Σιωπηλή διαμαρτυρία κατά μεταναστών στη Γερμανία (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Δείτε ζωντανά την πορεία διαμαρτυρίας στο Κέμνιτς της Γερμανίας, όπου μετανάστες μαχαίρωσαν έναν 35χρονο Γερμανο-κουβανό στις 26 Αυγούστου.

ν

ΜΙΑ «σιωπηλή πορεία» κατά των παράνομων μεταναστών λαμβάνει χώρα στο Κέμνιτς της Γερμανίας. Την πορεία διαμαρτυρίας έχουν οργανώσει οι κάτοικοι της πόλης, μετέχουν όμως το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ο αντισημικός όμιλος PEGIDA και η ακροδεξιά ομάδα Pro Chemnitz.
Αριστερές ομάδες, κόμματα και συλλογικότητες έχουν οργανώσει αντιδιαδήλωση υπέρ των μεταναστών από την Αφρική και την Ασία. Στην πόλη έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η μικρή αυτή πόλη της Σαξονίας, που διακρίνεται για την βιομηχανική και επιστημονική της ζωή, με επίκεντρο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο όπου φοιτούν 10.000 σπουδαστές, συγκλονίζεται από τις 27 Αυγούστου από ταραχές, μετά από το θάνατο ενός 35χρονου Γερμανο-κουβανού που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από μετανάστες.
Μέχρι τώρα έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ενώ για το έγκλημα η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους από το Ιράκ και τη Συρία, ηλικίας 22 και 23 ετών.
Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας από μετανάστες, οι οποίοι όταν συλληφθούν, αφήνονται ύστερα από λίγο ελεύθεροι, καθώς υπάρχει οδηγία από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και την γερμανική κυβέρνηση να μένουν ατιμώρητοι, ασχέτως της βαρύτητας του εγκλήματος που έχουν διαπράξει.

ν

ν

 


Translate this post