Όταν η Τζίνα γνώρισε τον Τζορτζ: Μια σχέση 57 ετών

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Μια κοπέλα στα δέκατα γενέθλιά της πήρε ως δώρο μια χελώνα κι από τότε η «φιλία» τους υπερβαίνει τον μισό αιώνα.

Μια ιδιαίτερη σχέση με ένα οικιακό ζώο, η οποία υπερβαίνει τον μισό αιώνα. Πηγή: YouTube

ν

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλοί λόγοι που επιλέγει κάποιος τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο ζώο. Άλλοι αποζητούν συντροφικότητα, άλλοι αναζητούν διέξοδο να προσφέρουν στοργή και αγάπη, άλλοι γιατί θεωρούν ότι τα ζώα τους ανταποδίδουν ευγενέστερα συναισθήματα από τους ανθρώπους κτλ
Η συγκατοίκηση αυτή ωστόσο, υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς.
Τα χάμστερ για παράδειγμα ή τα διάφορα ωδικά πτηνά έχουν προσδόκιμο ζωής λίγα χρόνια. Οι γάτες και οι σκύλοι γύρω στα δεκατρία χρόνια. Ενώ κάποια είδη παπαγάλων μπορούν να ζήσουν έως λίγες δεκαετίες – εάν κάποιος αντέχει τη φασαρία τους.
Η περίπτωση όμως μιας Αμερικανίδας από το Μιλγουόκι, ξεφεύγει από τα παραπάνω χρονικά πλαίσια.
Από πολύ μικρή ηλικία η Τζίνα Σμιθ αγαπούσε ιδιαίτερα τις χελώνες. Έτσι, το 1962, οι γονείς της αποφάσισαν στα δέκατα γενέθλιά της να της χαρίσουν μια μικρή χελώνα.
Ο λόγος που το έκαναν αυτό δεν ήταν μόνο η αγάπη της μικρής προς τις χελώνες. Αποσκοπούσαν στο να αναπτύξει την αίσθηση της ευθύνης και της προστασίας προς ένα άλλο πλάσμα, χάρη στον δεσμό που θα δημιουργούσε με το μικρό κατοικίδιο.
ν

Οι χελώνες είναι σύμβολα υγείας και μακροζωίας. Πηγή: YouTube
ν

Η επιδίωξή τους φαίνεται ότι επιτεύχθηκε, αφού πράγματι η μικρή Τζίνα δημιούργησε ισχυρό δεσμό με τον Τζορτζ, όπως ονόμασε τη χελώνα. Όχι μόνο τη φρόντιζε και την περιποιούταν, αλλά την έπαιρνε μαζί της στις βόλτες της, ακόμη και στις διακοπές της.
Αυτό όμως που δεν υπολόγισαν οι γονείς της ήταν η διάρκεια αυτής της σχέσης.
Η πρώτη συνάντηση της Τζίνας με τον Τζορτζ έγινε το 1962, στα δέκατα γενέθλιά της, και έως σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερο και αναπόσπαστο μέλος τής δικής της πλέον οικογένειας.
ν

Η Τζίνα Σμιθ, σε ηλικία δέκα ετών, όταν συνάντησε τον Τζορτζ. Πηγή: YouTube
ν

Αναπολώντας την 57χρονη φιλία της με την μεσήλικη χελώνα, η Τζίνα αναφέρει ότι την είχε συνοδεύσει ακόμη και στη διάρκεια της φοίτησής της στο Πανεπιστήμιο. Αν και δεν επιτρέπονταν τα κατοικίδια στην εστία που την φιλοξενούσε, οι κοπέλες που συγκατοικούσαν μαζί της είχαν λατρέψει την μικρή χελώνα και κάλυψαν την «παρατυπία» της.
Εκείνη τη περίοδο η Τζίνα γνώριζε και τον Κίρπι, τον μελλοντικό σύζυγό της. Αν και το κατοικίδιό της του προκάλεσε αμηχανία, σύντομα κατάλαβε ότι για να προχωρήσει η σχέση τους, θα έπρεπε να αποδεχτεί τον Τζορτζ.
ν

Ο Τζορτζ απολαμβάνει ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα. Πηγή: YouTube
ν

Οι φίλοι τους ζευγαριού, και αργότερα τα παιδιά τους, αποδέχτηκαν αυτό το ασυνήθιστο οικιακό ζώο ως αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας.
Αν και δεν μπορείς να το βγάλεις βόλτα, να παίξεις μαζί του, να το πλύνεις ή να του ζητήσεις να σε ακολουθήσει, είναι χαριτωμένο με τον δικό του τρόπο, αναφέρει η Τζίνα.
Το είδος χελώνας (Gopherus polyphemus) στο οποίο ανήκει ο Τζορτζ έχει μέσω όρο ζωής 40 έως 60 χρόνια στη φύση, ενώ μπορεί να υπερβεί τα 100 σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι θα ζήσει αρκετά περισσότερα χρόνια από την ιδιοκτήτριά του. Όμως η Τζίνα έχει φροντίσει για αυτό. Επιθυμία της είναι να κληρονομήσει την χελώνα η οικογένεια της κόρης της.
Όταν αποχωρήσω, τότε ο Τζορτζ θα πάει να ζήσει με την κόρη μου. Αυτό περιλαμβάνεται στη διαθήκη μου, αναφέρει η Τζίνα.
Παρακολουθήστε μια συνέντευξη που έδωσε η Τζίνα Σμιθ για τον Τζορτζ πριν από έναν χρόνο.
ν

ν

 


Translate this post