Σε ένα άγαλμα της Παναγίας τρέχουν δάκρυα από αίμα

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα άγαλμα, σε παρεκκλήσι στο Λος Ναράνιος της Αργεντινής, άρχισε να χύνει δάκρυα από αίμα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Σε αυτό το άγαλμα της Παναγίας στην Αργεντινή άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από αίμα. Photo: CEN. Πηγή: Supplied
ν
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ είναι εύγλωττες. Η Virgen Inmaculada Concepcion de Maria, όπως ονομάζεται το άγαλμα, δηλαδή ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Παρθένου Μαρίας, βγάζει ένα κόκκινο υγρό από το αριστερό κυρίως μάτι, φαινόμενο που έχει σοκάρει πολλούς Αργεντινούς.
Το άγαλμα μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι στο οποίο βρισκόταν στην πόλη Λος Ναράνιος, που βρίσκεται στη Γη του Πυρός, στο νοτιότερο άκρο της Αργεντινής, στην τοπική εκκλησία, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν περισσότεροι πιστοί για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.
Όπως δήλωσε ο ιερέας Ρικάρντο Κιρόγα: «Πολλοί πιστοί έρχονται για να προσευχηθούν και ανάβουν πολλά κεριά που τα αφιερώνουν στην Παναγία».
Και πρόσθεσε: «Η Παναγία μας ζητά τώρα την Σαρακοστή να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής που κάνουμε».
Οι αξιωματούχοι της Καθολικής Εκκλησίας ερευνούν το φαινόμενο για να διαπιστώσουν αν είναι αληθινό ή όχι.
Ο ιδιοκτήτης του παρεκκλησιού ισχυρίζεται ότι είδε την Παναγία να του εμφανίζεται σε ένα όνειρο.
«Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και ήμουν πολύ φοβισμένος, γιατί νόμιζα ότι ήταν ένα είδος τιμωρίας», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
ν

ν

Αγάλματα της Παναγίας στα οποία τρέχουν δάκρυα από αίμα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και δεν μπορούν να αποδοθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις σε απάτες.
Το Νοέμβριο του 2016, ένα μικρότερο άγαλμα στο Jalisco του Μεξικού, άρχισε να βγάζει από τα μάτια κόκκινα δάκρυα, μπροστά σε μάρτυρες. Μια επιτροπή που συστάθηκε για να ερευνήσει το φαινόμενο, δεν κατέληξε πουθενά, γιατί το άγαλμα βρίσκεται κλειδωμένο σε μια προθήκη από ξύλο και γυαλί, πράγμα που καθιστά αδύνατη κάθε επέμβαση.
Το αίμα ξεράθηκε μετά από λίγο, ενώ έχει πιτσιλίσει και τα χέρια του αγάλματος. Οι αξιωματούχοι ωστόσο της Καθολικής Εκκλησίας αρνούνται να το θεωρήσουν ως «θαύμα».
Επίσης τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αναφέρθηκε ένα παρόμοιο φαινόμενο με ένα άγαλμα της Παναγίας στην Κολομβία.

 


Translate this post