα, αναφέρει η εφημερίδα China Daily.

Όπως είπε ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων της Σαγκάης, Zeng Qun, ο ιός μπορεί να ταξιδέψει μέσω αερολυμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις μεταφερόμενος από τον αέρα και να προκαλέσει μόλυνση αργότερα όταν εισπνευστεί.

Όπως ανέφερε ο Zeng Qun, «κάλεσα το κοινό να αυξήσει την ευαισθητοποίησή του για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου αποφεύγοντας να συμμετάσχει σε οικογενειακές ή άλλες συγκεντρώσεις».

Οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της νόσου από τον αέρα είναι τόσο έντονες ώστε η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε τους κατοίκους να ακυρώσουν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και να αποφύγουν γενικά τις συγκεντρώσεις.

Οι κάτοικοι καλούνται επίσης να ανοίξουν τα παράθυρα στο σπίτι για να βοηθήσουν στον εξαερισμό και να απολυμάνουν τις χειρολαβές των θυρών, τα τραπέζια και τα καθίσματα της τουαλέτας.
ν

Είναι πολύ δύσκολο σε μια πολυάνθρωπη χώρα, όπως η Κίνα, να αποφύγει κάποιος την επαφή με άλλα άτομα. Image: AFP / Dale De La Rey. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post