Πέθανε, αλλά αναστήθηκε στην κηδεία του! (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Νεαρός Ινδός δηλώθηκε κλινικά νεκρός, αλλά η καρδιά του χτυπούσε ακόμη και στην κηδεία του αναστήθηκε σαν άλλος Λάζαρος!

Ένας Ινδός 20 ετών αναστήθηκε κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ οι γιατροί είχαν πιστοποιήσει τον θάνατό του. Image: Supplied

ν

ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ νεκρών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο φιλόσοφος Εμπεδοκλής, που μεταξύ άλλων ήταν και γιατρός, σταμάτησε στον Ακράγαντα την νεκρική πομπή μιας μικρής κοπέλας, την ώρα που την πήγαιναν στο νεκροταφείο, και πλησιάζοντάς την η κοπέλα αναστήθηκε!

Φαίνεται ότι σαν γιατρός διαπίστωσε ότι η ζωή δεν είχε φύγει από μέσα της, κι ότι το κορίτσι βρισκόταν σε κατάσταση νεκροφάνειας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιος θεωρήθηκε νεκρός, χωρίς τελικά να είναι. Και υπάρχουν και οι τραγικές περιπτώσεις που «νεκροί» θάφτηκαν, ενώ ήταν ζωντανοί, για να πεθάνουν αργότερα μέσα στον τάφο τους από ασφυξία!

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αξιόπιστη μέθοδος για το πότε κάποιος είναι νεκρός, γιατί η ιατρική επιστήμη δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για το θάνατο, δηλαδή τι είναι, πώς και γιατί συμβαίνει.

Στις περιπτώσεις των νεκραναστημένων δεν περιλαμβάνονται οι ασθενείς που είναι σε κώμα, αλλά ασθενείς που είναι εγκεφαλικά νεκροί, δηλαδή ο εγκέφαλός τους δεν παρουσιάζει καμία λειτουργία. Για την ακρίβεια, ο θάλαμος που ελέγχει την αναπνοή δεν λειτουργεί πια. Παραδόξως, ωστόσο, άλλα όργανα, όπως η καρδιά, οι νεφροί κτλ. δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τον θάνατο του εγκεφάλου.

Έτσι, συμβαίνει το παράδοξο κάποιος να έχει πεθάνει και ταυτόχρονα να ζει!
ν

ν

Στην περίπτωση του 20χρονου Ινδού που αναστήθηκε, ο Μουχάμαντ Φορκάν τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα στις 21 Ιουνίου. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου, παρά τις φροντίδες των γιατρών, πέθανε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Η οικογένειά του, με όσα χρήματα της είχαν απομείνει (πλήρωσε 700.000 ρουπίες ή 8.000 ευρώ στην ιδιωτική κλινική), ετοίμασε στην κηδεία του, όταν στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας ο 20χρονος άρχισε να κινείται!

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Ram Manohar Lohia του Ακμπάρπουρ, όπου οι γιατροί τον τοποθέτησαν σε αναπνευστήρα και τώρα είναι σε μηχανική υποστήριξη.

Στο ζήτημα έχουν εμπλακεί τώρα οι ιατρικές αρχές, με την αρχίατρο της πόλης να διεξάγει έρευνες.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά σίγουρα δεν είναι νεκρός. Έχει παλμό, πίεση αίματος και τα αντανακλαστικά του δουλεύουν. Έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη», δήλωσε η Narendra Agarwal στους Hindustan Times.

Ιατρικό λάθος ή θαύμα;

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένα 3χρονο κοριτσάκι στις Φιλιππίνες, που είχε θεωρηθεί νεκρό δύο μέρες πριν, επανήλθε στη ζωή την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Ένας φίλος της οικογένειας άνοιξε το φέρετρο για να τακτοποιήσει το σώμα της μικρής, όταν είδε το κοριτσάκι να κουνάει το κεφαλάκι του.

Ξέσπασε πανδαιμόνιο, με τον πατέρα του παιδιού να το παίρνει αγκαλιά και να το τυλίγει σε μια κουβέρτα, απομακρύνοντάς το από τον τόπο της θλίψης.
ν

‘Dead ‘ Toddler Wakes Up at Funeral
ν

ν

 


Translate this post