Αξιωματούχος του Πενταγώνου: «Ξέρουμε ότι τα UFO είναι αληθινά» (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Οι πιλότοι των μαχητικών του Ναυτικού βλέπουν σχεδόν καθημερινά UFO εδώ και δύο χρόνια».

ν

ΟΣΟΙ ασχολούνται με το φαινόμενο των UFO (ελλ. ΑΤΙΑ – Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν αποδεχτεί το ότι αναφορές θέασης και σοβαρά άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα παρουσιάζονται συνήθως σε εξειδικευμένα περιοδικά ή sites.

Κάποιες φορές απασχολούν μεγαλύτερης κυκλοφορίας έντυπα και εφημερίδες, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις υποφώσκει η πρόθεση να αποδοθεί γραφικότητα στο θέμα. Κάποιος «έγκριτος» επιστήμονας δίνει εξήγηση στο φαινόμενο που λαθεμένα προσδιόρισε ως ΑΤΙΑ ο όποιος απλός πολίτης.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που αυτός που βλέπει ΑΤΙΑ δεν είναι απλός πολίτης, αλλά πιλότος μαχητικού αεροσκάφους της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο;

Στις 27 Μαΐου, την ημέρα της σημαντικότερης στρατιωτικής γιορτής των ΗΠΑ, της περίφημης Memorial Day, το συντηρητικό έντυπο The New York Times παρουσίασε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τα ΑΤΙΑ με τίτλο “Wow, What Is That?’ Navy Pilots Report Unexplained Flying Objects”.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι The New York Times παρουσιάζουν αναφορές πιλότων του Ναυτικού των ΗΠΑ σχετικά με ΑΤΙΑ, χωρίς καμία διάθεση διακωμώδησης. Η παράθεση ονομάτων και μάλιστα εν ενεργεία αξιωματικών που εμπλέκονται σε συχνές επαφές με άγνωστης φύσης ιπτάμενα οχήματα, τους επιτρέπει να απεκδυθούν τη στρατιωτική συγκάλυψη, την αυτολογοκρισία και να αποσείσουν την απειλή της απόρριψης που επέσυρε μέχρι τώρα η αποκάλυψη της ιστορίας τους.

Ο υποσμηναγός Ράιαν Γκρέιβς (Ryan Graves) πιλότος αεροσκάφους F/A-18 Super Hornet για αεροπλανοφόρα, με 10ετή εμπειρία, δήλωσε στους Times ότι τόσο αυτός όσο και οι συνάδελφοί του γνωρίζουν ότι τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που παρακολουθούν δεν είναι συμβατικά αεροσκάφη.

«Για να παραμείνει ένα αεροσκάφος στον αέρα απαιτείται σημαντική ποσότητα ενέργειας. Οι 12 ώρες στον αέρα, με τις ταχύτητες που παρατηρήσαμε [να πετούν τα ΑΤΙΑ], είναι 11 ώρες περισσότερες από το αναμενόμενο», επισημαίνει ο υποσμηναγός Γκρέιβς.

Το History Channel, που πήρε συνέντευξη από τον Γκρέιβς (βλ. βίντεο) ετοιμάζει αυτή την περίοδο μια νέα σειρά με θέμα τις καθημερινές σχεδόν αναφορές των πιλότων του αμερικανικού Ναυτικού για ΑΤΙΑ, που έχουν φέρει το Πεντάγωνο σε πολύ δύσκολη θέση.
ν

Lt Ryan Graves: Η εξομολόγηση ενός πιλότου
ν


ν

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Κρίστοφερ Μέλλον (Christopher Mellon), πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, υπεύθυνου για θέματα πληροφοριών και ασφάλειας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο FoxNews και στο History Channel, υποστήριξε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι κάτι καινούριο και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

«Οι πιλότοι του Ναυτικού έχουν δει ΑΤΙΑ να κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες, εκτελώντας πράξεις πέρα από τα φυσικά όρια αντοχής ενός ανθρώπινου πλάσματος, και χωρίς να υπάρχει ορατός κινητήρας ή ανιχνεύσιμη εκπομπή καυσαερίων».

Υπάρχουν ενδείξεις, είπε ο Μέλλον, ότι τα αντικείμενα που ανέφεραν οι πιλότοι του Ναυτικού το 2014 και το 2015 κάνουν πράγματα που δεν είναι δυνατά σε αυτό το φυσικό πεδίο.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ΑΤΙΑ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι γιατί είναι εδώ, από πού έρχονται και ποια είναι η τεχνολογία πίσω από αυτές τις συσκευές που παρατηρούμε».

Σύμφωνα με τον Μέλλον, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα ΑΤΙΑ ξεπερνούν τα 8.000 χλμ./ώρα. Ένα αεροσκάφος με τέτοια ταχύτητα θα μπορούσε να είναι στον αέρα μόνο μια ώρα, ενώ τα ΑΤΙΑ πετούν όλη μέρα.
ν

Ο Κρίστοφερ Μέλλον, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Πηγή: YouTube
ν

Επιστρέφοντας στους New York Times, οι συντάκτες του άρθρου, ακολουθώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζήτησαν και την άποψη επιστημόνων για τέτοια περιστατικά, όπως του αστροφυσικού Λάιον Γκόλουμπ (Leon Golub) από το Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν.

Αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γκόλουμπ, για να μην εκτεθεί, απορρίπτει εύσχημα ότι μπορεί αυτά τα αντικείμενα να έχουν εξωγήινη προέλευση, προτείνοντας πιο πεζές και γήινες εξηγήσεις.

«Υπάρχουν τόσες πολλές άλλες πιθανότητες ‒ σφάλματα στον κώδικα [του προγράμματος] των συστημάτων καταγραφής και απεικόνισης, ατμοσφαιρικοί παράγοντες και αντανακλάσεις». Και βέβαια οι συνθήκες στρες κάτω από τις οποίες εκτελούν τις αποστολές τους οι πιλότοι των αεροπλανοφόρων, επηρεάζουν την ανθρώπινη φυσιολογία και ίσως έχουν ρόλο στη δημιουργία αυτών των θεάσεων.

Με άλλα λόγια, ο «σοφός» επιστήμονας λέει ότι οι πιλότοι των μαχητικών που χειρίζονται πάνοπλα αεροσκάφη είναι «τρελοί» που έχουν παραισθήσεις, ή τα προγράμματα των αεροσκαφών που εντοπίζουν και κλειδώνουν εχθρικούς στόχους είναι λανθασμένα, έτσι που μπορεί να εκλάβουν έναν, ας πούμε, πελαργό ή μπεκάτσα για… αεροσκάφος!

Αλλά οι επιστήμονες δίνουν πολλές φορές τις πιο ανόητες εξηγήσεις.

Άλλωστε όλες αυτές οι εξηγήσεις και οι πιθανότητες δεν είναι άγνωστες στους χειριστές στρατιωτικών αεροσκαφών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζονται ότι πρόκειται για εξωγήινα σκάφη. Απλώς λένε ότι δεν πρόκειται για συμβατικά αεροσκάφη. Από την άλλη μεριά, εκπαιδευμένοι στους διάφορους τύπους αεροσκαφών, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για πειραματικά μοντέλα, αναπτύσσοντας μια πολύ λογική επιχειρηματολογία.

Αν δεν ήταν έμπειροι, ούτε η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία, ούτε οι σύμμαχοί τους θα διακινδύνευαν μια σύγκρουση στον αέρα που θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια εκπαιδευμένων στελεχών και αεροσκαφών, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια, ή την αιτία έναρξης ενός πολέμου.

Οι πιλότοι γνωρίζουν, λοιπόν, τι δεν είναι αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα, αλλά δεν γνωρίζουν τι είναι. Αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν από μια πιθανή σύγκρουση με αυτά.

Το άρθρο των Times φαίνεται να εγκαινιάζει μια διαφορετική αντιμετώπιση στις αναφορές πιλότων που αντιμετωπίζουν εμπλοκή με ΑΤΙΑ. Και ουσιαστικά αποτυπώνει μια επίσημη, πολιτική αλλαγή στην αντιμετώπιση τέτοιων αναφορών.

Το θέμα των ΑΤΙΑ φαίνεται να αναδύεται σιγά-σιγά από τον βούρκο τού απόρρητου.

Γιατί όμως;
ν

Declassified Video Shows UFO Chase By Navy FA 18 Super Hornet
ν


ν

 


Translate this post