Σκοτώνουν μικρά αρνάκια για τα προϊόντα της Μιράντα Κερ (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ανατριχιαστικό βίντεο με νεογέννητα αρνάκια που σκοτώνονται με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο για τα καλλυντικά που βγάζει το σούπερ μοντέλο Μιράντα Κερ.

Ο θάνατος των μικρών αρνιών είναι αργός και οδυνηρός, όπως δείχνει βίντεο από κρυφές κάμερες σε αγρόκτημα της Αυστραλίας που συνδέεται με την Μιράντα Κερ. Image: Supplied

ν

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το βίντεο που τραβήχτηκε από κρυφή κάμερα σε αγρόκτημα της Αυστραλίας που συνδέεται με τα προϊόντα ομορφιάς Kora Organics που βγάζει το σούπερ μοντέλο Μιράντα Κερ.

Μικρά αρνάκια και κατσικάκια σκοτώνονται μόλις γεννιούνται με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο για να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μιας σειράς οργανικών προϊόντων, όπως στο γιαούρτι, στο γάλα, σε σαπούνια, κρέμες και άλλα είδη καλλυντικών, καθώς και σε παιδικές τροφές και προϊόντα για το παιδί.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μικρά αρνάκια και κατσικάκια μόλις 24 ωρών ή και μικρότερα σφαγιάζονται με ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από έναν σφαγέα που κρατά έναν μεταλλικό σωλήνα και τα χτυπά, ενώ αυτά σφαδάζουν στο έδαφος αιμόφυρτα.

Την καταγγελία έκανε η ομάδα για την “Απελευθέρωση των Ζώων της Βικτώριας” (Animal Liberation Victoria), με έδρα τη Μελβούρνη.

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της ομάδας Emma Hakansson: «Η κακοποίηση και ο οδυνηρός θάνατος των ζώων όχι μόνο αποτελεί καθιερωμένη πρακτική για τις βιομηχανίες, αλλά προστατεύεται και από το νόμο»!

Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη φάρμα της Βικτώριας την οποία δείχνει το βίντεο. Ένα αρνάκι που μόλις έχει γεννηθεί δέχεται τις περιποιήσεις της μητέρας του. Καταφθάνει ο σφαγέας. Απομακρύνει τα μικρά από τις μητέρες τους και τα βάζει μέσα σε έναν κάδο. Μπορείτε να ακούσετε τα μικρά αρνάκια που κλαίνε.
ν


ν

Οι μητέρες πλησιάζουν τον κάδο ανήσυχες για να δουν τα μικρά τους. Ο σφαγέας βγάζει το πρώτο αρνάκι από τον κάδο και του καταφέρνει ένα δυνατό χτύπημα με τον μεταλλικό σωλήνα στο κεφάλι.
ν

ν

Και ενώ το πρώτο αρνάκι σφαδάζει από τον πόνο, ο σφαγέας σκύβει στον κάδο και παίρνει ένα άλλο. Το δεύτερο αρνάκι έχει την τύχη του πρώτου. Το τρίτο αρνάκι προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά ο σφαγέας παραμονεύει.
ν


ν

Αφού σκοτώνει όλα τα νεογέννητα, φέρνει έναν εκσκαφέα για να τα φορτώσει. Όσα δεν χωρούν στην κουτάλα, τα δένει με σχοινί και σέρνει τα άψυχα σωματάκια τους πίσω από τον εκσκαφέα.

Στο βίντεο, σκοτώνονται συνολικά 17 μικρά αιγοπρόβατα και μια μητέρα.

Από τα κορμιά των μικρών αρνιών θα βγουν οργανικά προϊόντα που με την κατάλληλη διαφήμιση θα μας κάνουν να πάμε να τα αγοράσουμε.

Θα χρησιμοποιηθούν στο γιαούρτι, στο γάλα, σε σαπούνια, σε κρέμες και άλλα είδη καλλυντικών, καθώς και σε παιδικές τροφές και προϊόντα για το παιδί.
ν

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει ανατριχιαστικές σκηνές που δημιουργούν ψυχική αναστάτωση. Μην το δείτε εάν έχετε ευαίσθητα νεύρα και δεν αντέχετε την ανθρώπινη σκληρότητα και την κακοποίηση των ζώων.
ν

ν

Η ομάδα ξεκίνησε μια εκστρατεία καλώντας διάσημες μάρκες να αφαιρέσουν το γάλα κατσίκας από τα προϊόντα τους, με πρώτο στόχο την εταιρεία της Μιράντα Κερ, της οποίας η σειρά φροντίδας δέρματος Kora Organics χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά προϊόντα αίγας, αν και πάνω στο κουτί γράφει ότι τα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν «δεν έχουν κακοποιηθεί».

Απλώς χάνουν τη ζωή τους και μάλιστα με τον πιο άγριο και οδυνηρό τρόπο.
ν

Η Μιράντα Κερ διαφημίζει τη σειρά φροντίδας δέρματος Kora Organics. Image: Supplied
ν

Σε δήλωσή της, η εταιρεία Kora Organics αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον γάλα κατσίκας σε κανένα προϊόν.

«Η Kora Organics δεν θα δεχόταν ποτέ αυτή τη φοβερή αντιμετώπιση των ζώων. Δεν έχουμε καμία γνώση ότι οι προμηθευτές μας συμμετείχαν ποτέ σε τέτοιες πρακτικές.

»Παρ’ όλα αυτά, το μοναδικό μας προϊόν που περιείχε γάλα κατσίκας ήταν το σαπούνι που σταμάτησε να βγαίνει».

Οι σκηνές του βίντεο τραβήχτηκαν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

Όπως εξηγεί η Emma Hakansson, τα μικρά που σκοτώνονται είναι αρσενικά, τα οποία δεν παράγουν γάλα. Μόλις μια μητέρα γεννήσει αρσενικό παιδί, αυτό σφαγιάζεται αμέσως για να μην πιει το γάλα της. Έπειτα στέλνονται στα εργαστήρια για να εξαχθούν από αυτά ορμόνες, αλλά επειδή είναι πολλά πετιούνται σε ερημικές τοποθεσίες για να σαπίσουν.

Τα θηλυκά αιγοπρόβατα ζουν όσο είναι ακόμη χρήσιμα. Μόλις οι αίγες σταματήσουν να παράγουν γάλα με αποτελεσματικό ρυθμό, σκοτώνονται και αυτές. Γι’ αυτό στο τέλος του βίντεο βλέπουμε μαζί με τα νεκρά μωρά και ενήλικα αιγοπρόβατα.

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.
ν

 


Translate this post