Κατάρρευση γέφυρας με τουλάχιστον έξι νεκρούς (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το βίντεο με τη στιγμή της κατάρρευσης μιας γέφυρας στη Φλόριντα, που μέχρι στιγμής έχει στοιχήσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Ένας σκύλος διάσωσης και η χειριστής του ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια της πεζογέφυρας που κατέρρευσε λίγες μόνο μέρες μετά την κατασκευή της. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

ΣΤΟΥΣ έξι ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μιας πεζογέφυρας σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Μαϊάμι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα, επομένη του τραγικού δυστυχήματος, σημειώνοντας ότι εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.
Δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι Αλβάρο Ζαμπαλέτα, σημειώνοντας ότι δύο από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων για την ανεύρεση επιζώντων, ενώ οι έρευνές τους επικεντρώνονται πλέον στην αναζήτηση σορών.
ν

Η κατάρρευση της γέφυρας οφείλεται στο ότι πρόσφατα είχε μετακινηθεί ένας πυλώνας. Image: Supplied
ν

«Δυστυχώς από επιχείρηση διάσωσης έχει μετατραπεί σε επιχείρηση περισυλλογής πτωμάτων», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς και άλλα οχήματα μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας.
Οι μηχανικοί εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν και οι δομές στις δύο άκρες της πεζογέφυρας, η οποία είχε τοποθετηθεί το προηγούμενο Σάββατο αλλά ευτυχώς δεν είχε ακόμη ανοίξει για το κοινό.
Η πεζογέφυρα αυτή βάρους 950 τόνων, αποσκοπούσε να συνδέσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με τις εστίες των φοιτητών. Τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας, η οποία κατέρρευσε χθες το βράδυ πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων.

ν


ν

 


Translate this post