Σκύλος πέθανε «από ραγισμένη καρδιά»

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ένας σκύλος πέθανε από τη στενοχώρια του, όταν ο ιδιοκτήτης του τον άφησε σε ένα αεροδρόμιο και έφυγε.

Ο Νούβε Βιαχέρα εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του στο αεροδρόμιο και πέθανε αρνούμενος να φάει οτιδήποτε. Photo: CEN. Πηγή: Supplied
ν

ΕΙΧΕ ωραίο όνομα, αλλά άσπλαχνο ιδιοκτήτη. Ο Νούβε Βιαχέρα (Το σύννεφο που ταξιδεύει), πέθανε από το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς, όταν ο ιδιοκτήτης του τον εγκατέλειψε στο αεροδρόμιο Bucaramanga της Κολομβίας.
Τόσο οι περαστικοί επιβάτες όσο και το προσωπικό του αεροδρομίου προσπαθούσαν επί τέσσερις εβδομάδες να τον ταΐσουν, αλλά μάταια.
Σιωπηλός και κατηφής, με τη στενοχώρια ζωγραφισμένη στα μάτια του, ο Νούβε Βιαχέρα δεν έδινε καμιά σημασία στις φροντίδες τους, περιμένοντας την επιστροφή του αφεντικού του.
Μόνο πού και πού κοιτούσε τους περαστικούς με λαχτάρα, μήπως και αναγνωρίσει ανάμεσά τους τον κύριό του.
Πέρασαν έτσι τέσσερις εβδομάδες. Ο Νούβε Βιαχέρα, βυθισμένος στη θλίψη, αρνιόταν να αγγίξει το φαγητό και το νερό που του έφερναν. Το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου αναγκάστηκε στο τέλος να του βάλει ορό. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στη ζωή.
Τελικά, χθες Παρασκευή, παρέδωσε το πνεύμα του στο θεό των σκύλων.
ν

Ο Νούβε Βιαχέρα αρνιόταν να αγγίξει φαγητό και νερό. Photo: CEN. Πηγή: Supplied
ν

Περίμενε στωικά τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, αλλά εκείνος δεν ήρθε ποτέ. Photo: CEN. Πηγή: Supplied
ν

Όπως δήλωσε ο Alejandro Sotomonte Nino, κτηνίατρος του Κολομβιανού Ιδρύματος Προστασίας των Ζώων: «Ήταν ένα θλιβερό περιστατικό εγκατάλειψης. Στη διάρκεια του πρώτου μήνα, ο σκύλος πήγαινε καθημερινά από αίθουσα σε αίθουσα, σαν να αναζητούσε κάποιον, προφανώς το αφεντικό του. Δεν είχε όρεξη για τίποτε άλλο. Αυτή η κατάσταση αναμονής έβλαψε την υγεία του. Σταμάτησε να τρώει εντελώς, ώσπου πέθανε».

 


Translate this post