Η Βρετανία προετοιμάζεται για την Ημέρα της Κρίσης

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Αναρχία, επιθέσεις, δολοφονίες πολιτικών, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα – να τι περιμένει η Βρετανία την Ημέρα της Κρίσης, στις 29 Μαρτίου 2019, όταν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ν

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ το απόρρητο μέχρι χθες σχέδιο που επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την Ημέρα της Κρίσης, στις 29 Μαρτίου 2019, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σχέδιο, που το έχουν καταρτίσει στελέχη της κυβέρνησης και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, δεν διαφέρει σε τίποτε από ένα σχέδιο πολέμου, καθώς αναφέρεται στην αντιμετώπιση μιας πιθανά πολύπλευρης κρίσης που θα ξεσπάσει τόσο στα σύνορα όσο και στην ενδοχώρα της γηραιάς Αλβιόνος.
Το λεγόμενο “Σενάριο Doomsday” επινοήθηκε από το προσωπικό που εργάζεται για λογαριασμό του Ντέιβιντ Ντέιβις του Υπουργού Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κυβέρνηση της Τερέζας Μέι. Και προβλέπει αναρχία τύπου Mad Max εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο έτος χωρίς να έχει επέλθει συμφωνία.
Σύμφωνα με το σενάριο, στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την αποχώρηση θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ελλείψεις σε φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα, με το βασικό λιμάνι της Βρετανίας, το Ντόβερ, να καθίσταται ανενεργό, προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις σε όλη τη χώρα.
Βεβαίως πρόκειται για ακραίο σενάριο, όμως οι σοβαρές χώρες σκέπτονται πώς θα αντιμετωπίσουν τα χειρότερα και όχι πώς θα κελαηδάνε σαν πουλάκια στη χώρα της αιώνιας άνοιξης. Οι ελλείψεις που θα παρουσιαστούν θα προκαλέσουν οργή και αγανάκτηση στον βρετανικό λαό, ακόμη και σ’ αυτούς που τάσσονται υπέρ του Brexit.
Άλλωστε οι Βρετανοί έχουν αρχίσει ήδη να κουράζονται από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις της χώρας τους με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τη Γερμανία που εν είδη εκδίκησης απαιτεί από τους Βρετανούς να της καταβάλλουν ως αποζημίωση (για ποιο πράγμα άραγε;) ένα μυθικό ποσό.
ν

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να πάρει μερικές σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Image: Supplied
ν

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Sunday Times, οι πρώτες ελλείψεις θα αντιμετωπιστούν με ναυλωμένα από την κυβέρνηση αεροσκάφη που θα μεταφέρουν προμήθειες εκεί όπου χρειάζονται.
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεταφορές επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία με στρατιωτικά οχήματα και ελικόπτερα, καθώς και ασθενών σε μέρη όπου θα έχουν καλύτερη ιατρική φροντίδα», αποκάλυψε στην εφημερίδα κυβερνητικό στέλεχος.
«Αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει η βενζίνη».
«Το σενάριο προβλέπει επίσης ότι το λιμάνι του Ντόβερ θα καταρρεύσει από την πρώτη κιόλας μέρα, τα σούπερ μάρκετ στην Κορνουάλη και τη Σκωτία θα ξεμείνουν από τρόφιμα μέσα σε δύο μέρες, ενώ τα νοσοκομεία θα ξεμείνουν από φάρμακα μέσα σε δύο εβδομάδες», ανέφερε το στέλεχος.
Όλες αυτές οι πιθανότητες εξετάζονται από τους υπουργούς σε εβδομαδιαίες συναντήσεις και εξετάζονται τρόποι ώστε να περιοριστούν οι βλάβες που θα προκαλέσει ο οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός της Μεγάλης Βρετανίας από τα κράτη-μέλη της (γερμανοκρατούμενης) Ευρωπαϊκής Ένωσης που ομνύουν καθημερινά στη γερμανική πατρίδα: “Deutschland Deutschland über alles”.
ν

Το City του Λονδίνου ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη θύελλα που θα ξεσπάσει τον Μάρτιο του 2019. Αυτή τη φορά τα αντίποινα των Γερμανών δεν θα είναι ιπτάμενες βόμβες V-1 και V-2, όπως επί Χίτλερ, αλλά πολύ πιο σκληρά, με στόχο την πλήρη εξόντωση και υποταγή του Ηνωμένου Βασιλείου. Image: Supplied
ν

Αυτά είναι όσα διέρρευσαν στον βρετανικό Τύπο. «Τα υπόλοιπα σχέδια είναι κλειδωμένα σε ασφαλές μέρος», ανέφερε η ανώνυμη πηγή.
Εκπρόσωπος του Υπουργού Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση διέψευσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταρτίσει σχέδια τύπου “Doomsday”, παραδέχτηκε όμως ότι «έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις».
Η Βρετανία επιδιώκει να πετύχει μια συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ, πριν από την επίσημη αποχώρησή της από το (γερμανοκρατούμενο) μπλοκ στις 29 Μαρτίου 2019.
Έως τώρα όμως απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι και κρατικοί λειτουργοί να προετοιμάζονται για έξοδο χωρίς συμφωνία – και στο σημείο αυτό είναι που εμφανίζονται τα σενάρια καταστροφής.
Αν η Βρετανία φύγει χωρίς συμφωνία, το επόμενο βήμα είναι να διαπραγματευτεί με τους όρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Παραμένει ωστόσο άγνωστο πώς θα αντιδράσουν οι χώρες της ΕΕ, δηλαδή το Βερολίνο. Γι’ αυτό και οι Βρετανοί σκέπτονται το χειρότερο.
Η Τερέζα Μέι δέχεται ήδη πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας είτε από δυνάμεις που φοβούνται τη σύγκρουση με τη Γερμανία είτε από δυνάμεις που δρουν σαν “πέμπτη φάλαγγα” υπέρ του εχθρού.
Το ήδη σκοτεινό και ασαφές κλίμα έχει ακόμη πιο ασαφές με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει οικονομικό πόλεμο στη Γερμανία και την ΕΕ με την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα.
Προς ώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο επικρατεί διάσταση απόψεων για το αν το Brexit πρέπει να είναι “μαλακό” ή “σκληρό”. Δηλαδή τι γίνεται όταν φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπορεύματα που προορίζονται για την ΕΕ και τι γίνεται στην περίπτωση που φτάνουν στην ΕΕ προϊόντα που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο;
ν

Την ερχόμενη εβδομάδα η Μέι έχει μια κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σχετικά με το Brexit. Η Αρλίν Φόστερ, του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), προειδοποίησε ότι θα αποσύρει την υποστήριξή της στην Τερέζα Μέι, εάν η Βόρεια Ιρλανδία αντιμετωπιστεί διαφορετικά από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Image: Supplied
ν

Υπάρχει επίσης το πρόβλημα των συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας – των μοναδικών χερσαίων συνόρων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Και οι δύο πλευρές θέλουν να διατηρήσουν τα σύνορα ανοικτά, αλλά δεν είναι σαφές πώς μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά.
Η Βρετανία φεύγοντας από την ΕΕ θα μπορεί πλέον να υπογράφει τις δικές της συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με άλλες χώρες, κάτι που δεν μπορεί να κάνει όσο εξακολουθεί και είναι μέλος.
Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να παραμείνει σε μια ετοιμόρροπη ΕΕ, που εξυπηρετεί μόνο τα γερμανικά συμφέροντα.
ν

Επενδύοντας στην απληστία

Όταν τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, εκείνοι που σχεδίασαν το αύριο της Ευρώπης γνώριζαν ότι η Γερμανία θα γινόταν πάλι κάποια στιγμή στο μέλλον αιτία πολεμικής σύγκρουσης, επειδή τέτοια είναι η φύση της. Για να αποφύγουν ένα νέο αιματοκύλισμα, αποφάσισαν να δώσουν εξαρχής στη Γερμανία αυτό που θέλει, δηλαδή την επικυριαρχία της Ευρώπης, με την υπόσχεση ότι δεν θα κάνει άλλον πόλεμο –τουλάχιστον με όπλα– και ότι θα φερθεί στις άλλες χώρες ισότιμα και δημοκρατικά.
Πίστεψαν –αφελώς όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια– ότι ικανοποιώντας την επιθυμία της Γερμανίας να ηγεμονεύει στην Ευρώπη, η χώρα αυτή θα γινόταν πιο διαλλακτική. Επένδυσαν έτσι στην γερμανική απληστία, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο διασφάλιζαν την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο για πολλά χρόνια. Η συμφωνία αυτή πήρε με τον καιρό τη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τους Γερμανούς…
ν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως επικεφαλής έναν μέθυσο κλόουν, πράγμα που δείχνει το ποιόν της, ενώ τα κράτη-μέλη της ομνύουν καθημερινά στην γερμανική πατρίδα: “Deutschland Deutschland über alles”. Image: Supplied

v

Οι δυνάμεις του Φωτός ενάντια στις δυνάμεις του Σκότους

Αν και είναι υπερβολή να μιλήσει κανείς για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εν τούτοις εδώ και καιρό μαίνεται ένας αφανής αλλά αδυσώπητος οικονομικός αγώνας μεταξύ δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις του Φωτός (ΗΠΑ και Βρετανία, χωρίς να ξεχνάμε την Αυστραλία και τη Ρωσία) και από την άλλη, για ακόμη μια φορά, οι δυνάμεις του Σκότους: οι Γερμανοί με τους υποταγμένους Ευρωπαίους συμμάχους τους (που μπορούν να παρομοιαστούν με τα διαφθαρμένα Goblins του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) και τα «γηγενή καθάρματα» που την υποστηρίζουν σε κάθε χώρα, επικεφαλής μιας στρατιάς Ορκ – τα σκοτεινά πλάσματα που πολεμούσαν για τον Σάουρον, για να θυμηθούμε και λίγο τον Τόλκιν.
Δείτε την παγκόσμια Ιστορία. Από την απαρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα έγιναν δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, και οι δύο έγιναν κατά τον εικοστό αιώνα και τους δύο τους προκάλεσε η Γερμανία.
Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε 18 εκατομμύρια νεκρούς και 23 εκατομμύρια τραυματίες.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε πάνω από 85 εκατομμύρια νεκρούς, 5 εκατομμύρια αιχμαλώτους και πάνω από 26 εκατομμύρια τραυματίες, χωρίς να συνυπολογίζονται τα 50 εκατομμύρια νεκρών πολιτών της Κίνας εξαιτίας της Ιαπωνικής εισβολής. (Η Ελλάδα των 7,3 εκατομμυρίων κατοίκων είχε πάνω από 800.000 νεκρούς).
Και τους δύο πολέμους, με τις εκατόμβες των νεκρών, τους προκάλεσε η Γερμανία. Θα διστάσει να προκαλέσει κι έναν τρίτο; Ή μήπως αυτός έχει ήδη αρχίσει;
Οι Γερμανοί μπορεί να έπαψαν να είναι Ναζί, δεν έπαψαν όμως να είναι Γερμανοί – ένα βάρβαρο και απολίτιστο έθνος.
Από την Ελλάδα και τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο έχουν κλέψει σωρεία αρχαίων θησαυρών. Κραυγαλέα παραδείγματα η αρπαγή του μεγάλου μεγέθους Βωμού της Περγάμου και η μεταφορά του στο Βερολίνο, καθώς και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου. Τα μουσεία τους είναι γεμάτα ελληνικές αρχαιότητες για να δείξουν ότι τάχα είναι πολιτισμένοι.
Από την εποχή που προσπαθούσε να καταστρέψει με συνεχείς επιθέσεις την ρωμαϊκή αυτοκρατορία μέχρι σήμερα, η Γερμανία είναι μια τυφωνική δύναμη όσο καμία άλλη στον κόσμο –με εξαίρεση ίσως την ομόαιμη Τουρκία– που το μόνο που ξέρει είναι να σκοτώνει, να καταστρέφει, να διαμελίζει και να αρπάζει.
Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν της επιτραπεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα…
ν

ν

 


Translate this post