Γλυπτό φάλαινας από ανακυκλωμένο πλαστικό (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Γλυπτά και άλλα έργα τέχνης από ανακυκλωμένα σκουπίδια είναι το τελευταίο trent στην κοινωνία μας – μια κοινωνία των σκουπιδιών.

ν

ΕΝΑ γλυπτό φάλαινας σε φυσικό μέγεθος, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά, καταγράφηκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Το γλυπτό έχει μήκος 25,89 μ., πλάτος 8 μ. και ύψος 4,2 μ. και βρίσκεται στον περίβολο χώρο του Ενυδρείου του Κόλπου Μόντρεϊ στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Δημιουργοί του είναι ο Τζόελ Ντιν Στόκντιλ (Joel Dean Stockdill) και η Γιουστίνα Σαλνίκοβα (Yustina Salnikova), που προσπάθησαν, και πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό, να αποδώσουν την φυσική εμφάνιση και τις διαστάσεις μιας γαλάζιας φάλαινας.

Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά, όπως μπουκάλια, συσκευασίες προϊόντων, παιχνίδια και άλλα, οι δύο καλλιτέχνες επιχείρησαν να αποτυπώσουν ένα από τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον.
ν


ν

«Κάθε εννιά λεπτά, περίπου 136 τόνοι πλαστικών, δηλαδή όσο το βάρος μιας γαλάζιας φάλαινας, βρίσκουν τον δρόμο για τον ωκεανό», ανέφερε εκπρόσωπος του Ενυδρείου.

«Κατασκευάσαμε λοιπόν, την φάλαινα σε φυσικό μέγεθος, για να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Η επαφή των ανθρώπων με αυτό το γλυπτό, τους δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος».

Οι συντάκτες του Βιβλίου Γκίνες όχι μόνο απέδωσαν τα εύσημα σε αυτή την προσπάθεια, αλλά ανέβασαν και ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο αποτυπώνει τα κατασκευαστικά βήματα και τις σκέψεις των δύο καλλιτεχνών.

ν

ν

 


Translate this post