28χρονη σκοτώθηκε βγάζοντας το κεφάλι της έξω από το τρένο

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια νεαρή Βρετανίδα, εργαζόμενη σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, βρήκε τραγικό θάνατο σκύβοντας έξω από το παράθυρο του τρένου.

Ο θανάσιμος τραυματισμός της Μπέθαν Ρόπερ οδήγησε σε αλλαγές των κανονισμών στους βρετανικούς σιδηροδρόμους. Πηγή: Facebook

ν

ΜΙΑ κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο όταν σκύβοντας έξω από τα παράθυρο μιας αμαξοστοιχίας, χτύπησε το κεφάλι της σε ένα κλαδί δέντρου, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της κουβαλώντας ψώνια με φίλες της από μια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Η Μπέθαν Ρόπερ, 28 ετών, που εργαζόταν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Πέναρθ της νότιας Ουαλίας, υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, καθώς ταξιδεύει μεταξύ Μπαθ και Κέινσαμ την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στον σταθμό Bristol Temple Meads.
ν

Η Μπέθαν Ρόπερ, εργαζόμενη σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Πηγή: Facebook
ν

Η Μπέθαν και οι φίλες της επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία περίπου στις 10:00 το βράδυ και έμειναν όρθιες κοντά στις πόρτες καθώς το βαγόνι ήταν γεμάτο.

Κάποια στιγμή μια από τις φίλες της άνοιξε το παράθυρο και τουλάχιστον μια από τις φίλες της έβγαλε το κεφάλι της έξω από το τρένο για να απολαύσει τον κρύο αέρα, σύμφωνα με τη Rail Accident Investigation Branch (RAIB).

Η ολοκληρωμένη έρευνα για το θάνατό της αναβλήθηκε εν αναμονή αρκετών εκθέσεων εμπειρογνωμόνων.

Σήμερα η υπηρεσία RAIB των βρετανικών σιδηροδρόμων δημοσίευσε τα ευρήματά της για το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με την έκθεση, υπεύθυνη είναι η Rail Network η οποία δεν πραγματοποίησε επιθεώρηση και κοπή δέντρων στο τμήμα της τροχιάς όπου συνέβη το ατύχημα από το 2009.

Αυτό σημαίνει ότι τα κλαδιά των δέντρων ήταν αρκετά κοντά στο τρένο, ώστε όποιος επιβάτης έβγαζε το κεφάλι του

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιβάτης είχε το κεφάλι της έξω από το παράθυρο για λίγα δευτερόλεπτα πριν να πέσει πίσω στο βαγόνι έχοντας υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι», αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων.
ν

Σε κόκκινο κύκλο σημειώνεται το σπασμένο από τη σύγκρουση κλαδί που στοίχισε τη ζωή της 28χρονης κοπέλας. Image: RAIB. Πηγή: Supplied
ν

Η RAIB αναφέρει ότι υπήρχε μια πινακίδα που προειδοποιούσε τους επιβάτες να μην βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του τρένου, ωστόσο «δεν τόνιζε επαρκώς το επίπεδο κινδύνου».

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η χρήση της λέξης “Caution” (προσοχή) υπονοούσε πως αν έβγαζε κανείς προσεκτικά το κεφάλι του από το παράθυρο δεν κινδύνευε να πάθει κάτι. Το πόρισμα της επιτροπής αναφέρει επίσης ότι η επιγραφή προειδοποίησης ήταν μικρότερη από άλλες σημάνσεις και είχε κίτρινο φόντο, αντί να έχει έντονο κόκκινο χρώμα και με μεγάλα γράμματα τη λέξη “Danger” (κίνδυνος).
ν

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η μικροσκοπική πινακίδα με τη λέξη “Caution” (προσοχή) δεν επεσήμαινε επαρκώς τον κίνδυνο που υπήρχε. Image: RAIB. Πηγή: Supplied
ν

Η εταιρεία Great Western Railway στην οποία ανήκει η γραμμή δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να αναβαθμίσει τις πινακίδες πριν από το Μάιο του 2018, δηλαδή πριν από το θάνατο της Μπέθαν Ρόπερ, αλλά αυτό δεν έγινε επειδή δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό.

Η τοξικολογική έρευνα έδειξε ότι στο αίμα της άτυχης Μπέθαμ υπήρχε διπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης (142 χιλιοστόγραμμα αιθανόλης ανά 100 χιλιοστόλιτρα), αλλά οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου. Το ίδιο θα συνέβαινε και αν ήταν νηφάλια.

Η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της μπορεί να επιβράδυνε την κρίση της και τον συντονισμό του σώματός της, αλλά είναι άγνωστο κατά πόσον αυτό έπαιξε ρόλο στον θάνατό της.

Να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η επιτρεπόμενη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ στους οδηγούς είναι 80 χιλιοστόγραμμα αιθανόλης ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος.

Πάντως οι Βρετανικοί Σιδηρόδρομοι αντικατέστησαν τις υπάρχουσες πινακίδες με άλλες πολύ πιο σαφείς και ευδιάκριτες, που επισημαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει όταν κάποιος βγάζει τμήμα του σώματός του έξω από ένα τρένο εν κινήσει.
ν

Οι νέες προειδοποιητικές πινακίδες των Βρετανικών Σιδηροδρόμων επισημαίνουν τον κίνδυνο. Image: RAIB. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post