Έξι όνειρα που δεν πρέπει να αγνοούμε τη σημασία τους

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Ύπνος & Όνειρα

ΟΝΕΙΡΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μέσα από την ερμηνεία των ονείρων μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας. Εδώ παρουσιάζουμε έξι από τα πιο κοινά όνειρα και σας δίνουμε την εξήγησή τους.

3334970253570638
v

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ γραμμές τα όνειρα είναι η αντανάκλαση της καθημερινής μας ζωής. Ωστόσο, τα σύμβολα που υπάρχουν σε αυτά, μπορούν και επηρεάζουν τον ψυχισμό και την καθημερινότητά μας. Είναι επομένως πολύ σημαντικά, γιατί μας αποκαλύπτουν τον εσωτερικό μας κόσμο και τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Όταν κοιμόμαστε, είμαστε σε μια κατάσταση χαλάρωσης και έτσι είναι πιο εύκολο να έρθουν στην επιφάνεια σκέψεις και συναισθήματα που δυσκολευόμαστε ή διστάζουμε να εκφράσουμε ενόσω είμαστε σε εγρήγορση. Μέσω των ονείρων μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας που δεν είναι φανερά, φτάνει βέβαια να τα ερμηνεύσουμε σωστά. Ας δούμε λοιπόν έξι από τα πιο συνηθισμένα όνειρα.

 

ΠΤΗΣΗ
v
5034970253570638
v

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ στα οποία βλέπουμε ότι πετάμε είναι πολύ συνηθισμένα και μπορεί να δείχνουν προβλήματα αυτοπεποίθησης. Η στιγμή της απογείωσης στο όνειρο είναι πολύ σημαντική. Εκείνη τη στιγμή, ξεπερνάμε τους φόβους μας και τους περιορισμούς που υπάρχουν στη ζωή μας. Η πτήση ξεπερνά τις ανθρώπινες ικανότητες και η αίσθηση που μας δίνει είναι αυτή της απόλυτης ελευθερίας. Όταν βλέπουμε ότι πετάμε, συνειδητοποιούμε την προσωπική μας δύναμη ή την έλλειψή της. Συνειδητοποιούμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας. Μια ομαλή απογείωση δείχνει μια θετική στάση, αλλά αν δούμε ότι πέφτουμε (π.χ. με αεροπλάνο), αυτό δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

 

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
v
8034970253570638
v

ΟΤΑΝ βλέπουμε ότι μας κυνηγούν είναι επειδή νιώθουμε φόβο και ανησυχία, κυρίως επειδή αισθανόμαστε ευάλωτοι. Αν δεν αισθανόμασταν ότι κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα, δεν θα τρέχαμε για να γλιτώσουμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την καταδίωξη δείχνει πολλά. Δείχνει κυρίως το πώς διαχειριζόμαστε το άγχος και την πίεση στην καθημερινή ζωή. Η αίσθηση της καταδίωξης, συχνά, υποδηλώνει ότι προσπαθούμε να αποφύγουμε μια αναμέτρηση. Αν αντιμετωπίσουμε τον διώκτη κατά πρόσωπο, αυτό θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινή μας ζωή. Αν ο διώκτης στο όνειρό μας αποκαλυφθεί ότι είμαστε εμείς οι ίδιοι, αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί από τους χαρακτήρες των ονείρων μας αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς μας. Με άλλα λόγια, πιέζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, προκειμένου να ξεπεράσει τις φοβίες του και να δραστηριοποιηθεί.

 

ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
v
7034970253570638
v

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ σύμβολα που βλέπουμε στα όνειρα, όπως είναι ένας σταυρός, ένας αριθμός, μια θρησκευτική εικόνα, μια πυραμίδα, παραπέμπουν συνήθως στην ανάγκη μας για κάτι ανώτερο και πνευματικό. Το υποσυνείδητό μας τοποθέτησε το σύμβολο αυτό στο όνειρό μας όπως θα κάναμε με ένα σύμβολο στίξης στο γραπτό μας λόγο, θέλοντας να μας υπενθυμίσει να κοιτάξουμε πιο βαθιά, να ψάξουμε για ένα βαθύτερο νόημα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Στην περίπτωση ενός τέτοιου ονείρου, υπάρχει κάτι στη ζωή μας που είναι κρυμμένο και δεν το βλέπουμε. Επειδή όμως το διαισθανόμαστε, δίνουμε σ’ αυτό το άγνωστο στοιχείο έναν συμβολισμό και αυτό το κάνουμε επειδή συνειδητοποιούμε την επιρροή που έχει πάνω μας. Στις αρχαίες παραδόσεις, το όνειρο ενός ιερού αντικειμένου σήμαινε ότι δεχόμαστε ένα μήνυμα που μας οδηγεί στο πεπρωμένο μας.

 

ΓΥΜΝΟ
v
6034970253570638
v

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ στα οποία βλέπουμε τον εαυτό μας γυμνό έχουν διάφορες ερμηνείες, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τη συγκεκριμένη περίοδο. Τα ρούχα γενικά συμβολίζουν την απόκρυψη στοιχείων και ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός από όλα τα έμβια όντα που καλύπτει το σώμα του με ρούχα. Αν στο όνειρό μας είναι όλοι ντυμένοι εκτός από εμάς, αυτό σημαίνει ότι είμαστε ευάλωτοι και αισθανόμαστε την ανάγκη της αποδοχής. Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει επίσης ότι κρύβουμε κάποιο στοιχείο του εαυτού μας το οποίο φοβόμαστε μήπως το μάθουν οι άλλοι. Μπορεί φυσικά να σημαίνει και το αντίστροφο, ότι δηλαδή δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και ίσως μέσω αυτής της επιδεικτικής στάσης να πασχίζουμε να γίνουμε το κέντρο της προσοχής.

 

ΦΑΓΗΤΟ
v
9034970253570638
v

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ αυτά έχουν να κάνουν περισσότερο με τις σκέψεις μας και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη ζωή, τείνουμε να «χορταίνουμε» τον εαυτό μας στα όνειρά μας και το φαγητό φαίνεται να είναι η προφανής επιλογή για την ανάγκη μας αυτή. Κάθε τροφή που βλέπουμε στα όνειρά μας έχει τη δική της σημασία και ερμηνεία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από το σχήμα και το χρώμα της. Το καρύδι, για παράδειγμα, συμβολίζει τη διανοητική ικανότητα, ενώ το μάνγκο συνήθως υποδηλώνει λάγνες επιθυμίες.

 

ΖΩΑ
v
11034970253570638
v

ΤΑ ΖΩΑ στα όνειρα έχουν συγκεκριμένες ερμηνείες, ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκουν. Γενικά, τα ζώα είτε αντιπροσωπεύουν μια πλευρά της προσωπικότητάς μας είτε τους φόβους και τις ελπίδες μας. Αν πρόκειται για ένα άγριο ζώο, τότε έχει να κάνει με την ατίθαση πλευρά μας. Αν είναι κατοικίδιο, τότε πρόκειται είτε για το συνειδητό, εξημερωμένο μυαλό μας είτε για κάποιο ζώο που έχει ειδική σημασία για εμάς. Σε ορισμένα συστήματα πιστεύεται ότι το ζώο που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι το πνεύμα μας, κάτι σαν το τοτέμ των Ινδιάνων ή των Σαμάνων, και είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά μας. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το ζώο αυτό στο όνειρό μας για να βρούμε τον αληθινό εαυτό μας. Αν το ζώο αυτό μιλάει, τότε μας αποκαλύπτονται κρυμμένες πληροφορίες που δεν θα μπορούσαμε να τις αποκτήσουμε με κανέναν άλλο τρόπο.

 


Translate this post