Ο Βαγγέλης Γερμανός σε ένα μοναδικό live

Κατηγορία Music Corner

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Βαγγέλης Γερμανός με τους Gadjo Dilo σε μια μοναδική συναυλία στις 29 Απριλίου, στο “Σταυρό του Νότου”.

ν

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ κιθαρίστας και τραγουδοποιός, αποδεχόμενος την πρόσκληση των Gadjo Dilo (γκρουπ που ένωσε την μουσική του μεγάλου κιθαρίστα Django Reinhardt, την gypsy jazz, με το ρεμπέτικο και το ελαφρό ελληνικό τραγούδι), θα παρουσιαστεί μαζί τους στις 29 Απριλίου, στο “Σταυρό του Νότου Plus” (Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Αθήνα, τηλ. 210-9226975).
Το Σάββατο λοιπόν 29 Απριλίου στον Σταυρό του Νότου Plus, οι Gadjo Dilo θα μοιραστούν για πρώτη φορά την σκηνή με τον Βαγγέλη Γερμανό και θα βάλουν την δική τους swing «πινελιά» σε αγαπημένα τραγούδια του καλλιτέχνη.
Παλιός συνεργάτης, κιθαρίστας του «Νιόνιου» από τη δεκαετία του ’60, ο Γερμανός μας δίνει ακόμη τη δική του τραγουδιστική σοδειά.
Ο πρώτος του δίσκος, τα «Μπαράκια» (1981) τάραξε τα νερά της ελληνικής δισκογραφίας και άνοιξε διάπλατα το δρόμο σ’ ένα είδος που ο Πατσιφάς βάφτισε «ηλεκτρική μπαλάντα». Τραγουδήθηκαν στο σύνολό τους όσο λίγοι δίσκοι και ήταν τα πρώτα τραγούδια που έσπασαν το μονοπώλιο της διεθνούς  ροκ σκηνής στα pick-up των πρώτων μπαρ της μεταπολιτευτικής Αθήνας.
Ας θυμηθούμε κάτι από εκείνη τη μακρινή εποχή…
ν

ν

 


Translate this post