Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικές θέσεις ύστερα από την προδοσία Τραμπ (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Παγκόσμια κρίση έχει προκαλέσει η προδοτική ενέργεια του Ντόναλντ Τραμπ να αφήσει τους Κούρδους αγωνιστές να σφαγιαστούν από τους Τούρκους.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν τουρκικά αεροπλάνα να χτυπούν κουρδικές θέσεις κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι φεύγουν από την περιοχή. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ της Τουρκίας έπληξε χθες Δευτέρα βράδυ θέσεις κουρδικών ένοπλων ομάδων ανατολικά της Ταλ Αμπιάντ, στη Συρία, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έφοδο του τουρκικού στρατού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνάμεις των Κούρδων που επλήγησαν ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας, και ήταν μέχρι χθες σύμμαχοι των Αμερικανών.

Σύμφωνα με τις πηγές του συριακού ραδιοφωνικού σταθμού Σαμ, τουρκικά πυροβόλα στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.
ν


ν

Τουρκικά πυροβόλα χτυπούν κουρδικές θέσεις. Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019. Πηγή: Twitter
ν

Νωρίτερα χθες, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.
ν

Turkey ready to invade Northern Syria | Sky News Australia
ν

ν

Ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες για την αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία, γνωστοποίησε μέσω Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» θεωρείται ουσιώδης για να υπάρξει σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιφέρεια και οι Σύροι να ζουν με ασφάλεια, ισχυρίστηκε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων μεταφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή των συνόρων των δύο χωρών, περιμένοντας το «πράσινο» φως από τον Τραμπ για να αρχίσει η εισβολή.

Με αυτή την πράξη προδοσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος γίνεται πλέον ένας αναξιόπιστος ηγέτης και ένα επικίνδυνο άτομο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
ν

Turkey ‘launches airstrike’ against Kurds on Syria-Iraq border – reports | Click Heart TV
ν

ν

 


Translate this post