Πάρτε θέσεις για την «έκλειψη του αιώνα» (vid)

Κατηγορία Αστρονομία, Προβλέψεις

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η ολική έκλειψη της Σελήνης θα αρχίσει την Παρασκευή 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει σχεδόν έξι ώρες – η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέσα σε 100 χρόνια.

Η υπερ-πανσέληνος στις αρχές του Ιανουαρίου 2018. Το ίδιο αιματώδης θα είναι και η Πανσέληνος του Ιουλίου. Image: Supplied

 

Η ΕΚΛΕΙΨΗ της Σελήνης δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο η έκλειψη που θα γίνει στις 27 με 28 Ιουλίου 2018 είναι κάπως ασυνήθιστη. Ο κόσμος θα δει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη των τελευταίων 100 ετών. Η ίδια η Σελήνη, που θα βρίσκεται σε φάση Πανσελήνου, θα βυθιστεί στη σκιά της Γης για τέσσερις ολόκληρες ώρες.
Η απόλυτη σκίασή της από τη Γη θα διαρκέσει επίσης 1 ώρα και 59 λεπτά, κάνοντας έτσι την έκλειψη τη μεγαλύτερη σε διάρκεια τον 21ο αιώνα.
Είναι πράγματι ένα ασυνήθιστο θέαμα.
Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο (Τετράβιβλος, Β΄, 7,2) η επιρροή μιας ηλιακής έκλειψης διαρκεί σε χρόνια όσο και η διάρκεια σε λεπτά της έκλειψης Ήλιου.
Αν και κατώτερης ισχύος, η επιρροή μιας σεληνιακής έκλειψης διαρκεί ένα μήνα για κάθε ώρα της σεληνιακής σκιάς.
Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκλειψη θα επηρεάσει τα παγκόσμια πράγματα τους επόμενους έξι μήνες.
ν

Η επιρροή της σεληνιακής έκλειψης του Ιουλίου στις χώρες του κόσμου. Image: Supplied
ν

Ο Πτολεμαίος λέει επίσης ότι θα πρέπει να προσέχουμε το χρώμα του φεγγαριού. Εάν είναι μελανό ή ωχροπράσινο δείχνει εμπόδια, εάν είναι λευκό δείχνει ευεργετήματα, ενώ αν είναι ερυθρό φανερώνει πολέμους και διαμάχες.
Στην συγκεκριμένη έκλειψη το χρώμα της Σελήνης θα είναι αιματώδες, πράγμα που σημαίνει εντάσεις το επόμενο εξάμηνο στις χώρες της Μέσης Ανατολής (Τουρκία, Συρία, Αραβία, Περσία κτλ.) καθώς και στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής.
ν

Ορατότητα και διάρκεια

– Η έκλειψη θα είναι ορατή στην Ελλάδα και θα αρχίσει την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στις 20:14 το βράδυ.
– Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23:21, η έκλειψη θα βρίσκεται στο maximum.
– Η έκλειψη θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στις 2:28 το πρωί.
– Η διάρκεια της έκλειψης θα είναι 5 ώρες και 59 λεπτά – η μεγαλύτερη σε μια εκατονταετία.
Φυσικά δεν λείπουν και αυτοί που ερμηνεύουν τέτοιου είδους ουράνια συμβάντα ως σημεία που προαναγγέλλουν την έλευση του Υιού του Ανθρώπου και το Τέλος των Ημερών.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο γνωστός Αμερικανός πάστορας Πολ Μπέγκλι δίνει ένα μεταφυσικό χρώμα στην έκλειψη, συνδέοντας την Ματωμένη Σελήνη του Ιουλίου με την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά και την έκρηξη του ηφαιστείου της Χαβάης – δύο σημεία που, κατά τη γνώμη του, επαληθεύουν τον προφήτη Ιωήλ (14-16):
«ήχοι εξήχησαν εν τη κοιλάδι της δίκης, ότι εγγύς ημέρα κυρίου εν τη κοιλάδι της δίκης. ο ήλιος και η σελήνη συσκοτάσουσιν, και οι αστέρες δύσουσιν φέγγος αυτών. ο δε κύριος εκ Σιων ανακεκράξεται και εξ Ιερουσαλημ δώσει φωνήν αυτού, και σεισθήσεται ο ουρανός και η γη».
ν

 

 

Μαζί με την Ματωμένη Σελήνη θα έρθει και ο πράσινος κομήτης
v

 


Translate this post