Την πρόθεσή της για παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πριν από λίγο την πρόθεσή της για παραπομπή του Τραμπ σε δίκη.

Δύσκολες ώρες για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Image: Supplied

ν

ΤΗΝ παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, σημειώνοντας πως «δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια εκτός από το να δράσουμε».

Σε συνέντευξη Τύπου, η Πελόζι είπε πως έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. 

«Οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας ότι «ο πρόεδρος έχει καταστεί «επικίνδυνος για το Σύνταγμα και τη δημοκρατία».
ν

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοινώνει την παραπομπή του Τραμπ. Image: Supplied
ν

«Επειδή απειλεί συνεχώς τη δημοκρατία, δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να δράσουμε», πρόσθεσε η Πελόζι.

Νωρίτερα με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως αφού δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα, ώστε  να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

«Εκλέχθηκα για να «καθαρίσω το βάλτο’” και αυτό κάνω», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών Άνταμ Σιφ, στον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόσι.
ν


ν


ν

Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει η Πελόζι τη σύνταξη κατηγορητήριου από τη Βουλή, στην οποία οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία. Όμως, για να αποβληθεί ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο πρέπει να περάσει από δίκη για την οποία χρειάζεται πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών της Γερουσίας, κάτι που θεωρείται απίθανο να συμβεί, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν το ανώτερο αυτό νομοθετικό σώμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η παραπομπή του είναι πράξη που τον εξευτελίζει και τον ταπεινώνει, καθώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην αμερικανική πολιτική ιστορία.
ν

Pelosi Says House Will Draft Articles of Impeachment Against Trump | Bloomberg Politics
ν

ν

 


Translate this post