Πάσχει η Άνγκελα Μέρκελ από τη νόσο του Πάρκινσον;

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η δικτάτορας της Ευρώπης εμφανίστηκε σοβαρά άρρωστη κατά την τελετή υποδοχής του νέου πρόεδρου της Ουκρανίας στο Βερολίνο. Δείτε το βίντεο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας και δικτάτορας όλης της Ευρώπης εμφανίστηκε να τρέμει ανεξέλεγκτα την ώρα που υποδεχόταν τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας στο Βερολίνο. Image: Supplied

ν

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ της Ευρώπης, Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε να τρέμει ολόκληρη ανεξέλεγκτα την ώρα που υποδεχόταν τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα στο Βερολίνο.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες των διεθνών πρακτορείων που κάλυπταν το γεγονός, σημειώνοντας ότι η Μέρκελ ήταν εμφανώς άρρωστη κάτω από τον μεσημεριάτικο ήλιο του Βερολίνου.

Την ώρα που τον υποδεχόταν με στρατιωτικές τιμές και ενώ η στρατιωτική μπάντα έπαιζε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών έξω από την καγκελαρία, η Μέρκελ άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της (όχι από εθνικό ρίγος), ενώ έσφιγγε τα χέρια της, προσπαθώντας να συγκρατήσει το τρέμουλο.

Αντί να είναι σε στάση προσοχής κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, κρατούσε σφιχτά τα χέρια της μεταξύ τους, για να ελέγξει τους σπασμούς.

Επίσης το στόμα της είχε παραμορφωθεί από την εκδήλωση της ακούσιας σύσπασης των μυών.

Μετά την ανάκρουση των δύο ύμνων, η Μέρκελ φάνηκε να συνέρχεται και να κυριαρχεί στον εαυτό της. Ωστόσο, βαδίζοντας δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο την ώρα που επιθεωρούσαν το στρατιωτικό άγημα που απέδιδε τιμές, η Μέρκελ φαινόταν να βιάζεται και περπατούσε πολύ γρήγορα, για να μπει στην καγκελαρία, μακριά από τα βλέμματα.

Κάτι που δεν κατάφερε, αφού η είδηση της άρρωστης πολιτικού μεταδόθηκε αμέσως από όλα τα διεθνή δίκτυα.
ν


ν

Το επιτελείο της δικαιολογήθηκε αργότερα λέγοντας ότι η καγκελάριος είχε πάθει αφυδάτωση. Στη συνέχεια ήπιε μερικά ποτήρια νερό και συνήλθε.

Όμως οι 28 βαθμοί Κελσίου δεν δικαιολογούν αφυδάτωση ούτε στα συμπτώματα της αφυδάτωσης συμπεριλαμβάνονται οι σπασμοί, τα ρίγη και το ανεξέλεγκτο τρέμουλο.
ν

Merkel and Zelensky in Berlin
ν

ν

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν έντονες φήμες στο Βερολίνο σχετικά με την κλονισμένη υγεία της Γερμανίδας πολιτικού, που όμως δεν επιβεβαιώνονται για να μην χάσει την ασταθή ισορροπία του το ήδη ραγισμένο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ν

Germany: Merkel shakes in Berlin heat during Zelenskiy visit | DW News
ν


ν

Η νόσος του Πάρκινσον, γνωστή και ως ιδιοπαθής ή πρωτοπαθής παρκινσονισμός ή τρομώδης παράλυση, είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Τα κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον είναι απόρροια του θανάτου των ντοπαμινεργικών κυττάρων της μέλαινας ουσίας, το στρώμα φαιάς ουσίας που διαχωρίζει την καλύπτρα του μεσεγκεφάλου από το εγκεφαλικό στέλεχος, με την αιτία αυτού του κυτταρικού θανάτου να μην έχει κατανοηθεί από την επιστήμη.

Στα πρώτα στάδια της νόσου, τα πιο προφανή συμπτώματα είναι κινητικά και περιλαμβάνουν ανεξέλεγκτο τρέμουλο, ακαμψία, βραδυκινησία και δυσχέρεια στην βάδιση (κλασική τετράδα συμπτωμάτων της νόσου).

Αργότερα, μπορεί να εμφανιστούν ψυχιατρικές εκδηλώσεις, με την άνοια να εμφανίζεται στα απώτερα στάδια της νόσου, ενώ η κατάθλιψη είναι το συχνότερο σύμπτωμα.

Η νόσος περιλαμβάνει επίσης αισθητικές διαταραχές καθώς και διαταραχές ύπνου. Η νόσος Πάρκινσον είναι συχνότερη στη τρίτη ηλικία και συχνότερα στις ηλικίες άνω των 50 ετών. Υπολογίζεται ότι περίπου 1% του γενικού πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από την νόσο.

Η Μέρκελ είναι 64 ετών και βρίσκεται στην εξουσία για 18 χρόνια, έχοντας αναγορευτεί ισόβιος δικτάτορας της υποδουλωμένης από τη Γερμανία Ευρώπης.

Ωραίους ηγέτες έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση – την Άνγκελα Μέρκελ που πάσχει όπως όλα δείχνουν από Πάρκινσον και τον αλκοολικό Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Να τους χαίρονται οι υποτακτικοί τους!
ν

 


Translate this post