Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision

Κατηγορία Music Corner

EUROVISION 2019

Youmagazine Newsroom

 

Ιδιαίτερη στιγμή στον δεύτερο ημιτελικό ήταν αυτή όταν στη σκηνή ανέβηκε το συγκρότημα Shalva, που αποτελείται από παιδιά με αναπηρία.

Το ισραηλινό συγκρότημα Shalva, αποτελούμενο από παιδιά με αναπηρία, ερμήνευσε το πολύ συγκινητικό τραγούδι “A Million Dreams”. Image: Supplied

ν

ΡΩΣΙΑ, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία και Μάλτα είναι οι χώρες που πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.
Ιδιαίτερη στιγμή στον δεύτερο ημιτελικό ήταν αυτή που στη σκηνή ανέβηκε το συγκρότημα Shalva, που αποτελείται από παιδιά με αναπηρία, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους.

ν

ν

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρουσιάστηκαν τα τραγούδια της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που θα διαγωνιστούν στον τελικό ως μέλη των «Big Five».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 41 χώρες, ενώ η Βουλγαρία και η Ουκρανία δεν έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση.
Στον πρώτο ημιτελικό συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων πέρασαν στον τελικό οι 10, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», αλλά και η Κύπρος με την Τάμτα και το «Replay», ενώ στον δεύτερο ημιτελικό συμμετείχαν 18 χώρες.
Τα τραγούδια των υπολοίπων «Big Five» (Ισπανία, Γαλλία) καθώς και του Ισραήλ, ως διοργανώτριας χώρας, θα εμφανιστούν κατ’ ευθείαν στον τελικό της Eurovision.
Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, από τις οποίες οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς, οι «Big Five» και το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα στον τελικό του Σαββάτου θα δούμε τα τραγούδια των χωρών: Ελλάδας, Λευκορωσίας, Σερβίας, Κύπρου, Εσθονίας, Τσεχίας, Αυστραλίας, Ισλανδίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβενίας, Σκοπίων, Ολλανδίας, Αλβανίας, Σουηδίας, Ρωσίας, Αζερμπαϊτζάν, Δανίας, Νορβηγίας, Ελβετίας, Μάλτας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και του Ισραήλ.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2019 θα προκύψει ύστερα από κλήρωση.
Η μεγάλη έκπληξη του 64ου τελικού της Eurovision θα είναι η εμφάνιση της ποπ σταρ Μαντόνα, η οποία θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια.
Παρουσιαστές και των τριών φάσεων του διαγωνισμού είναι ο Ερέζ Ταλ, η Μπαρ Ραφαέλι, ο Ασσί Αζάρ και η Λούσι Αγιούμπ.
ν

 


Translate this post